1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
Lapa atjaunota:
02-05-2024
Vārdadienas šodien: Gints, Uvis

Rakstos

Baltinavā filmē seriālu “Tas notika šeit…”

Septembra sākumā Baltinavas centrā, kā arī pagasta teritorijā trīs dienas bija manāma filmēšanas grupa. Baltinavā tapa dokumentālās filmas seriāls “Tas notika šeit…”.

Maijā Baltinavas novada domes vadību uzrunāja Anete Ruperte, Film Studio Mistrus Media producenta asistente, par iespēju filmēt Baltinavā trešās sezonas dokumentālās filmas seriālu “Tas notika šeit…”. Baltinavas novada vadība, iestāžu vadītāji, iedzīvotāji tikās ar filmēšanas komandu, izrunāja iespējas, kādas var piedāvāt Baltinavas novads, un saimnieciskos jautājumus. Filmēšanas grupa iepazinās ar vēstures liecībām, notikumiem, kas norisinājušies Baltinavā.

 

Ar velosipēdiem izbrauc pa veco dzelzceļa līniju

Kultūras mantojums ir daudzveidīgs, tas ir klātesošs mūsu ikdienā un ietekmē paaudžu likteņus. Šī gada Eiropas kultūras mantojuma dienas, sauktas arī par Mantojuma dienām Latvijā, kas norisinājās no 17. līdz 19.septembrim, bija veltītas transporta tēmai, izceļot vairāk nekā 80 objektus visā Latvijā.

Arī mūspusē notika Eiropas kultūras mantojuma dienu pasākumi, un viens no tiem bija atpūtas velobrauciens Viļaka- Balvi-Gulbene, kurā piedalījās arī tieslietu ministrs Jānis Bordāns. Tālākie velobraucēji ieradās ar vilcienu, citi - ar savu transportu un vispirms pulcējās Gulbenes dzelzceļa stacijā, lai dotos tālāk uz Viļaku, Žīguriem, Kupravu, Vīksnu un Balviem. Pasākumu rīkoja Balvu un Gulbenes novada pašvaldības sadarbībā ar Vidzemes tūrisma asociāciju. Atsaucība bija liela - “Zaļā ceļa Rīga-Pleskava” iepazīšanās braucienos no Viļakas līdz Gulbenei piedalījās vairāk nekā trīsdesmit velobraucēji. Vecās dzelzceļa līnijas ir sakārtotas par projekta līdzekļiem, kas tiek īstenots Latvijas-Krievijas sadarbības programmā.

 

Nolemj saudzēt Stiglovas atsegumus

Ģeoloģisko dabas pieminekli - dabas taku Stiglovas upītes senlejā, kuras krastos un nogāzēs redzami smilšakmens atsegumi, 13.septembrī apmeklēja Dabas aizsardzības pārvaldes un pašvaldību pārstāvji.

“Stiglovas atsegumi” ir īpaši aizsargājama dabas teritorija, tāpēc ir bažas, ka daudzie dabas taku cienītāji, kuri aktivizējušies pandēmijas laikā, šai vietai var radīt būtisku ietekmi, piemēram, smilšakmenī iegravējot zīmes, nomīdot vai iznīcinot augu vai sūnu atradnes. Objektu šogad apmeklējis krietns pulks cilvēku. To var noteikt pēc uzliktā skaitītāja, kas uzstādīts LVAF projekta realizācijas laikā.

 

“Riskēju kļūt nepopulārs...”

Kopš 29.jūnija Balvu pilsētas iedzīvotājiem svarīgā amatā stājies EGONS STRUMPE. Viņš apstiprināts par konkursa kārtībā izraudzīto pašvaldības aģentūras “SAN-TEX” direktoru. Jaunajā amatā pagājuši vairāk nekā divi mēneši, un noslēgumam tuvojas pirmās simts dienas, kuru laikā jaunos vadītājus it kā pasaudzē, dodot laiku iepazīt nozari, ar to saistītās problēmas un darāmos darbus. Protams, cilvēkus arī interesē nākotnes risinājumi pilsētas iedzīvotājiem svarīgos komunālās saimniecības jautājumos.

Kurš griezīs valsi uz jaunā parketa?

Reizēm šķiet, ka dzīve bijušajos novados apstājusies, līdz apvienotā jaunā novada dome iepazīsies ar situāciju un lems, ko darīt un ko nē. Tā nav,- apgalvo bijušajā Baltinavas novadā. Baltinavas pagastā notiek darbi, kas vēl bija plānoti, kad tas bija novads. “Kā bijām ieskrējušies, tā turpinām,” saka pagasta pārvaldes vadītāja pienākumu izpildītāja S.Tabore.

vadi

Veiksmes prognoze


.