1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
Lapa atjaunota:
02-05-2024
Vārdadienas šodien: Gints, Uvis

Rakstos

Tā ir liela dzīves laime...

Jau šo svētdien svinēsim Tēva dienu, kuras galvenā ideja palikusi nemainīga kopš šo svētku pirmsākumiem – godināt tēvu nozīmīgo lomu ģimenē, pateikties par viņu ieguldījumu bērnu audzināšanā, kā arī stiprināt tēvu un viņu atvašu ģimeniskās saites. Balvu novada Briežuciema pagasta lauku mājās “Kronīši” saimnieko Jāzeps un Vija Jermacāni, kuri var lepoties ar vienu no kuplākajām ģimenēm mūspusē - meitām Ramonu, Ilzi, Anniju un dēliem Māri, Edgaru un visjaunāko Patriku, kuram apritējuši trīs gadiņi. Jautāts, kā tad ir būt sešu bērnu tētim, Jāzeps ne mirkli nešaubās, ka tā ir liela Dieva dāvana un dzīves laime, ko novēlētu piedzīvot ikvienam. “Nenovērtējami ir tie dzīves brīži, kad svētku dienās mājās pulcējas visa lielā ģimenes saime. Turklāt, ritot gadiem, tā kļuvusi vēl kuplāka, jo vecākie bērni ciemojas ar savām otrajām pusītēm. Protams, neiztikt arī bez humora, kad šādās reizēs mēdzu teikt: “Tā nu gan ir viena kārtīga talka!” Tas ir skaisti, tas priecē sirdi. Lai ikvienam šī diena pilna mīlestības un ģimeniska siltuma!” vēl Jāzeps ar ģimeni.

Izskanējis 22.Kamermūzikas festivāls

Aizvadītajā sestdienā un svētdienā Balvu muižas koncertzālē noslēdzās jau 22.Balvu Kamermūzikas festivāls. Arī šogad festivāla organizatori bija parūpējušies par brīnišķīgu muzikālo programmu, klātesošajiem dāvājot iespēju noklausīties ne tikai Latvijas, bet arī starptautiski atzītu mūziķu četrus muzikālos priekšnesumus.

Dārza dzīve Viļakas pusē

Vasara strauji tuvojas izskaņai, un ir īstais laiks āboliem un bumbieriem, kad tie lielā vairumā gozējas koku zaros, gaidot novākšanu. Ilggadējais pieredzējušais dārznieks Valērijs Romanovs aicina ciemos, lai dalītos pieredzes atziņās un vērstu uzmanību arī uz kļūdām. Pats saka,- lai cik gadus kopj un veido dārzu, aizvien ir ko mācīties un uzzināt no jauna. 7.septembrī, dienas pirmajā pusē, viņa ābeļdārzā Viļakas pusē notiks pieredzes apmaiņas seminārs Lauku dienas ietvaros, kurā aicina piedalīties dārzkopjus un interesentus.

Situācija ir stabila, bet plānam jābūt

Ņemot vērā Latvijas - Baltkrievijas robežas nelikumīgās šķērsošanas gadījumu skaita straujo pieaugumu, 11.augustā valdība izsludināja ārkārtējo situāciju atsevišķās Baltkrievijas pierobežas administratīvajās teritorijās. Lai izvērtētu nelegālās migrācijas potenciālos riskus arī uz Latvijas – Krievijas robežas un sagatavotu iespējamos rīcības plānus, šo otrdien tika apsekotas vairākas Balvu novada pašvaldībai piederošas un šobrīd ikdienā vairs neizmantotas ēkas: nu jau slēgtā Kupravas pamatskola, Tilžas internātpamatskola, Baltinavas Kristīgā internātpamatskola un Vecumu pagastā esošā Mežvidu pamatskola.

“Galvenais, lai nav gludais uz dīvāna sēdēšanas periods”

Pirms nedēļas Balvu Novada muzejā atklāja novadnieka Ilmāra Medinieka personālizstādi “Koki – liecinieki”. Taujāts, kāpēc pirms aptuveni pieciem gadiem atstāja Balvus, mākslinieks atsmaidīja, paskaidrojot, ka process turpinās: “Tas nav apstājies, turklāt Salacgrīvā neesmu palicis. Esmu atgriešanās procesā uz Balvu pusi.”

vadi

Veiksmes prognoze


.