1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
Lapa atjaunota:
02-05-2024
Vārdadienas šodien: Gints, Uvis

Rakstos

Uzsākta baznīcas bunkura būvniecība

Laikraksta “Vaduguns” 7.septembra numurā jau rakstījām, ka bijušajā Stompaku nacionālo partizānu nometnē saņemta atļauja tūrisma infrastruktūras ierīkošanai, kas paredz pēc vēsturiskas līdzības atjaunot kādreizējo baznīcas bunkuru. Pagājušajā nedēļā, uzsākot būvniecības darbus, kurus plānots pabeigt šogad, notika arī būvniecības procesā iesaistīto pušu tikšanās.

Atgriežas ceturto reizi

2020.gada 15.decembrī pie Latgales partizānu pulka kritušo karavīru pieminekļa Balvos piebrauca autokrāns, lai noceltu 1993.gada 11.novembrī atjaunoto tautā saukto Staņislava skulptūru. Apgalvojumi, ka vēsture nereti atkārtojas, piepildījās pagājušās nedēļas nogalē – Staņislavs ir atgriezies, turklāt ceturto reizi.

Šīs sarunas notika šonedēļ

Aptuveni pirms mēneša “Vaduguns” rakstīja par daudzdzīvokļu dzīvojamās mājas, kas atrodas Kubulu pagastā, netālu no pansionāta, apkures problēmām. Valsts ugunsdrošības dienests pēc 1.oktobra aizliedzis iedzīvotājiem apkurināt dzīvokļus, kā dūmvadus izmantojot ventilācijas šahtas, jo tas ir ugunsnedroši. Problēmu risina pašvaldība, jo 11 no 27 dzīvokļiem pieder pašvaldībai.

Viļaka – liepu pilsēta!

Šonedēļ, miglainā rudens rītā, kad saules stari knapi spraucās cauri pelēcīgajam debess kupolam, Viļakas parkā pie estrādes pulcējās Meža dienu dalībnieki – skolēni, pašvaldības darbinieki, meža speciālisti. Pasākuma mērķis bija iestādīt liepiņas un izveidot košumkrūmu dobi, lai pilsēta kļūst vēl krāšņāka. Lai ikviens, tāpat kā mežkope Anna Āze, lepni varētu teikt: “Mums ir ļoti krāšņs parks, salīdzinot ar Balviem.”

Veiksmīgi aizvada skaļās lasīšanas sacensību finālu

25.septembrī Rīgā, Latvijas Nacionālās bibliotēkas Ziedoņa zālē, notika Nacionālo skaļās lasīšanas sacensību fināls, kurā piedalījās arī Balvu sākumskolas 6.klases skolnieks Adrians Jonaitis un izcīnīja 3.vietu.

Latvijas Nacionālā bibliotēka kopā ar Latvijas Bērnu un jaunatnes literatūras padomi, bibliotēkām un skolām visā Latvijā šādu konkursu 5.-6.klašu skolēniem rīko jau kopš 2017.gada, aicinot viņus piedalīties spraigā lasīšanas sacensībā.

 

vadi

Veiksmes prognoze


.