1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
Lapa atjaunota:
19-04-2024
Vārdadienas šodien: Mirta, Ziedīte

Godina aktīvākos jauniešus

 

Jau trešo gadu pēc kārtas pašā ziemas viducī Balvu Bērnu un jauniešu centrs kopā ar Izglītības, kultūras un sporta pārvaldi organizē Jauniešu gada balvas pasniegšanas ceremoniju, kurā sumina gada aktīvākos, sportiskākos un radošākos jauniešus, kā arī jauniešu organizācijas Balvu novadā. Šī gada ceremonija nedaudz atšķīrās no iepriekšējos gados pieredzētās. Šoreiz neviens nesaņēma galveno balvu “Gada jaunietis 2013”. Apbalvojumus un Atzinības rakstus pasniedza visdažādākajās nominācijās.

Svinīgajā pasākumā, kas aizvadītajā piektdienā notika Balvu muižas zālē, balvu kā gada aktīvākās NVO saņēma organizācijas “Kalmārs” un “Mans patvērums”, savukārt gada balvu par sasniegumiem uzņēmējdarbībā piešķīra SIA “Amatnieki” un skaistumkopšanas salona “Salvadora” īpašniecei Selvai Lielbārdei. Vecuma grupā no 13 līdz 18 gadiem nominācijā “Gada aktīvākais skolu pašpārvaldes pārstāvis” apbalvoja Rutu Berķi un Robertu Pavlovski, nominācijā “Gada aktīvākais veselīga dzīvesveida popularizētājs” - Aivi Vilciņu, balvu nominācijā “Gada dzimtās vietas patriots” saņēma Elija Logina, nominācijā “Gada aktīvākais daudzpusīgo interešu realizētājs” godināja Elvi Rozīti, Svetlanu Duļko, Sergeju Petrovu, Robertu Mūrnieci, Kintiju Pušpuri, Rinaldu Martiņenko, Hertu Safroņuk un Kristu Bleideri, bet par gada jaunieti radošajā industrijā kļuva Agita Matule. Vecuma grupā no 18 līdz 25 gadiem balvu “Gada brīvprātīgais” piešķīra Sņežanai Košļevai, nominācijā “Gada aktīvākais skolu pašpārvaldes pārstāvis” apbalvoja Ingu Leoni, balvu “Gada tehniskās jaunrades lietpratējs” saņēma Dāvis Rakstiņš, par gada aktīvāko veselīga dzīvesveida popularizētāju kļuva Nauris Ločmelis, balvu nominācijā “Gada dzimtās vietas patriots” saņēma Anta Kriviša, bet par gada aktīvāko daudzpusīgo interešu realizētāju kļuva Artēmijs Semjonovs.

Spītējot traumai. Saņemt balvu no Izglītības, kultūras un sporta pārvaldes vadītājas Noras Apīnes rokām Balvu pamatskolas skolēnu pašpārvaldes prezidentu Robertu Pavlovski neatturēja pat salauztā kāja.

Priecājas par draudzeni. Sintiju Pušpuri (trešā no labās) nozīmīgajā dienā ar deju, speciāli viņai sacerētu repu, ziediem un bučām sveica kolēģes no deju grupas “Juniori” un studijas “Di – dancers” vadītāja Dita Nipere.  


Pēc apbalvošanas. “Jauniešu gada balvas 2013” saņēmēji jutās pagodināti par izrādīto atzinību. Tomēr nedaudz apbēdināja fakts, ka dažās nominācijās nebija pieteikts neviens jaunietis. Tā vecuma grupā no 13 līdz 18 gadiem balvu nepasniedza nominācijā “Gada brīvprātīgais” un “Gada tehniskās jaunrades lietpratējs”, savukārt vecuma grupā no 18 līdz 25 gadiem neviens jaunietis nebija pieteikts nominācijai “Gada jaunietis radošajā industrijā”.


Gada aktīvākā NVO. Daudz labu vārdu bija veltīti organizācijai “Mans patvērums”, ko vada Dmitrijs Usins. Šobrīd organizācija nodarbina četrus brīvprātīgos, ar kuru palīdzību sniedz praktisku palīdzību mazaizsargātām iedzīvotāju grupām, piemēram, bērniem ar īpašām vajadzībām. “Mans patvērums” aktīvi atbalsta brīvprātīgā darba kustību. Kopš organizācijas dibināšanas 2002.gadā tā savā darbībā iesaistījusi 30 brīvprātīgos.   


Oriģināls priekšnesums. Pasākuma noslēgumā klātesošos pārsteidza neparastais muzikālais priekšnesums Artūra Moroza un Ņikitas Akula izpildījumā. Ceremonijas dalībniekus ar uzstāšanos iepriecināja arī BBJC ģitāristu ansamblis, šova deju grupa “LEO” un Elīna Loseva.  


Iepriecina ar dziesmu. Balvu “Gada dzimtās vietas patriots” saņēma Elija Logina (centrā) no Vectilžas pagasta, kura ceremonijas dalībniekus iepriecināja ar dziesmu latgaliešu valodā. Muzikālā meitene spēlē bungas, apgūst ermoņiku spēli folkloras kopā “Saime”, ir piedalījusies vairākos Latvijas mēroga folkloras pasākumos, kā arī popularizējusi mūsu kultūru Sibīrijā.



Parakstās Gada grāmatā. Pirms Jauniešu gada balvas un Atzinības raksta saņemšanas katrs apbalvotais parakstījās speciālā grāmatā, kļūstot par daļiņu no vēstures. To darīja arī jaunā uzņēmēja, skaistumkopšanas salona “Salvadora” dibinātāja, friziere Selva Lielbārde.

Noķer divreiz vairāk zivju

 

Pirms gada uz Balvu ezera pirmoreiz notika viens no Latvijas čempionāta zemledus makšķerēšanas posmiem. Tolaik makšķernieki divās dienās noķēra 153,04 kilogramus zivju. Šogad 14 komandas iemanījās lomu dubultot un, kā informēja sacensību galvenais tiesnesis Egīls Draudiņš, divu dienu loms pārsniedza 300 kg zivju.

Sestdienas rīts. Pirms sacensībām savu sašutumu neslēpa balvenietis Ēriks Tučs, kurš mūspuses autobraucējiem veltīja skarbus vārdus: “Sirds sāp redzot, ka zonas izbraukātas ar automašīnu. Lai noorganizētu Latvijas līmeņa sacensības, novilkām šņores četru kilometru garumā. Un tagad atkal nāksies atsevišķus posmus pielabot. Stulbums!”


Pasaules un daudzkārtējs Latvijas čempions. Latvijas Makšķerēšanas sporta federācijas valdes loceklis Normunds Grabovskis uzskata, ka arī turpmāk Latvijas zemledus makšķerēšanas čempionāta pirmie posmi varētu notikt Balvos: “Šogad ezers bija daudz dāsnāks  nekā pērn. Neviens nesūrojas, ka Balvi atrodas tālu, jo uzņemšana, kā arī sacensības, noorganizētas visaugstākajā līmenī. Malači! Ezers ir interesants, jo jāprot izvērtēt laika apstākļi, lai panāktu visaugstāko rezultātu. Jāpiebilst, konkurence paliek arvien sīvāka un nereti jaunie ieliek veciem bukiem.”


Viss notiek! Balvu Sporta centra vadītājs Edgars Kaļva priecājas, ka arī turpmāk Balvu ezerā notiks Latvijas čempionāta zemledus makšķerēšanā posmi: “Šogad uz ledus izgāja 85 dalībnieki kopā ar tiesnešu brigādi.” Jāpiebilst, ka jau jūlijā Balvos notiks Baltijas čempionāts ūdens motocikliem.


Uzvarētāji. Komandu vērtējumā 3.vietu izcīnīja “Salmo” sportisti, 1.vietu – “Rapala”, 2.vietu – balveniešu komanda “Liarps” (foto no labās): Artūrs Baltais, Ēriks Tučs, Andris Kukors, Valdis Prancāns un Aldis Voits. Viņi divās dienās noķēra 29,28 kg zivju.  


Veiksmīgākie makšķernieki. Individuālajā vērtējumā patīkami pārsteidza balvenietis Artūrs Baltais, kurš ar 6,640 kg smagu lomu ierindojās 3.vietā. Pirmais trijnieks (foto – no kreisās): 2.vieta – Raimonds Kinerts (“Rapala”), 1.vieta – Ivans Daņilovs (“LSMK-MILO”), 3.vieta - Artūrs Baltais (“Liarps”). I.Daņilovs divās dienās noķēra 9,750 kg zivju.


Savāc lomu. Viens no sacensību tiesnešiem Artūrs Penners (foto no kreisās) savāc makšķernieku lomus. Rīdzinieks Ainārs Gurtiņš jokoja, ka mūspusē lielo zivi sen jau noķēris. “Sieva Lija nāk no Vīksnas,” viņš paskaidroja.


Ērts braucamrīks! Balvenietis Aleksandrs Pančenko sportistiem demonstrēja ideālu braucamrīku makšķerniekiem. “Ar tautā saucamo motosuni regulāri dodos gan uz Alūksnes ezeru, gan uz Peipusu,” viņš pastāstīja.


Sīva konkurence. Sacensību galvenais tiesnesis Egīls Draudiņš pastāstīja, ka nākamais Latvijas čempionāta posms zemledus makšķerēšanā notiks pēc divām nedēļām Limbažos: “Savukārt februāra beigās Latvijas izlase, tostarp balvenietis Artūrs Baltais, dosies uz čempionātu Baltkrievijā. Rezultāti Balvos liecina, ka konkurence ik gadu pieaug. Vaļībām vietas nav, jo rezultāti ir līdzīgi!”


Attaisno cerības. Sacensībām noslēdzoties, balvenietis Artūrs Baltais cerēja, ka viņa rezultāts nebūs sliktāks nekā pērn, kad viņš kopvērtējumā Latvijā izcīnīja sudraba medaļu. Jaunietis neslēpa prieku uzzinot, ka šogad individuālajā vērtējumā ierindojies 3.vietā.  


Neslēpj emocijas. Ēriks Tučs neslēpa emocijas uzzinot, ka balveniešu komanda “Liarps” izcīnīja godpilno 2.vietu: “Mēs jau sen to bijām pelnījuši! Mēs uz to gājām 10 gadus!”

Grāmatu ceļš uz Gaismas pili

 

Uz Rīgu, piedalīties akcijā “Grāmatu draugu ķēde”, devās Balvu, Rugāju, Viļakas un Baltinavas novadu bibliotekāri.
 Lai no vecās Latvijas Nacionālās bibliotēkas (LNB) ēkas uz jauno Gaismas pili  roku rokā nodotu grāmatas, pieteikušies  bija 15 tūkstoši cilvēku, taču akcijas laikā cilvēki vēl nāca klāt un, spītējot salam, palīdzēja Grāmatu ceļā. Pirmā un senākā grāmata, kas sāka draudzīgo grāmatu ķēdes akciju, bija 1825.gadā Pēterburgā izdotā Bībele latviešu valodā - tā pāri Daugavai ceļoja stundu un 35 minūtes. Taču mūsu bibliotekāriem bija tas gods turēt rokās pēdējo grāmatu un noslēgt “Grāmatu draugu ķēdi” tās pēdējā posmā, kur grāmatas izsaiņoja no plēves maisiņiem  un ievietoja plauktos. Grāmatu ceļā devās akcijas “Tavs grāmatu plaukts” cilvēku saziedotās grāmatas ar ierakstiem. “18.janvāri uzskatu par profesionālajiem svētkiem. Ēka pati par sevi nav nekas - vien kārbiņa bez vērtības. Domāju, ikviens bibliotekārs ir piedzīvojis satraucošās sajūtas noskatoties, kā tukšie grāmatplaukti piepildās ar grāmatām,” vairāku bibliotekāru viedokli pauda Anita Kokoreviča. Akcija bija iekļauta arī Eiropas kultūras galvaspilsētas “Rīga 2014” atklāšanas  programmā. Noslēgumā visus sajūsmināja  gaismas spēļu uzvedums krastmalā un krāšņais salūts.
 
 

Satiek Andri Vilku. Latvijas Nacionālās bibliotēkas direktors Andris Vilks bija televīzijas kameru un žurnālistu ielenkts, taču Balvu Centrālās bibliotēkas direktorei Rutai Cibulei izdevās viņam piekļūt un apsveikt ar lielo notikumu. “Tādas siltas un labas prieka, gandarījuma un mīlestības asaras klusi rit sirdī... Tā man gribas raksturot šīs dienas izjūtas. Latvijas Nacionālās bibliotēkas jautājums cilāts jau no pirmās brīvvalsts laika, un nu tieši mēs sagaidījām to brīdi. Dienas izjūtas var salīdzināt ar Dziesmu svētkiem, Baltijas ceļu, barikāžu laika vienotību. Vienoties par un ap Grāmatu - tas ir tāpat kā vienoties par un ap Dziesmu! Un šādā dienā satikt Andri Vilku, tas ir apbalvojums!” savu sajūsmu pauda R.Cibule.
 
 

No rokas rokā. Bibliotekāri grāmatas ne tikai padeva viens otram, bet arī aplūkoja, kādas grāmatas cilvēki dāvinājuši. Un tās bija visdažādākās - gan latviešu, gan ārzemju autoru darbi, plānas, biezas, jaunas un gadiem plauktos glabātas.  Silvija Apare no Briežuciema pauda prieku, ka ir iespēja stāvēt “Grāmatu draugu ķēdes” pēdējā posmā - vistuvāk grāmatu plauktiem un reizē redzēt, kā tās nonāk plauktos. “Visus vienoja jauka kopības sajūta, paspēju aplūkot grāmatas - tās bija tik dažādas!” teica S.Apare.  
 

 Noslēdz Grāmatu ceļu. Uz pēdējo grāmatu nācās pagaidīt krietnu laiku, līdz sajūsmas spiedzieni un fotozibšņi liecināja - tā tuvojas! Katrs - arī mūsu bibliotekāri uzskatīja par savu svētu pienākumu paturēt rokā priestera Pētera Upenieka atmiņu zīmējumu grāmatu “Balandnieki” - ar to noslēdzās Grāmatu ceļš.
 

 Grāmata ar videokameru. Šai grāmatai, ko rokās tur Sandra Lukstiņa, bija piestiprināta videokamera, kas fiksēja teju katru cilvēku grāmatu ķēdē, kas tajā ielūkojās. Baltinavas novada bibliotēkas vadītāja Ināra Bubnova  atzina,  ka šī bija brīnišķīga kopības sajūta, ka esi viens no lielā bibliotekāru pulka un pieliec savu roku pašos pirmsākumos, lai taptu kaut kas liels un paliktu vēsturē. “Turot rokās sadāvinātās grāmatas, atcerējāmies vecākos izdevumus, kuru bibliotēkās vairs nav, bet palikuši atmiņā,” teica I.Bubnova.
 
 

Grāmata par Latgales kultūras darbiniekiem.  Sajūsmas saucieni atskanēja, turot rokās Miķeļa Bukša, Annas Rancānes, Vilberta Bukša grāmatas. “Vislielākā bagātība ir tā, ko cilvēki viens otram dod, mūžu gaismodami. Arī Viļakas novada bibliotekāres devās Gaismas ceļā, lai sadotos rokās “Grāmatu draugu ķēdē”, apliecinot kultūras nozīmi un vērtības. Tā bija īpaša gandarījuma sajūta piedalīties unikālā un vēsturiskā akcijā, ar kuru atvērām durvis jaunajai Latvijas Nacionālās bibliotēkas ēkai,” teica  Viļakas novada bibliotēkas vadītāja Vija Circāne.
 
 

Grāmatu daudzveidība. Sajūsmu par iespēju piedalīties šajā akcijā pauda arī Vectilžas bibliotēkas vadītāja Ina Skrima (no kreisās) un Žīguru bibliotēkas vadītāja Anastasija Plačinda.
 

 Grāmatu ķēdē - arī Balvu pamatskolas skolotāji. Grāmatu ķēdē  Līvu laukumā stāvēja arī Balvu pamatskolas skolotāji. Sals netraucēja darboties, tomēr vajadzēja arī sasildīties padejojot. Viņi apmeklēja arī koncertu “Arēnā Rīga”.
 
 

Plaukti pildās. “Ja uz jauno LNB ēku katru dienu vestu piecas kravas mašīnas ar grāmatām, visa grāmatu krājuma pārvešanai būtu vajadzīgi seši mēneši,” teikusi kultūras ministre Dace Melbārde. Plānots, ka apmeklētājiem  bibliotēka durvis vērs 29.augustā.

Godina labākos sportistus

 

Aizvadītajā piektdienā notika Balvu Sporta skolas pasākums “Labākais Jaunatnes sportists 2013.gadā”, kurā godināja labākos aizvadītā gada sportistus un viņu trenerus astoņos sporta veidos.

Pasākums notika jau 10.reizi. Balvu novada domes priekšsēdētājs Andris Kazinovskis pauda pārliecību, ka šie sporta laureāti sasniegs savus mērķus un, līdzīgi kā mūsu bijušais sporta skolas audzēknis Arvis Vilkaste, sāks ceļu uz savām olimpiskajām spēlēm. Izglītības kultūras un sporta pārvaldes vadītāja Nora  Apīne  vēlēja, lai skolēnu personīgie rekordi pārtop Latvijas rekordos, tad Eiropas un varbūt arī pasaules līmeņa rekordos. Pasākuma dalībniekus ar priekšnesumiem priecēja vadītājas Ilutas Tihomirovas bērnu ansambļa “Notiņas” dalībniece Evelīna Pipcāne, Rekavas iniciatīvu centra “Zvaniņi” ģitāristu ansamblis, kuru vada Vilis Cibulis,  sporta skolas sporta dejotāji un Balvu Mūzikas skolas  skolotājs Arnis Graps.  Uz lielā ekrāna varēja vērot dalībnieku treniņu un sacensību mirkļus gada garumā. Vakars noslēdzās ar 87 laureātu sveikšanu - tik daudz sportistu godināts 10 gados.Laureāts peldēšanā – Ralfs Kristers Kokorevičs. Viņa trenere ir Alīna Zelča, bet daudz darba dēla izaugsmē peldētprasmju apgūšanā ieguldījis arī tētis Romualds. Līdzās laureātam uzslavēja arī citus labākos peldētājus - Marku Markusu, Elīzu Priedi, Mārtiņu Plešu, Andreju Vjazanicinu, Ketiju Rakstiņu, Raiti Markusu.

 

Laureāts peldēšanā – Ralfs Kristers Kokorevičs. Viņa trenere ir Alīna Zelča, bet daudz darba dēla izaugsmē peldētprasmju apgūšanā ieguldījis arī tētis Romualds. Līdzās laureātam uzslavēja arī citus labākos peldētājus - Marku Markusu, Elīzu Priedi, Mārtiņu Plešu, Andreju Vjazanicinu, Ketiju Rakstiņu, Raiti Markusu.

Laureāts futbolā - Vadims Sņegovs. Viņa treneris ir Jānis Zakarīts. Vadims palīdzējis kaldināt uzvaras “C” grupā. 2011.gadā laureāta titulu ieguva viņa brālis Aleksandrs, kurš tagad ir pamatsastāva spēlētājs Balvu Sporta centra komandā, tāpēc var teikt - futbols ir šīs ģimenes labākā tradīcija.

Laureāts basketbolā - Lotārs Aleksejevs. Jaunieti trenē Arnis Voika. Lotārs mācās Balvu Valsts ģimnāzijas 9.klasē, ir priekšzīmīgs mācībās. Viņam ir arī nopietnas aizraušanās, neskaitot basketbolu, ziemā tas ir hokejs, vasarā - motokross.

Labākie sportisti 2013.gadā kopā ar treneriem, skolotājiem un atbalstītājiem. Vakara vadītāji Agrita Grāmatiņa un Arnis Voika teica, ka cilvēkam pilnvērtīgai dzīvei nepieciešamas divas lietas - izglītība un fiziskā aktivitāte. Sekoja sportiska un veselīga gada vēlējumi, fotografēšanās un pateicības vārdi vecākiem un skolotājiem.

Laureāts volejbolā – Arvis Zelčs. Arvis mācās Tilžas vidusskolas 12.klasē un līdz 2013.gadam trenējās pie trenera Jāņa Tāļa Jēkabsona. Aizvadītajā gadā trenera Igora Šnepera vadībā Latvijas jaunatnes olimpiādē izcīnīta 3.vieta, kas bija noteicošais kritērijs laureāta noteikšanā. Puisis startē volejbola kluba “Balvi” komandā un šogad saņēma Jāņa Strapcāna ceļojošo kausu.

Laureāts grieķu-romiešu cīņā - Dmitrijs Goļikovs. Trenera Konstantīna Titorenko audzēknis mācās Balvu pamatskolas 9.klasē. Viņš atbildīgi attiecas pret treniņu darbu - ar lielu pašatdevi un nepiekāpību trenējas piecas reizes nedēļā.  

Laureāte vieglatlētikā - Aiva Niedra. Pēdējos gados treniņos Aiva lielu uzmanību velta šķēpa mešanai. Trenera Imanta Kairiša ieguldītais darbs vainagojies panākumiem - Aivu ir pamanījuši Latvijas šķēpa metēju kluba treneri un augustā viņa piedalījās jauno talantu nometnē Kandavā. Neskatoties uz kājas traumu, 2013.gada nogalē viņa uzvarējusi divās starptautiska mēroga sacensībās Gruzijā un Baltkrievijā.

Laureāti sporta dejās – Amanda Romka un Deivids Bebins. Treneres Anitas Grāmatiņas audzēkņi kopā dejo jau piekto gadu, ir izpildīta E6 klase un uzsākti vākt punkti D klasei. Aizvadītajā gadā pāris startējis 11 sacensībās, iegūstot godalgotas vietas.

P.s. Laureāts svarcelšanā – Edijs Oplucāns. Apbalvojumu saņēma tēvs Ainārs, jo Edijs pasākuma dienā strādāja. Treneris Varis Sārtaputnis (skat. attēlā 1.lpp.) ir gandarīts par sava audzēkņa augstajiem sasniegumiem - LR čempionātā pieaugušajiem izcīnīta 2.vieta, turnīrā Tartu - 2.vieta un absolūtajā vērtējumā iegūts kauss par 3.vietu. Sacensībās Panevežā izcīnīta 3.vieta, Meļņikova kausā - 1.vieta, un uzrādītais rezultāts ir tuvu Sporta meistara normai.

Sešpadsmit pāri lustīgi nosvin Sudrabkāzas

 

Pagājušās nedēļas nogalē Balvu Kultūras un atpūtas centrā Sudrabkāzu balli "Viss, ko šodien domāšu, būs balts" nosvinēja sešpadsmit pāri, kuri laulību noslēdza 1988.gadā. Balvu novada Dzimtsarakstu nodaļas vadītāja Svetlana Romanovska, uzrunājot klātesošos, atzina, ka sudrabkāzu gaviļnieki ir piemērs jaunatnei, kā saglabāt ģimenes pamatvērtības: "Jūs esat iemācījušies sadzirdēt, piedot un jebkurā brīdī palīdzēt viens otram." Tāpat S.Romanovska zināja teikt, ka 1988.gadā laulību reģistrēja 271 pāris bijušajā Balvu rajonā.

Pāršķirsta atmiņu albumu. Marina un Valdis Prancāni laulību reģistrēja 11.jūnijā Balvos. Viņi atklāja, ka iepazinās kādā komjauniešu ballītē un tikai pēc 3 gadiem iestūrēja laulības ostā. Jāpiebilst, ka šis gads Prancānu ģimenei bijis īpašs, jo 1.jūnijā apprecējās viņu jaunākā meita Lāsma.


Tālākie ciemiņi. Larisa un Pēteris Dubrovski šobrīd dzīvo Mārupē, bet viņu mīlas stāsts sācies Vīksnas pagastā. Pēteris pastāstīja, ka Larisa dzīvojusi 800 metru attālumā no viņa mājas. "Tas gan neatviegloja manu dzīvi, jo Larisai bija daudz pielūdzēju, tostarp mans jaunākais brālis. Stāvēju rindā," Pēteris jokoja. Viņš visiem, kas plāno iestūrēt laulības ostā, novēl atrast zelta vidusceļu: "Ģimenes dzīvē jāprot piekāpties."


Laulību reģistrēja pirmie. Diāna un Ainārs Baranovi no klātesošajiem pāriem bija pirmie, kuri laulību reģistrēja 1988.gadā – 27.februārī. Viņi arī parakstījās Goda grāmatā.


Godā tradīcijas. Sešpadsmit sudrabkāzu gaviļniekus, kā ierasts, svinīgi ieveda zālē Balvu novada Dzimtsarakstu nodaļas vadītāja Svetlana Romanovska kopā ar dzīvesbiedru Aldi.


Aija un Andrejs Iksteni. Bērzpilieši Aija un Andrejs laulību reģistrēja 22.oktobrī Bērzpilī.


Ligita un Juris Kalnēji. Lazdukalnieši viens otram "jā" vārdu teica 9.aprīlī Lazdukalnā.


Parakstās, kā tolaik... Leontīna un Aivars Punduri no Briežuciema ģimenes ostā iestūrēja 25.jūnijā.


Neizpaliek šampanietis. Visi kungi cienāja savas dāmas ar šampanieti. Izņēmums nebija arī Raimonds Circenis, kurš īpaši eleganti apkalpoja savu otro pusīti – Astrīdu. Viņi laulību reģistrēja 2.jūlijā.


"Rūgts!" Vakara gaitā sudrabkāzu gaviļniekiem vairākkārt nācās uzklausīt klātesošo saucienus: "Rūgts". Irina un Edvīns Klijas apzinīgi pildīja visus norādījumus.

Kopbilde. Balvu novada domes vārdā Sudrabkāzu gaviļniekus sveica pašvaldības izpilddirektore Inta Kaļva. Viņa atklāja, ka, ieraugot pārus, noritējušas prieka asaras.


Aija un Aigars Strazdi. Aija un Aigars par vīru un sievu kļuva tālajā 1988.gada 17.septembrī. Šobrīd viņi dzīvo Rīgā.


Ligita un Aivars Pugači. Lazdukalnieši laulību reģistrēja 15.oktobrī Balvos.


Valentīna un Valdis Sproģi. Rugājieši sudrabkāzu ballē izskatījās ļoti nopietni – acīmredzot ģimenes svarīgā nozīme viņiem nav zudusi arī pēc 25 gadiem, kā viens otram solīja 1988.gada 12.novembrī.


Ilga un Edgars Ločmeļi. Baltinavieši laulību reģistrēja 20.augustā Balvos.


Eleonora un Jānis Zeiļuki. Viņi labprāt pacēla šampanieša glāzes, lai atcerētos 1988.gada 15.oktobri, kad Tilžā deva uzticības zvērestu viens otram.


Mārīte un Jānis Poševi. Sēžot pie mielasta galda, viņi kavējās atmiņās, kā pirms 25 gadiem 5.martā Bērzpilī kļuva par vīru un sievu.


Inese un Gints Feldmaņi. Rugājieši Inese un Gints "jā" vārdu viens otram teica Balvos gan šo sestdien – 2013.gada 7.decembrī, gan 1988.gada 30.jūlijā.


Atver šampanieti. Āritas un Andreja Andrejevu kāzu diena ir 20.augusts. Viņi laulību reģistrēja Balvos.

Reportāžas

vadi

Veiksmes prognoze


.