1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
Lapa atjaunota:
17-05-2024
Vārdadienas šodien: Dailis, Herberts, Umberts

Rakstos

Nolemj saudzēt Stiglovas atsegumus

Ģeoloģisko dabas pieminekli - dabas taku Stiglovas upītes senlejā, kuras krastos un nogāzēs redzami smilšakmens atsegumi, 13.septembrī apmeklēja Dabas aizsardzības pārvaldes un pašvaldību pārstāvji.

“Stiglovas atsegumi” ir īpaši aizsargājama dabas teritorija, tāpēc ir bažas, ka daudzie dabas taku cienītāji, kuri aktivizējušies pandēmijas laikā, šai vietai var radīt būtisku ietekmi, piemēram, smilšakmenī iegravējot zīmes, nomīdot vai iznīcinot augu vai sūnu atradnes. Objektu šogad apmeklējis krietns pulks cilvēku. To var noteikt pēc uzliktā skaitītāja, kas uzstādīts LVAF projekta realizācijas laikā.

 

“Riskēju kļūt nepopulārs...”

Kopš 29.jūnija Balvu pilsētas iedzīvotājiem svarīgā amatā stājies EGONS STRUMPE. Viņš apstiprināts par konkursa kārtībā izraudzīto pašvaldības aģentūras “SAN-TEX” direktoru. Jaunajā amatā pagājuši vairāk nekā divi mēneši, un noslēgumam tuvojas pirmās simts dienas, kuru laikā jaunos vadītājus it kā pasaudzē, dodot laiku iepazīt nozari, ar to saistītās problēmas un darāmos darbus. Protams, cilvēkus arī interesē nākotnes risinājumi pilsētas iedzīvotājiem svarīgos komunālās saimniecības jautājumos.

Kurš griezīs valsi uz jaunā parketa?

Reizēm šķiet, ka dzīve bijušajos novados apstājusies, līdz apvienotā jaunā novada dome iepazīsies ar situāciju un lems, ko darīt un ko nē. Tā nav,- apgalvo bijušajā Baltinavas novadā. Baltinavas pagastā notiek darbi, kas vēl bija plānoti, kad tas bija novads. “Kā bijām ieskrējušies, tā turpinām,” saka pagasta pārvaldes vadītāja pienākumu izpildītāja S.Tabore.

Tā ir liela dzīves laime...

Jau šo svētdien svinēsim Tēva dienu, kuras galvenā ideja palikusi nemainīga kopš šo svētku pirmsākumiem – godināt tēvu nozīmīgo lomu ģimenē, pateikties par viņu ieguldījumu bērnu audzināšanā, kā arī stiprināt tēvu un viņu atvašu ģimeniskās saites. Balvu novada Briežuciema pagasta lauku mājās “Kronīši” saimnieko Jāzeps un Vija Jermacāni, kuri var lepoties ar vienu no kuplākajām ģimenēm mūspusē - meitām Ramonu, Ilzi, Anniju un dēliem Māri, Edgaru un visjaunāko Patriku, kuram apritējuši trīs gadiņi. Jautāts, kā tad ir būt sešu bērnu tētim, Jāzeps ne mirkli nešaubās, ka tā ir liela Dieva dāvana un dzīves laime, ko novēlētu piedzīvot ikvienam. “Nenovērtējami ir tie dzīves brīži, kad svētku dienās mājās pulcējas visa lielā ģimenes saime. Turklāt, ritot gadiem, tā kļuvusi vēl kuplāka, jo vecākie bērni ciemojas ar savām otrajām pusītēm. Protams, neiztikt arī bez humora, kad šādās reizēs mēdzu teikt: “Tā nu gan ir viena kārtīga talka!” Tas ir skaisti, tas priecē sirdi. Lai ikvienam šī diena pilna mīlestības un ģimeniska siltuma!” vēl Jāzeps ar ģimeni.

Izskanējis 22.Kamermūzikas festivāls

Aizvadītajā sestdienā un svētdienā Balvu muižas koncertzālē noslēdzās jau 22.Balvu Kamermūzikas festivāls. Arī šogad festivāla organizatori bija parūpējušies par brīnišķīgu muzikālo programmu, klātesošajiem dāvājot iespēju noklausīties ne tikai Latvijas, bet arī starptautiski atzītu mūziķu četrus muzikālos priekšnesumus.

vadi

Veiksmes prognoze


.