1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
Lapa atjaunota:
26-04-2024
Vārdadienas šodien: Alīna, Rūsiņš, Sandris

Afiša ar 26.aprīli (2024.g.)

 

Tradicionālajā pasākumā  “Satiec savu meistaru!”  27. un  28.aprīlī ikvienam interesentam dota iespēja satikt savas jomas meistarus Balvu novadā un uzzināt par viņu zināšanām un prasmēm, kas saglabātas un pārmantotas no paaudzes paaudzē! Sīkāku informāciju skatīt “Vaduguns” 23.aprīļa numurā.

Balvu Novada muzejā
Līdz 9.maijam skatāma Pētera Džigura 80. jubilejas darbu izstāde “Grafika”.

Balvos
Balvu Kultūras un atpūtas centra 2.stāvā iespējams ieraudzīt pirmās pavasara vēsmas Dinas Babānes izstādē “Uzziedēšana”.
26.aprīlī plkst. 19.00 Balvu Kultūras un atpūtas centrā Valmieras drāmas teātra viesizrāde – Andris Kalnozols “Kalendārs mani sauc”. Ieejas maksa – EUR 24; EUR 22; EUR 20 (biļetes “Biļešu paradīzes” kasēs).
27.aprīlī Balvu Kultūras un atpūtas centrā deju meistarklases “DEJU DIENAS”. No plkst. 12.00 līdz 15.00 – deju meistarklases. Akrobātika, Jazz Funk, Hip Hops, kā arī Relaksācija Gongu skaņās ir tikai dažas no meistarklasēm, kuras būs iespēja apmeklēt deju dienu meistarklasēs. Dalības maksa par vienu meistarklasi – EUR 2, par visas dienas meistarklasēm – EUR 5.
Plkst. 18.00 mūsdienu deju koncerts “Deja iedvesmo”. Piedalās mūsdienu deju dejotāji. Ieeja koncertā bez maksas. Organizē deju studija “Tepsihora”.
4.maijā plkst. 12.00 Balvu Kultūras un atpūtas centra laukumā “Baltā galdauta svētki” ģimenēm kopā ar īstām Latvju saimniecēm: Viju Kuļšu (Latgale), Ilzi Briedi (Vidzeme). Būs iespēja iegādāties saimnieču īpaši svētkiem gatavoto ēdienu un nobaudīt gardo SVĒTKU KŪKU! Muzicēs Bērzpils pagasta folkloras kopa “Saivenis”. Ieeja bez maksas.
4.maijā plkst. 17.00 Balvu Kultūras un atpūtas centrā mūzikas un dzejas uzvedums “Imants un Ziedonis”. Uzveduma pamatā – Imanta Kalniņa dziesmas ar Ziedoņa dzeju, kā arī Imanta Ziedoņa dzejoļi un pārdomas paša autora balss ierakstā. Kopā ar Balvu Kultūras un atpūtas centra jaukto kori “Mirklis” un solistiem Dagmāru Laicāni, Angelīnu Krivošejevu, Oskaru Jeski uzvedumā piedalīsies mūziķi Zoja Zaharova (vijole), Klēra Kuļikauska (flauta), Ģirts Ripa (klavieres), Mārcis Kalniņš (perkusijas), Aldis Prancāns (basģitāra) diriģenta Ulda Kokara vadībā. Biļetes pieejamas “Biļešu paradīzes” kasēs, kā arī internetā.
12.maijā plkst. 17.00 Balvu Kultūras un atpūtas centrā norisināsies Arņa Grapa jubilejas koncerts “Mana dzīve – Mūzika!”. Lai arī Arnis nav dzimis un audzis Balvos, tomēr viņa muzikālie priekšnesumi mums visiem ir ļoti labi pazīstami. Mēs ļoti lepojamies, ka Arnis ir iesakņojies Balvos, kā pedagogs – Balvu Mūzikas skolā. Koncertā Arnim pievienosies draugi – pianists un sintezatora spēles meistars Gundars Dzenovskis, perkusionists Ingus Matisāns, kā arī citi mākslinieki. Programmā skanēs populāras ārzemju un latviešu estrādes dziesmas. Ieejas maksa – EUR 7 (biļetes “Biļešu paradīzes” kasēs).

Baltinavā
4.maijā no plkst. 14.00 Baltinavā tiks svinēti ielu svētki “Sābru diena” kopā ar Baltinavas pašdarbības kolektīviem, ciemiņiem no Briežuciema un Salnavas.

Balvu pagastā
Naudaskalna tautas namā Zinta Purena gleznu izstāde “Pavasari gaidot”. Aplūkojama darbdienās no 9.00 līdz 12.00.

Bērzkalnē
Pagasta telpās (pagasta darba laikā) gleznošanas studijas “Olīves“ darbu izstāde.

Bērzpilī
4.maijā plkst. 15.00 Bērzpils sporta angārā koncerts  “Sveiciens Latvijai”. Koncertā uzstāsies Bērzpils pašdarbnieku kolektīvi, ciemiņi no Balviem un Lazdukalna. Ieeja brīva.

Briežuciemā
Briežuciema bibliotēkā Balvu Mākslas skolas audzēkņu darbi papīra plastikā “Pūkainie draugi”, skolotāja Skaidrīte Bankova.
Tautas namā Balvu novada sociālās pārvaldes struktūrvienības “Daudzfunkcionālā sociālo pakalpojumu centra” dalībnieku darbu izstāde “ČETRI GADALAIKI”. Apskatāma darba dienās vai iepriekš sazinoties, tālr. 2544462.
5.maijā plkst. 14.00 diena ģimenēm – sportiskas aktivitātes, netradicionālo transportlīdzekļu parāde, koncerts. Briežuciemieši un citu pagastu iedzīvotāji aicināti piedalīties jautrās aktivitātēs, var arī radoši padarboties un ierasties ar netradicionālu vai izrotātu transporta līdzekli (slēpes, ķerra, velosipēds, mašīna utt.). Vēlams pieteikt transportlīdzekli pa tālr. 25444621 Par satiksmes noteikumu un drošību atbild transportlīdzekļa īpašnieks.

Krišjāņos
Tautas namā darba dienās no plkst. 9.00 līdz 15.00 skatāma Balvu Mākslas skolas radošā kolektīva darbu izstāde “Kopā”.
27.aprīlī plkst. 19.00 tautas namā izzinošs, aizraujošs prāta spēļu turnīrs “Pavasara neprāts”. Aicinātas pieteikties komandas 4 cilvēku sastāvā (ģimeņu, uzņēmumu, iestāžu, ciemu, draugu...). Līdzjutējiem un skatītājiem – pārsteiguma balvas! Komandām lūgums pieteikties līdz 26.aprīlim pie tautas nama vadītājas.

Kubulos
5.maijā plkst. 15.00 kultūras namā ikviens interesants aicināts uz Elzas Gaujas filmu “Pastkarte no Romas”. Galvenās lomas atveido Indra Burkovska un Jānis Jarāns. Ieejas maksa – EUR 3.

Lazdukalnā
27.aprīlī plkst. 18.00 saietu namā atpūtas pasākums vidējai un vecākai paaudzei.
5.maijā plkst. 22.00 saietu namā notiks ballīte kopā ar Armandu Lozinski Lūsi (populārākās grupas balss līdzinieku) un DJ BroknRoll (vinila plašu pavēlnieku). Ieejas maksa – EUR 7, pēc plkst. 23.00 – EUR 10.

 

Rugājos
4.maijā plkst. 20.00 tautas namā koncerts “Ai, Latgale, tu dvēselīte mana...”. Atzīmēsim operdziedoņa, rugājieša Tāļa Matīsa 120. dzimšanas dienu. Svinēsim Latvijas Republikas Neatkarības atjaunošanas dienu un Latvijas iestāšanos ES. Uzstāsies īpašais viesis Jānis Kurševs ar dziesmu programmu par Latgali un amatiermākslas kolektīvi. Ieejas maksa – ziedojums, sākot no EUR 3.
16.maijā plkst. 13.00 tautas namā mazo vokālistu koncerts – konkurss “Cālis-2024”, pieteikšanās līdz 10.maijam pa tālr. 28384855.
18.maijā plkst. 19.00 tautas namā “Erudīcijas jeb prāta spēle”. Veido komandu 3-5 cilvēku sastāvā un piesakies līdz 15.maijam pa tālr. 26672582 vai 28384855.

Tilžā
Līdz 15.maijam Tilžas pagastmājas 2.stāvā darbdienās aplūkojama izstāde “Emeritas dekupāžas pudeles”.
3.maijā plkst. 19.30 Tilžas Kultūras un vēstures namā koncerts “Skan tēvzeme un pavasaris”. Piedalās: koris “Viola” (Rekova), koris “Varavīksne” (Tilža), vīru vokālais ansamblis “Akkords” (Kārsava), dziedātājs Imants Spīčs. Ieejas maksa – būsim priecīgi par ziedojumu.
3.maijā plkst. 22.00 Tilžas KVN balle ar grupu “Rolise”. Ieejas maksa – EUR 7.
4.maijā no plkst. 8 00 tirgus laukumā gaida tirgotājus un pircējus.
4.maijā plkst. 19.00 Tilžas KVN amatierteātrim “Spogulis” 20 darbības gadi. Pirmizrāde: Skuju Frīdis-Milberģis “SKURSTEŅSKRĀPIS”. Ieejas maksa – EUR 4.

Šķilbēnos
27.aprīlī Nemateriālās kultūras mantojuma centrā “Upīte” Latgales dīna. Plkst. 18.00 Tilžas KVN bērnu un jauniešu dramatiskais kolektīvs “Spogulēni” ar izrādi “Spēlējam “Balto grāmatu””. Ieejas maksa – EUR 3. Plkst. 20.00 danču vokars kūpā ar FK “Upīte”.
3.maijā plkst. 13.00 Rekavas vidusskolā notiks vēsturisks brīdis – jauno augļkoku un ogulāju stādīšana pie Rekavas vidusskolas, atjaunojot veco ābeļdārzu. Idejas autors ir Lūkass Mairis Marcinkēvičs ar entuziastu grupiņu, kuri labās sirds un tīru mērķu vadīti darbojas biedrībā “Reāls piedzīvojums” ar akciju “Apstādīsim Latviju ar augļkokiem”. Kopīgi ar šīs grupiņas pārstāvjiem aicināts iesaistīties ikviens labās gribas pilsonis. Pēc stādīšanas baudīsim ZS “Kotiņi” pagatavotu zupu un iesaistīsimies organizētajās saliedēšanās aktivitātēs. Aicinām piedalīties ikvienu šajā skaistajā notikumā!

Medņevā
3.maijā plkst. 8.00 laukumā pie pagasta pārvaldes aicināti visi tirgotgribētāji.
Plkst. 11.30 tautas namā Baltā galdauta svētku koncerts “Es savā zemītē”.

Viļakā
27.aprīlī plkst. 17.00 kultūras namā bērnu vokālā ansambļa “POGAS” 21 gada jubilejas koncerts. Viesi – Balvu kultūras un atpūtas centra bērnu dziedāšanas studija “Notiņas”. Pasākumā būs skatāma kolektīva “Pogas” dalībnieku sasniegumu un fotoizstāde.
4.maijā no plkst. 10.00 līdz 13.00 pie Viļakas brīvdabas estrādes BĒRNU RĪTS – lāzertags, piepūšamās atrakcijas, vizināšanās ar zirgu (maksas); spēles un atrakcijas no Viļakas JIC. Lietus gadījumā pasākums nenotiks! Zaļais tirdziņš – sieri, maize, bulciņas un citi gardumi, keramika, pirtslietas, suvenīri, koka un citi izstrādājumi.
Plkst. 18.00 kultūras namā Normunda Orlova monoizrāde “Astoņi no bezgalības”. Ieejas maksa – EUR 3. Nav ieteicama bērniem līdz 16 gadiem!
Plkst. 22.00 DISKOBALLE ar Dj Ingaru. Ieejas maksa – EUR 5. Būs pieejami galdiņi. Visas dienas garumā par jūsu vēderpriekiem rūpēsies “Škladi burgers”.

Vīksnā
Tautas namā darba dienās no plkst. 10.00 līdz 16.00 skatāma Valtera Kaņepes personālā fotoizstāde “Pasaule ap mums”.
Līdz 8.maijam bibliotēkā skatāmi Balvu Mākslas skolas audzēkņu radošie darbi izstādē “Tējas laiks ar kūciņām”.

Žīguros
27.aprīlī plkst. 14.00 kultūras namā senioru atpūtas pasākums. Mīļi gaidīti Žīguru, Borisovas, Vecumu, Susāju, Kupravas pagastu un Viļakas pilsētas seniori. Groziņu balle kopā ar Salnavas pagasta kapelu “Sveicinojam, vielejam”. Piesaki savu dalību pa tālr. 29294593.

Maija dziedājumi Balvu novadā
Balvu Vissvētās Trīsvienības Romas katoļu baznīcas dārzā – katru otrdienu plkst. 18.00.
Viļakas Vissvētās Jēzus Sirds Romas katoļu baznīcas dārzā – katru piektdienu no plkst. 17.00 līdz 18.00.
Baltinavas etnogrāfiskais ansamblis aicina uz Maija dziedājumiem pie krucifiksiem:
1.maijā plkst. 10.00 Baltinavas Jaunavas Marijas Pasludināšanas Romas katoļu baznīcas dārzā;
8.maijā plkst. 10.00 Keišu kalnā;
15.maijā plkst. 10.00 Slobodā (pie vecā krusta);
22.maijā plkst. 10.00 Muorkovā;
29.maijā plkst. 10.00 Mačusalā.
Svētdienās plkst. 15.00 Pliešovas kapos (organizē kapu vecākā M.Kušnire, dzied kapos apglabāto piederīgie); plkst. 13.00 pie Uobeļovas krusta (dzied ciema ļaudis).
Naudaskalna tautas namā – katru trešdienu plkst. 10.00.
Briežuciema pagasta Dukuļevā – 11.maijā plkst. 14.00.
Kubulu pagastā pie centra krucifiksa – katru dienu plkst. 16.00.
Lazdukalna pagastā pie ciemu krucifiksiem etnogrāfiskais ansamblis “Benislava” un garīgo dziesmu ansamblis “Sonāte” aicina uz Maija dziedājumiem:
5., 12., 19., 26. maijā plkst. 11.00 pie Skujetnieku krucifiksa;
8.maijā plkst. 14.00 pie Mastarīgas kapu krucifiksa;
15.maijā plkst. 14.00 pie Benislavas ciema krucifiksa;
22.maijā plkst. 14.00 pie Slavītu kapu krucifiksa;
29.maijā plkst. 14.00 pie Augustovas Svētās Elizabetes Romas katoļu baznīcas krucifiksa, dārzā.
Medņevas pagastā pie ciemu krustiem:
5.maijā plkst. 17.00 pie Lodumas krusta;
12.maijā plkst. 16.00 pie Lāšķu krusta;
19.maijā plkst. 16.00 pie Slotukalna krusta;
26.maijā plkst. 16.00 pie Brontu krusta.
Tilžas pagastā pie krustiem:
6.maijā plkst. 17.00 pie Akmeņrūču krusta;
13.maijā plkst. 17.00 Kāpessila kapos;
20.maijā plkst. 17.00 Ūdrenes kapos;
27.maijā plkst. 17.00 Tilžas kapos;
31.maijā plkst. 17.00 Tilžas katoļu baznīcas dārzā.
Vectilžas pagastā pie krucifiksiem folkloras kopa “Saime” aicina uz Maija dziedājumiem:
5.maijā plkst. 16.00 pagasta centrā;
12.maijā plkst. 16.00 pie Malvīnes mājas;
19.maijā plkst. 16.00 Sudarbes kapos;
26.maijā plkst. 16.00 Lutenānu kapos.

 

* Pārpublicēšanas gadījumā “Vaduguns” atsauce obligāta

 

Satiec savu meistaru

 

No 25. līdz 28.aprīlim ikvienam interesentam būs iespēja satikt savas jomas meistarus Balvu novadā un uzzināt par viņa zināšanām un prasmēm, kas saglabātas un pārmantotas no paaudzes paaudzē!

Balvos
25.aprīlī plkst. 14.00 Balvu Mākslas skolā (Brīvības ielā 48) svilpavnieku meistardarbnīca. Iepazīšanās ar svilpavnieku veidošanu. Praktiskā darbošanās. Dalībnieki: Balvu Mākslas skolas un Balvu sākumskolas audzēkņi. Kontaktpersona: Elita Teilāne, Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt. , 29157234.
26.aprīlī plkst. 15.30 Balvu Mākslas skolā (Brīvības ielā 48) filcēšanas meistardarbnīca “Dzīvnieku maskas”. Iepazīšanās ar maskošanās tradīcijām Latvijā (prezentācija). Uz sagatavota pamata sausajā filcēšanas tehnikā ar adatu iefilcē vilnu pēc dotā dzīvnieka parauga. Meistare Liene Šaicāne. Dalībnieki: Balvu Mākslas skolas un Balvu sākumskolas audzēkņi. Meistardarbnīca mācību stundu laikā. Kontaktpersona: Elita Teilāne, Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt. , 29157234.
27.aprīlī plkst. 10.00 studijā “Azote” (Brīvības ielā 59a-1) vilnas platmales izgatavošanas meistarklase. Iepazīsimies ar filcēšanas pamatiem, papētīsim filca platmeles senajos tautas tērpu zīmējumos un paši savām rokām izgatavosim platmali, sendienās sauktu par rateni. Iepriekšējas rokdarbu iemaņas nav nepieciešamas, vajadzīga vienīgi pacietība un vēlēšanās darboties. Meistare Santa Micīte. Dalībnieku skaits: 6 cilvēki. Kontaktpersona: Gunita Laicāne, Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt. , 29445914.
27.aprīlī no plkst. 11.00 līdz 13.00 Balvu Novada muzejā ziedu kompozīciju veidošana. Meistare Irina Karuzina.
28.aprīlī plkst. 14.00 Balvu Kultūras un atpūtas centrā (Brīvības ielā 61) meistarklase “Pērļotie pulsa sildītāji”. Balvu Kultūras un atpūtas centra rokdarbnieču pulciņš “Mežgis” dalās savās prasmēs adot pērļotus maučus-pulsa sildītājus. Vēlams interesentiem līdzi ņemt smalkas adāmadatas un smalku dziju, kā arī smalkas pērlītes dažādās krāsās. Būs iespēja arī izmantot sagādātos materiālus uz vietas. Dalībnieku skaits: 10-15 cilvēki. Kontaktpersona: Velga Ruduka, Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt. , 29426872.

Viļakā
27.aprīlī no plkst. 10.00 līdz 14.00 kultūras namā (Pils ielā 13) meistarklase “Brīnumainā krustdūrienu pasaule”. Būs iespēja apskatīt gan senus rokdarbus krustdūriena tehnikā un to tehniskos zīmējumus no meistares privātās kolekcijas, gan mūsdienīgus šī dūrienu veida darinājumus - ierāmētus ainavu, kluso dabu. Iesācēji varēs iemācīties izšūt krustdūrienā, bet tie, kas to jau prot – dalīties pieredzē un varbūt pat uzzināt kaut ko jaunu par it kā tik labi zināmo. Dalībnieku skaits līdz 20 cilvēkiem. Kontaktpersona: Evita Zaremba-Krīgere, Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt. , 26230987.

Baltinavā
26.aprīlī plkst. 14.00 kultūras namā (Kārsavas ielā 16). Pasākumā piedalās Baltinavas etnogrāfiskais ansamblis, Baltinavas vidusskolas folkloras kopa, Baltinavas Mūzikas un mākslas skolas kapela, Baltinavas vidusskolas 4.-7.klašu skolēni un citi interesenti. Katrs kolektīvs uzstājas ar savu priekšnesumu (muzicēšanu, rotaļu, dziesmu). Vadoties pēc tikko izdotā dziesmu krājuma “Dzīšmu skreine”, Baltinavas etnogrāfiskais ansamblis māca interesentiem rotaļdejas “Eima, šeima” un “Kupla līpa” un iepazīstina ar dziesmu krājumā apkopotajām dziesmām, māca dziedāt lelajā balsī, pusbalsī. Dalībnieku skaits: 30 cilvēki. Kontaktpersona: Lidija Ločmele, Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt. , 25440049.
27.aprīlī plkst. 10.00 Baltinavas muzejā darbnīca “Gūda capumi”. Pasākuma laikā dalībniekiem būs iespēja aktīvi līdzdarboties gatavošanas procesā, izdibināt saimnieces gatavošanas meistarknifus un izbaudīt cepumus. Meistare Maruta Daukste. Dalībnieku skaits: 50 cilvēki (vēlams iepriekš pieteikties).Kontaktpersona: Iveta Gabrāne, Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt. , 29134696.

Bērzpilī
28.aprīlī plkst. 10.00 latgaļu alus brūvēšana pēc sentēvu receptes Stacijas ielā 4. Notiek misas un alus degustācija. Aicināti tie, kam ir interese par latgaļu alus brūvēšanu pēc sentēvu receptes un ir vēlēšanās līdzdarboties. Dalībnieku skaits: grupa līdz 15 cilvēkiem, obligāta iepriekšēja pieteikšanās. Kontaktpersona: Dainis Rakstiņš, Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt. , 26452844.

Briežuciemā
27.aprīlī plkst. 10.00 Dīķmalas rokdarbu darbnīcā “Atspole” meistardarbnīca “Adīšana enterlak tehnikā”. Enterlak tehnikā var uzadīt jebko – gan zeķes, cimdus, gan lakatus, kleitas, mēteļus. Būs iespēja apgūt prasmes pamatus vai papildināt esošās zināšanas. Līdzi var paņemt savas divas adāmatatas un krāsainu dziju, adatas un dzija būs pieejama arī uz vietas. Dalībnieku skaits: aptuveni 10 cilvēki, vēlama iepriekšēja pieteikšanās. Kontaktpersona: Elita Bukša, Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt. , 28353091.

Rugājos
27.aprīlī plkst. 14.00 tautas namā kora dziesmas latgaliski - kora dziedāšanas tradīcijas uzturēšana, rokdarbnieču izstāde (atmiņu stāsti par šo arodu). Rugāju muzeja krājumu izstāde par šo projektu un tā līdzšinējo dalību šajā projektu. Dalībnieku skaits neierobežots. Kontaktpersonas: Gunta Grigāne, Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt. , 28384855; Inguna Blauma, Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt. , 26286389.

Šķilbēnos
27. un 28.aprīlī no plkst. 12.00 līdz 18.00 Zeļčusola Janki (Zeļčos) meistardarbnīca “Zirdziņa adīšana”. Rotaļlietas – zirdziņa – adīšana no vilnas dzijas, šūšana, pildīšana ar vilnu. Dalībnieku skaits: 8 cilvēki. Kontaktpersona: Annele Slišāne, Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt. , 29754060.

Tilžā
27.aprīlī plkst. 12.00 Tilžas Kultūras un vēstures namā (Brīvības ielā 5) pieredzes stunda “Garšīgi kā pie vecmāmiņas”. Mērķis: iepazīstināt bērnus un jauniešus ar vienkāršiem, bet garšīgiem lauku ēdieniem, kuri mūsdienās pamazām tiek piemirsti. Saimniece gatavos trīs ēdienus no kartupeļiem: piena zupa ar kartupeļu klimpām, kartupeļu kotletes krējuma mērcē un kartupeļu pankūkas. Dalībnieki arī paši varēs piedalīties gatavošanas procesā. Dalībnieku skaits: 10-12 cilvēki. Kontaktpersona: Daiga Lukjanova, Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt. , 27870251.

Vectilžā
28.aprīlī plkst. 11.00 sporta un atpūtas centrā (Sporta ielā 3) psalmu dziedājumi ar folkloras kopu “Saime”. Dalībnieku skaits: 12 cilvēki. Kontaktpersona: Maruta Arule, Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt. , 27835511.

 

Afiša ar 19.aprīli (2024.g.)

Balvu Novada muzejā
Līdz 9.maijam skatāma Pētera Džigura 80. jubilejas darbu izstāde “Grafika”.

Balvos
Balvu Kultūras un atpūtas centra 2.stāvā iespējams ieraudzīt pirmās pavasara vēsmas Dinas Babānes izstādē “Uzziedēšana”.
19.aprīlī plkst. 10.00 Balvu Mūzikas skolā 16.Latgales jauno pianistu konkurss.
19.aprīlī plkst. 18.00 Balvu Kultūras un atpūtas centrā muzikāls uzvedums ģimenēm “Ķepaiņiem pa pēdām”. Kopā ar īpašo viesi – aktrisi Vitu Baļčunaiti – dosimies ķepaiņiem pa pēdām, lai noskaidrotu, kas tad ir Čeiza, Rabla, Everestas un viņu draudzenīšu Sanijas un Sāras talanti.
20.aprīlī plkst. 18.00 Balvu Kultūras un atpūtas centrā Balvu novada tautisko deju kolektīvu skate.
26.aprīlī plkst. 19.00 Balvu Kultūras un atpūtas centrā Valmieras drāmas teātra viesizrāde – Andris Kalnozols “Kalendārs mani sauc”. Ieejas maksa – EUR 24; EUR 22; EUR 20 (biļetes “Biļešu paradīzes” kasēs).

Baltinavā
Līdz 1.novembrim kultūras namā fotogalerijas “Mana Baltinava” veidošana ar iedzīvotāju iesaistīšanu fotomirkļu tveršanā.
Līdz 27.aprīlim darba dienās no plkst. 10.00 līdz 15.00 kultūras nama Mazajā zālē LNKC Valsts konkursa darbu izstāde “Apģērbs kā vēstījums” (izstādē ir apskatāmi Latvijas Mākslas skolu audzēkņu darbi, kurus žūrija konkursā novērtējusi visaugstāk).
20.aprīlī plkst. 19.00 kultūras namā tautas muzikantu saspēle “Dziesma dvēselei”. Pasākumā ieskatīsimies Baltinavas vīru kapelas viena gada darbībā, atcerēsimies muzikantus brāļus Keišus. Ieejas maksa pasākumā – EUR 3. 

Balvu pagastā
Naudaskalna tautas namā Zinta Purena gleznu izstāde “Pavasari gaidot”. Aplūkojama darbdienās no 9.00 līdz 12.00.

Bērzkalnē
Pagasta telpās (pagasta darba laikā) gleznošanas studijas “Olīves“ darbu izstāde.

Bērzpilī
21.aprīlī plkst. 10.00 aicinām doties aptuveni 14 km garā pārgājienā Bērzpils pagastā, ko vadīs vietējā gide Anna Kriviša. Maršruts vedīs cauri ainaviskajam Bērzpils ciemam, apmeklēsim pagasta nozīmīgākās kultūrvēsturiskās vietas – Bēržu Svētās Annas Romas katoļu baznīcu, Bēržu kapliču, Varenes kalnu, ieklausīsimies Bonifacovas muižas senajos stāstos, kā arī būs iespēja uzzināt, kā īstu latgaļu alu pēc sentēvu metodēm brūvē Dainis Rakstiņš (IK “Kolnasāta”). Pārgājiena noslēgumā – zupa un pašcepta maizīte Bērzpils ainaviski tematiskajā parkā. Pulcēšanās pie Bērzpils ainaviski tematiskā parka/estrādes (GPS: 56.847640, 27.086749). Dalības maksa pārgājienā – EUR 5 (ietver maltīti noslēgumā). Maršrutā ietverto objektu apmeklējuma maksa papildus: Bēržu baznīcā – ziedojums, IK “Kolnasāta” – EUR 2 (būs arī iespēja iegādāties produkciju). Dodoties dabā, izvēlieties laikapstākļiem piemērotus apavus un apģērbu, kā arī ņemiet līdzi uzkodas enerģijai un pusdienu pauzītei. Aicinām ikvienu līdzi ņemt arī savu bļodiņu un karoti zupai noslēgumā.

Briežuciemā
Briežuciema bibliotēkā Balvu Mākslas skolas audzēkņu darbi papīra plastikā “Pūkainie draugi”, skolotāja Skaidrīte Bankova.
Tautas namā Balvu novada sociālās pārvaldes struktūrvienības “Daudzfunkcionālā sociālo pakalpojumu centra” dalībnieku darbu izstāde “ČETRI GADALAIKI”. Apskatāma darba dienās vai iepriekš sazinoties, tālr. 2544462.

Krišjāņos
Tautas namā darba dienās no plkst. 9.00 līdz 15.00 skatāma Balvu Mākslas skolas radošā kolektīva darbu izstāde “Kopā”.
27.aprīlī plkst. 19.00 tautas namā izzinošs, aizraujošs prāta spēļu turnīrs “Pavasara neprāts”. Aicinātas pieteikties komandas 4 cilvēku sastāvā (ģimeņu, uzņēmumu, iestāžu, ciemu, draugu...). Līdzjutējiem un skatītājiem pārsteiguma balvas! Komandām lūgums pieteikties līdz 26.aprīlim pie tautas nama vadītājas.

Lazdukalnā
27.aprīlī plkst. 18.00 saietu namā atpūtas pasākums vidējai un vecākai paaudzei.

Tilžā
Līdz 15.maijam Tilžas pagastmājas 2.stāvā darbdienās aplūkojama izstāde “Emeritas dekupāžas pudeles”.

Šķilbēnos
27.aprīlī Nemateriālās kultūras mantojuma centrā “Upīte” Latgales dīna. Plkst. 18.00 Tilžas KVN bērnu un jauniešu dramatiskais kolektīvs “Spogulēni” ar izrādi “Spēlējam “Balto grāmatu””. Ieejas maksa – EUR 3. Plkst. 20.00 danču vokars kūpā ar FK “Upīte”.

Medņevā
20.aprīlī plkst. 22.00 atpūtas vakars kopā ar Zinti Krakopu. Ieejas maksa līdz plkst. 23.00 – EUR5, vēlāk – EUR 7. Galdiņu rezervācija.

Viļakā
Līdz 26.aprīlim Viļakas muzejā novadnieka Nikolaja Breikša mākslas darbu izstāde no ģimenes privātkolekcijas.
27.aprīlī plkst. 17.00 kultūras namā bērnu vokālā ansambļa “POGAS” 21 gada jubilejas koncerts. Viesi – Balvu kultūras un atpūtas centra bērnu dziedāšanas studija “Notiņas”. Pasākumā būs skatāma kolektīva “Pogas” dalībnieku sasniegumu un fotoizstāde.

Vīksnā
Tautas namā darba dienās no plkst. 10.00 līdz 16.00 skatāma Valtera Kaņepes personālā fotoizstāde “Pasaule ap mums”.
Līdz 8.maijam bibliotēkā skatāmi Balvu Mākslas skolas audzēkņu radošie darbi izstādē “Tējas laiks ar kūciņām”.

Žīguros
27.aprīlī plkst. 14.00 kultūras namā senioru atpūtas pasākums. Mīļi gaidīti Žīguru, Borisovas, Vecumu, Susāju, Kupravas pagastu un Viļakas pilsētas seniori. Groziņu balle kopā ar Salnavas pagasta kapelu “Sveicinojam, vielejam”. Piesaki savu dalību pa tālr. 29294593.

* Pārpublicēšanas gadījumā “Vaduguns” atsauce obligāta

Afiša ar 12.aprīli (2024.g.)

Balvu Novada muzejā
Līdz 9.maijam skatāma Pētera Džigura 80. jubilejas darbu izstāde “Grafika”.

Balvos
Balvu Kultūras un atpūtas centra 2.stāvā iespējams ieraudzīt pirmās pavasara vēsmas Dinas Babānes izstādē “Uzziedēšana”.

Balvu Kultūras un atpūtas centrā Balvu novada amatierteātru skate.
13.aprīlī: plkst. 9.00 Baltinavas amatierteātris “Palādas”, Danskovīte “Naudas ceļi”. Plkst. 11.00 Viļakas kultūras nama amatierteātris, Normunds Orlovs “Astoņi no bezgalības”, monoizrāde. Skeču parāde (trīs izrādes): plkst. 12.00 Briežuciema tautas nama amatierteātris “Sipiņi” – Tolivaļds “Moušes ekzamens”. Plkst. 13.00 Bērzpils amatierteātris “Jandāls” – Danskovīte “Duorgīs pierkums”. Plkst. 13.40 Kubulu kultūras nama amatierteātris “Zīds” – Ināra Šteinberga “Pūtēja 2”. Plkst. 14.30 Žīguru kultūras nama amatierteātris “Virši” – Anna Danča ‘’Pūramolys pučis”(Nav rūžu bez ēršķeižu!). Plkst. 16.30 Vectilžas sporta un atpūtas centra amatierteātris “Melnais kaķis” – Anita Grīniece “Līgošanas nerātnības”. Plkst. 17.30 Rubeņu ciema dramatiskais kolektīvs – Mudīte Maslova “Bārenīte un mātesmeita”(pēc pasaku motīviem). Plkst. 18.30 Krišjāņu tautas nama dramatiskais kolektīvs “Tādi esam” – Ināra Šteinberga “Šurpu turpu”. Plkst. 19.30 Lazdukalna pagasta amatierteātris “Zibšņi” humoristiska īsluga “Mums izdosies jeb punktiņš uz i” (pēc K.Jokstes lugas “Klepernieku pagasta zvaigzne” motīviem).
Ieejas maksa: dienas biļete (visas izrādes) – EUR 10, pērkot uz katru izrādi atsevišķi – EUR 3 (biļetes “Biļešu paradīzes” kasēs).
Plkst. 20.30 Balvu kultūras un atpūtas centra Teātra studija – Anita Grīniece “Mazpilsētas mazstāstiņi” (izrāde notiek Ziemeļu zālē). Ieejas maksa – EUR 3 (biļetes “Biļešu paradīzes” kasēs). Vietu skaits ierobežots!
14.aprīlī: plkst. 13.00 Naudaskalna amatierteātris – Edvards Vulfs “Līnis murdā”. Plkst. 15.00 Viļakas kultūras nama amatierteātris – Anita Grīniece “Čūsku ballīte”. Plkst. 16.00 Susāju dramatiskais kolektīvs “Spārītes” – Baiba Jukņēviča “Ak, šī jaukā lauku dzīve!”. Ieejas maksa: dienas biļete (visas izrādes) – EUR 5, pērkot uz katru izrādi atsevišķi – EUR 3 (biļetes “Biļešu paradīzes’’ kasēs).
17.aprīlī plkst. 15.00 Balvu Centrālajā bibliotēkā gaidāmi muzikāli un radoši priekšnesumi. Savu pirmo grāmatu “Vecpuiša dienasgrāmata” prezentēs kolorītais TV šovu dalībnieks Andris Rudzītis, savukārt savus grafiskos zīmējumus prezentēs Anita Mencendorfa.
18.aprīlī plkst. 12.00 Balvu Kultūras un atpūtas centrā bērnu tautas deju kolektīvu koprepertuāra pārbaudes skate, gatavojoties XIII Latvijas Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētku deju lielkoncertam “Es atvēru Laimas dārzu”. 
19.aprīlī plkst. 10.00 Balvu Mūzikas skolā 16.Latgales jauno pianistu konkurss.
19.aprīlī plkst. 18.00 Balvu Kultūras un atpūtas centrā muzikāls uzvedums ģimenēm “Ķepaiņiem pa pēdām”. Kopā ar īpašo viesi – aktrisi Vitu Baļčunaiti – dosimies ķepaiņiem pa pēdām, lai noskaidrotu, kas tad ir Čeiza, Rabla, Everestas un viņu draudzenīšu Sanijas un Sāras talanti. Pasākuma mērķauditorija: 3 – 10 gadus veci bērni – pirmsskolas izglītības iestāžu un 1. – 4.klašu audzēkņi. Bērniem līdz 1 gada vecumam (ieskaitot) – ieeja bez maksas. Ieejas maksa – EUR 9; EUR 10; EUR 12 (biļetes “Biļešu paradīzes” kasēs).
20.aprīlī plkst. 18.00 Balvu Kultūras un atpūtas centrā Balvu novada tautisko deju kolektīvu skate.
26.aprīlī plkst. 19.00 Balvu Kultūras un atpūtas centrā Valmieras drāmas teātra viesizrāde – Andris Kalnozols “Kalendārs mani sauc”. Ieejas maksa – EUR 24; EUR 22; EUR 20 (biļetes “Biļešu paradīzes” kasēs).

Baltinavā
Līdz 1.novembrim kultūras namā fotogalerijas “Mana Baltinava” veidošana ar iedzīvotāju iesaistīšanu fotomirkļu tveršanā.
No 12. līdz 27.aprīlim darba dienās no plkst. 10.00 līdz 15.00 kultūras nama Mazajā zālē LNKC Valsts konkursa darbu izstāde “Apģērbs kā vēstījums” (izstādē ir apskatāmi Latvijas Mākslas skolu audzēkņu darbi, kurus žūrija konkursā novērtējusi visaugstāk).
20.aprīlī plkst. 19.00 kultūras namā tautas muzikantu saspēle “Dziesma dvēselei”. Pasākumā ieskatīsimies Baltinavas vīru kapelas viena gada darbībā, atcerēsimies muzikantus brāļus Keišus. Aicinām pieteikties dalībai pasākumā tautas muzikantus un apmeklētājus līdz 14.aprīlim, zvanot pa tālr. 25440049. Ieejas maksa pasākumā – EUR 3. 

Balvu pagastā
Naudaskalna tautas namā Zinta Purena gleznu izstāde “Pavasari gaidot”. Aplūkojama darbdienās no 9.00 līdz 12.00.

Bērzkalnē
Pagasta telpās, pagasta darba laikā gleznošanas studijas “Olīves“ darbu izstāde.

Briežuciemā
Briežuciema bibliotēkā Balvu Mākslas skolas audzēkņu darbi papīra plastikā “Pūkainie draugi”, skolotāja Skaidrīte Bankova.
Tautas namā Balvu novada sociālās pārvaldes struktūrvienības “Daudzfunkcionālā sociālo pakalpojumu centra” dalībnieku darbu izstāde “ČETRI GADALAIKI”. Apskatāma darba dienās vai iepriekš sazinoties, tālr. 2544462.

Kubulos
12.aprīlī plkst. 19.00 kultūras namā norisināsies populārā dziedātāja Ainara Bumbiera koncerts. Ieejas maksa – EUR 10, EUR 12, EUR 15, EUR 20 (biļetes iespējams iegādāties www.bezrindas.lv vai zvanot pa tālr. 26627122).

Krišjāņos
Tautas namā darba dienās no plkst. 09.00 līdz 15.00 skatāma Balvu Mākslas skolas radošā kolektīva darbu izstāde “Kopā”.

Tilžā
Līdz 15.maijam Tilžas pagastmājas 2.stāvā darbdienās aplūkojama izstāde “Emeritas dekupāžas pudeles”.

Bērzpilī
12.aprīlī plkst. 17.30 saietu namā Vinetas Radziņas meistarklase – dārza ainavas veidošana pavasarī! Dārza stila izvēle atbilstoši dzīvesveidam un vaļaspriekiem, aktuālie pavasara darāmdarbi, augstās dobes. Meistarklases cena – EUR 20. Pieteikšanās pa tālr. 26518493, Iveta.
21.aprīlī plkst. 10.00 aicinām doties aptuveni 14 km garā pārgājienā Bērzpils pagastā, ko vadīs vietējā gide Anna Kriviša.
Pieteikšanās pārgājienam obligāta līdz 18.aprīlim, aizpildot anketu: https://forms.gle/nGqDF6zg4KBb7Qdh8 vai zvanot 29272948 (Ineta).

Rugājos
13.aprīlī plkst. 19.00 tautas namā Prāta spēļu vakars komandām (komandā četri dalībnieki). Plkst. 22.00 tautas namā balle ar Juri Ķirsonu. Ieejas maksa līdz plkst. 23.00 – EUR 5, vēlāk – EUR 7.

Šķilbēnos
13.aprīlī plkst. 18.00 NKMC “Upīte” Latvijas folkloras gada balva “Austras koks”.
14.aprīlī plkst. 14.00 kultūras centrā “Rekova” Salnavas amatierteātra izrāde “Zombijs”. Ieejas maksa – EUR 3.

Medņevā
14.aprīlī plkst. 17.00 tautas namā Salnavas amatierteātra izrāde “Zombijs”. Ieejas maksa – EUR 3.
20.aprīlī plkst. 22.00 atpūtas vakars kopā ar Zinti Krakopu. Ieejas maksa līdz plkst. 23.00 – EUR5, vēlāk – EUR 7. Galdiņu rezervācija.

Viļakā
Līdz 26.aprīlim Viļakas muzejā novadnieka Nikolaja Breikša mākslas darbu izstāde no ģimenes privātkolekcijas.
19.aprīlī Balvu ielā 13 ekspozīcijas “Viļakas apkārtne vēstures līkločos” atklāšana.

Vīksnā
Tautas namā darba dienās no plkst. 10.00 līdz 16.00 skatāma Valtera Kaņepes personālā fotoizstāde “Pasaule ap mums”.
Līdz 8.maijam bibliotēkā skatāmi Balvu Mākslas skolas audzēkņu radošie darbi izstādē “Tējas laiks ar kūciņām”.
12.aprīlī plkst. 16.30 tautas namā pīto kārklu dekoru meistarklase. Dalībniekiem ir iespēja iemēģināt roku formētāja un dizainera arodā, izveidojot pašiem savus pītos stādus – dzīvos dārza dekorus. Pieteikties pa tālr. 20284144.

Afiša ar 5.aprīli (2024.g.)

Balvos
Balvu Kultūras un atpūtas centra 2.stāvā iespējams ieraudzīt pirmās pavasara vēsmas Dinas Babānes izstādē “Uzziedēšana”.
7.aprīlī plkst. 16.00 Balvu Kultūras un atpūtas centrā “Ufo, izstāsti vēl kādu joku!” (jokos Kaspars Upaciers – tautā saukts Ufo). Ieejas maksa – EUR 10 (biļetes “Biļešu paradīzes” kasēs).
Balvu Kultūras un atpūtas centrā Balvu novada amatierteātru skate.
13.aprīlī: plkst. 9.00 Baltinavas amatierteātris “Palādas”, Danskovīte “Naudas ceļi”. Plkst. 11.00 Viļakas kultūras nama amatierteātris, Normunds Orlovs “Astoņi no bezgalības”, monoizrāde. Skeču parāde (trīs sekojošās izrādes): plkst. 12.00 Briežuciema tautas nama amatierteātris “Sipiņi” – Tolivaļds “Moušes ekzamens”. Plkst. 13.00 Bērzpils amatierteātris “Jandāls” – Danskovīte “Duorgīs pierkums”. Plkst. 13.40 Kubulu kultūras nama amatierteātris “Zīds” – Ināra Šteinberga “Pūtēja 2”. Plkst. 14.30 Žīguru kultūras nama amatierteātris “Virši” – Anna Danča ‘’Pūramolys pučis”(Nav rūžu bez ēršķeižu!). Plkst. 16.30 Vectilžas sporta un atpūtas centra amatierteātris “Melnais kaķis” – Anita Grīniece “Līgošanas nerātnības”. Plkst. 17.30 Rubeņu ciema dramatiskais kolektīvs – Mudīte Maslova “Bārenīte un mātesmeita”(pēc pasaku motīviem). Plkst. 18.30 Krišjāņu tautas nama dramatiskais kolektīvs “Tādi esam” – Ināra Šteinberga “Šurpu turpu”. Plkst. 19.30 Lazdukalna pagasta amatierteātris “Zibšņi” humoristiska īsluga “Mums izdosies jeb punktiņš uz i” (pēc K.Jokstes lugas “Klepernieku pagasta zvaigzne” motīviem).
Ieejas maksa: dienas biļete (visas izrādes) – EUR 10, pērkot uz katru izrādi atsevišķi – EUR 3 (biļetes “Biļešu paradīzes” kasēs).
Plkst. 20.30 Balvu kultūras un atpūtas centra Teātra studija – Anita Grīniece “Mazpilsētas mazstāstiņi” (izrāde notiek Ziemeļu zālē). Ieejas maksa – EUR 3 (biļetes “Biļešu paradīzes’’ kasēs). Vietu skaits ierobežots!
14.aprīlī: plkst. 13.00 Naudaskalna amatierteātris – Edvards Vulfs “Līnis murdā”. Plkst. 15.00 Viļakas kultūras nama amatierteātris – Anita Grīniece “Čūsku ballīte”. Plkst. 16.00 Susāju dramatiskais kolektīvs “Spārītes” – Baiba Jukņēviča “Ak, šī jaukā lauku dzīve!”. Ieejas maksa: dienas biļete (visas izrādes) – EUR 5, pērkot uz katru izrādi atsevišķi – EUR 3 (biļetes “Biļešu paradīzes’’ kasēs).
26.aprīlī plkst. 19.00 Balvu Kultūras un atpūtas centrā Valmieras drāmas teātra viesizrāde – Andris Kalnozols “Kalendārs mani sauc”. Ieejas maksa – EUR 24; EUR 22; EUR 20 (biļetes “Biļešu paradīzes’’ kasēs).

Baltinavā
Līdz 1.novembrim kultūras namā fotogalerijas “Mana Baltinava” veidošana ar iedzīvotāju iesaistīšanu fotomirkļu tveršanā.
6.aprīlī plkst. 14.00 kultūras namā Gulbenes Tautas teātra izrāde – Baiba Jukņēviča “Pilsētnieki”. Ieejas maksa – EUR 3.
No 12. līdz 27.aprīlim darba dienās no plkst. 10.00 līdz 15.00 kultūras nama Mazajā zālē LNKC Valsts konkursa darbu izstāde “Apģērbs kā vēstījums”(izstādē ir apskatāmi Latvijas Mākslas skolu audzēkņu darbi, kurus žūrija konkursā novērtējusi visaugstāk).

Balvu pagastā
Naudaskalna tautas namā Zinta Purena gleznu izstāde “Pavasari gaidot”. Aplūkojama darbdienās no 9.00 līdz 12.00.
11.aprīlī plkst. 19.00 Naudaskalna tautas namā Naudaskalna dramatiskā kolektīva izrāde – E.Vulfs “Līnis murdā”. Režisore I.Supe. Ieejas maksa – EUR 3.

Bērzpilī
6.aprīlī plkst. 19.00 pamatskolas aktu zālē amatierteātru saiets “Kopā jautrāk!”. Piedalās amatierteātri no Lazdukalna, Krišjāņiem, Vectilžas, Briežuciema, Tilžas, Lendžiem, Dekšārēm. Ieejas maksa – EUR 2.
6.aprīlī plkst. 22.00 Bērzpils sporta angārā balle kopā ar Lauri Neilandu. Ieejas maksa – EUR 5. Galdiņu rezervācija, tālr. 26518493.
12.aprīlī plkst. 17.30 saietu namā Vinetas Radziņas meistarklase – dārza ainavas veidošana pavasarī! Dārza stila izvēle atbilstoši dzīvesveidam un vaļaspriekiem, aktuālie pavasara darāmdarbi, augstās dobes. Meistarklases cena – EUR 20. Pieteikšanās pa tālr. 26518493, Iveta.

Briežuciemā
6.aprīlī plkst. 19.00 tautas namā pavasara ieskaņu koncerts “ Kod īt iz balli” kūpā ar KF “Upīte”. Ieejas maksa – EUR 2.
Briežuciema bibliotēkā Balvu Mākslas skolas audzēkņu darbi papīra plastikā “Pūkainie draugi”, skolotāja Skaidrīte Bankova.
Tautas namā Balvu novada sociālās pārvaldes struktūrvienības “Daudzfunkcionālā sociālo pakalpojumu centra” dalībnieku darbu izstāde “ČETRI GADALAIKI”. Apskatāma darba dienās vai iepriekš sazinoties, tālr. 2544462.

Kubulos
12.aprīlī plkst. 19.00 kultūras namā norisināsies populārā dziedātāja Ainara Bumbiera koncerts. Ieejas maksa – EUR 10, EUR 12, EUR 15, EUR 20 (biļetes iespējams iegādāties www.bezrindas.lv vai zvanot pa tālr. 26627122).

Krišjāņos
Tautas namā darba dienās no plkst. 09.00 līdz 15.00 skatāma Balvu Mākslas skolas radošā kolektīva darbu izstāde “Kopā”.

Rugājos
13.aprīlī plkst. 19.00 tautas namā Prāta spēļu vakars komandām (komandā četri dalībnieki). Pieteikšanās līdz 6.aprīlim pa tālruni 28384855. Plkst. 22.00 tautas namā balle ar Juri Ķirsonu. Ieejas maksa līdz plkst. 23.00 – EUR 5, vēlāk – EUR 7.

Šķilbēnos
6.aprīlī plkst. 22.00 kultūras centrā “Rekova” balle ar Māri Keišu. Ieejas maksa – EUR 5, pēc plkst. 23.00 – EUR 7.
13.aprīlī plkst. 18.00 NKMC “Upīte” Latvijas folkloras gada balva “Austras koks”.
14.aprīlī plkst. 14.00 kultūras centrā “Rekova” Salnavas amatierteātra izrāde “Zombijs”. Ieejas maksa – EUR 3.

Medņevā
14.aprīlī plkst. 17.00 tautas namā Salnavas amatierteātra izrāde “Zombijs”. Ieejas maksa – EUR 3.

Tilžā
No 11.aprīļa līdz 15.maijam Tilžas pagastmājas 2.stāvā darbdienās aplūkojama izstāde “Emeritas dekupāžas pudeles”.
11.aprīlī plkst. 16.00 pagastmājas 2.stāvā izstādes atklāšana un tikšanās ar Emeritu Brenčevu “Pārvērtības triju mēnešu garumā”. Emerita dalīsies piedzīvotajā savu pārvērtību pasākumā.

Viļakā
Viļakas muzejā novadnieka Nikolaja Breikša mākslas darbu izstāde no ģimenes privātkolekcijas.

Vīksnā
Tautas namā darba dienās no plkst. 10.00 līdz 16.00 skatāma Valtera Kaņepes personālā fotoizstāde “Pasaule ap mums”.
12.aprīlī plkst. 16.30 tautas namā pīto kārklu dekoru meistarklase. Dalībniekiem ir iespēja iemēģināt roku formētāja un dizainera arodā, izveidojot pašiem savus pītos stādus – dzīvos dārza dekorus. Pieteikties pa tālr. 20284144.

Žīguros
6.aprīlī plkst. 19.00 kultūras namā cirka izrāde visai ģimenei “Apkārt zemeslodei”. Izrādes galvenā odziņa – īsts Spoguļcilvēks un viņa neaizmirstamā ziedu maģija. Pērc biļetes vienu stundu pirms izrādes! Biļetes cena – EUR 8, ar Goda ģimenes (3+) karti, ja apmeklē vismaz 4 cilvēki no vienas mājsaimniecības, biļetes cena – EUR 6.

Lubānā
8.aprīlī Broņislavai Martuževai – 100. Gada gaitā notiks vairāki pasākumi, bet 8.aprīlī plkst. 15.00 godināsim dzejnieci Lubānas vidusskolas zālē.
1949.gada 7.aprīlī, dienu pirms savas 25. dzimšanas dienas, Broņislava pagrīdē rakstīja dzejoli – lūgumu sev gadu mijā: “Dievs, dziedāt lieci man kā putni dzied!” Par putna brīvību un putna prieku, par brīvību nebrīvē, kad “var tevi izpostīt, bet nevar uzvarēt” – par to būs šis pasākums un dzejnieces godinājums. Par mīlestību, jo “caur mīlestību gara sēkla dīgst”. Dzejā un dziesmās dzejnieci godinās Dace Bonāte, Indra Burkovska, Andris Baltacis, Aldis Kise un Lubānas vidusskolas skolēni.

* Pārpublicēšanas gadījumā "Vaduguns" atsauce obligāta

Afiša

  • Afiša ar 26.aprīli (2024.g.)

    (Afiša)

      Tradicionālajā pasākumā  “Satiec savu meistaru!”  27. un  28.aprīlī ikvienam interesentam dota iespēja satikt savas jomas meistarus Balvu novadā un uzzināt par viņu zināšanām un prasmēm, kas saglabātas un pārmantotas no paaudzes paaudzē! Sīkāku informāciju...

  • Satiec savu meistaru

    (Afiša)

      No 25. līdz 28.aprīlim ikvienam interesentam būs iespēja satikt savas jomas meistarus Balvu novadā un uzzināt par viņa zināšanām un prasmēm, kas saglabātas un pārmantotas no paaudzes paaudzē! Balvos25.aprīlī plkst. 14.00 Balvu Mākslas skolā...

  • Afiša ar 19.aprīli (2024.g.)

    (Afiša)

    Balvu Novada muzejāLīdz 9.maijam skatāma Pētera Džigura 80. jubilejas darbu izstāde “Grafika”. BalvosBalvu Kultūras un atpūtas centra 2.stāvā iespējams ieraudzīt pirmās pavasara vēsmas Dinas Babānes izstādē “Uzziedēšana”.19.aprīlī plkst. 10.00...

  • Afiša ar 12.aprīli (2024.g.)

    (Afiša)

    Balvu Novada muzejāLīdz 9.maijam skatāma Pētera Džigura 80. jubilejas darbu izstāde “Grafika”. BalvosBalvu Kultūras un atpūtas centra 2.stāvā iespējams ieraudzīt pirmās pavasara vēsmas Dinas Babānes izstādē “Uzziedēšana”. Balvu Kultūras un...

  • Afiša ar 5.aprīli (2024.g.)

    (Afiša)

    BalvosBalvu Kultūras un atpūtas centra 2.stāvā iespējams ieraudzīt pirmās pavasara vēsmas Dinas Babānes izstādē “Uzziedēšana”.7.aprīlī plkst. 16.00 Balvu Kultūras un atpūtas centrā “Ufo, izstāsti vēl kādu joku!” (jokos Kaspars Upaciers – tautā...

  • Afiša ar 22.martu (2024.g.)

    (Afiša)

      Balvu Novada muzejāo Izstāde “Atmiņas par Sibīriju”.o 25.martā plkst. 10.00, pieminot Latvijas iedzīvotāju 1949.gada masu deportācijas 75.gadadienu, eseju konkursa “Latvija. Sibīrija. Liktenis” noslēguma pasākums. BalvosBalvu Kultūras un atpūtas...

  • Afiša ar 15.martu (2024.g.)

    (Afiša)

      Balvu Novada muzejāo Izstāde “Atmiņas par Sibīriju”.o 25.martā plkst. 10.00 pieminot Latvijas iedzīvotāju 1949.gada masu deportācijas 75.gadadienu – eseju konkursa “Latvija. Sibīrija. Liktenis” noslēguma pasākums.o 27.martā plkst. 15.00 Lieldienu...

  • Afiša ar 8.martu (2024.g.)

    (Afiša)

    Balvu Sakrālajā kultūras centrāSvētās Marijas no Nācaretes, Baznīcas Mātes, Kristīgās dzīves un evaņģelizācijas skola aicina uz ziemas sesiju no 8. līdz 10.martam. Reģistrācija no plkst. 16.00. Sākums plkst. 17.00. Programmā: vērtīgas...

  • Afiša ar 1.martu (2024.g.)

    (Afiša)

    Balvu Sakrālajā kultūras centrāSvētās Marijas no Nācaretes, Baznīcas Mātes, Kristīgās dzīves un evaņģelizācijas skola aicina uz ziemas sesiju no 8. līdz 10.martam. Reģistrācija no plkst. 16.00. Sākums plkst. 17.00. Programmā: vērtīgas...

  • Afiša ar 23.februāri (2024.g.)

    (Afiša)

    Balvu Sakrālajā kultūras centrāSvētās Marijas no Nācaretes, Baznīcas Mātes, Kristīgās dzīves un evaņģelizācijas skola aicina uz ziemas sesiju no 8. līdz 10.martam. Reģistrācija no plkst. 16.00. Sākums plkst. 17.00. Programmā: vērtīgas...

vadi

Veiksmes prognoze


.