1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
Lapa atjaunota:
23-04-2024
Vārdadienas šodien: Georgs, Jurģis, Juris

Rakstos

Zvaigznes dienā iemirdzas zvaigznīte

Šonedēļ Balvu novada domes priekšsēdētāja vietniece Sandra Kapteine devās uz dzemdību nodaļu, lai, kā pati uzsvēra, sveiktu pirmo novada zvaigznīti. Pirmdzimtās meitiņas vecāki Kristīne Reveliņa un Aigars Akmentiņš atklāja, ka bērniņš pasaulē nāca ģimenes dzemdībās.

Skumji: mazās “vēstures grāmatas” iznīkst

 

Kādreizējā Preiļu novada laikraksta redaktore Tamāra Elste vēl 2008.gadā bija prognozējusi, ka turpmākie gadi būs izšķirošie, kā klāsies drukātajiem reģionālajiem laikrakstiem. Preiļu “Novadnieks” beidza iznākt 2016.gada 30.jūnijā. Ar 2024.gada janvāri savu darbību izbeigusi vietējā avīzīte “Zemgale” Dobelē.
Abonentu skaits drukātajai presei turpina samazināties, un sabiedrībā arvien biežāk izskan jautājums: kāpēc tas notiek un cik ilgs mūžs šai presei vēl būs?

 

Vai kļūsim zaļāki?

Piektdien, klātesot SIA “ZAAO” vadībai un speciālistiem, kā arī Balvu novada pašvaldības vadībai, deputātiem un speciālistiem, atklāja ilgi gaidīto EKO laukumu Balvos, Ezera ielā 3. SIA “ZAAO” valdes priekšsēdētājs Gints Kukainis atzina, ka ļoti vēlējās izpildīt pašvaldībai doto solījumu par EKO laukuma izveidi iepriekšējā vietā: “To esam būtiski palielinājuši, tie ir aptuveni 1500 kvadrātmetri.”

Autiem klāta baltu baltiem

Ziemai sava daba. Nule aizvadītajā gadā piedzīvojām pamatīgu snigšanu un sniega kalnus, pēc tam iestājās atkusnis, kad arī mūspusē viss baltums gandrīz vai nokusa. Atnācis Jaunais gads, un tas arī parāda raksturu. Aukstas dienas un naktis. Sinoptiķu informācija liecina, cik krasas bijušas temperatūras svārstības  Latvijas pretējos reģionos. Aizvadītās nedēļas nogalē piedzīvots pamatīgs aukstums, kur Ziemeļlatgalē termometra stabiņa rādījumi sasnieguši mīnus 22-25-27 un dažviet pat 31 grādu.

Prot pasmieties paši par sevi un dzīvi

Aizvadītā gada pavasarī Bērzpils Saieta nama vadītāja Iveta Raciborska intervijā uz jautājumu, vai Bērzpilī vajadzētu izveidot dramatisko kolektīvu, atbildēja: “Ir pārliecība, ka pagastā vajag šādu pašdarbības kolektīvu. Problēma bija atrast kolektīva vadītāju. Esmu uzrunājusi vienu pretendentu uz šo amatu, gaidu atbildi un ceru, ka mums izdosies.” Bērzpiliešiem izdevās. Saruna ar amatierteātra vadītāju LOLITU KOKOREVIČU.

vadi

Veiksmes prognoze


.