1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
Lapa atjaunota:
16-04-2024
Vārdadienas šodien: Alfs, Bernadeta, Mintauts

Teātris

Sešus gadus “Vaduguns” saviem pasūtītājiem dāvināja profesionālu aktieru viesizrādi Balvu pilsētas Atpūtas un kultūras centrā. Gan teātra TT izrādi “Tiritomba jeb zelta zivtiņa”, gan neatkarīgā teātra “Kabata” izrādes “Pērku jūsu vīru!”, 'Henrijs VIII un viņa sešas sievas' un 'Uzmanieties no sievietēm!'skatījās vairāk par 500 skatītāju. Bet pieprasījums pēc Valmieras drāmas teātra izrādes 'Mirandolīna jeb sirmums bārdā, bet sātans ribās' bija tik liels, ka 'Vaduguns' pasūtītājiem organizēja divas izrādes. 2007.gadā kopā noskatījāmies 'Igauņu bēres' Valmieras drāmas teātra izpildījumā, bet 2008. gada nogalē lasītāji saņēma neparastu dāvanu - Baltinavas dramatiskā kolektīva 'Palādas' speciāli 'Vadugunij' iestudētu izrādi 'Ontons i Zīmassvātki'. Baltinavā un Balvos ģenerālmēģinājumu un pirmizrādi noskatījās vairāk nekā 700 lasītāji.

2003. gads. “Pērku jūsu vīru”

Neatkarīgā teātra “Kabata” izrādi “Pērku jūsu vīru”, ko “Vaduguns” saviem lasītājiem dāvināja 2003.gadā, sarakstījis krievu autors Mihails Zadornovs.  Pēc “Kabatas” izrādes noskatīšanās pats autors teicis, ka tas ir viens no labākajiem iestudējumiem. Latvijas aktieri sākumā gan tam nav īsti ticējuši, bet, kad dzirdējuši, ka autors par “Kabatas” iestudējumu tikpat atsaucīgi izsakās vēl un vēl, sapratuši: patiešām ir labi. “Pērku jūsu vīru” ir iestudēta daudz kur: Krievijā, Izraēlā, un autors ir teicis, ka reizēm, skatoties iestudējumu, viņam ir nācies izmukt no zāles, bet par “Kabatas” izrādi viņš bijis sajūsmā. Tāpat kā Balvu skatītāji, kas aizrautīgi smēja izrādes laikā, un visu nākamās nedēļas sākumu zvanīja redakcijai, lai patiektos par lielisko izklaidi.

2002.gads. “Tiritomba jeb zelta zivtiņa”

Teātra TT izrāde “Tiritomba jeb zelta zivtiņa” bija pirmā, ko saviem lasītājiem dāvināja “Vaduguns”. Izrādes darbība risinās mazā krodziņā, kur uz randiņu pēc laulību sludinājuma ierodas divas dāmas. Potenciālā preciniece Vineta ir sieviete ap piecdesmit, ar prestižu amatu un nesakārtotu privāto dzīvi. Bet viņas miesassargs – trīsdesmitgadniece Ulla- nedaudz haotiska un ārkārtīgi enerģiska sieviete. Viņas gaida savu precinieku, taču par sarakstes partneri notur pavisam citu vīrieti. Un tas ir treniņtērpā ģērbtais Viktors. No tā arī rodas pārpratumi. Tomēr aiz komikas itin labi esam saskatāmi mēs paši: mūsu izmisīgās bailes laist kādu sev tuvāk.

vadi

Veiksmes prognoze


.

Vaduguns Vēsture