1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
Lapa atjaunota:
19-04-2024
Vārdadienas šodien: Fanija, Vēsma

Rakstos

Uz Viļaku vedīs svētku koncertu

Līdz valsts svētku koncertiem 18.novembrī atlicis pusotrs mēnesis, bet mākslinieki jau laikus domā par repertuāru un skaņdarbiem, ar kuriem iepriecināt skatītājus. Pavisam nesen Viļakā ciemojās VSIA “Latvijas Koncerti” direktors Guntars Ķirsis, lai pavēstītu labu ziņu – tieši šī austrumu pierobežas pilsēta izvēlēta kā viena no piecām, kurās 18.novembrī paredzēts īpašs svētku koncerts.

Nebijis notikums Balvu novada vēsturē

Nebijis notikums Balvu novada vēsturē – Balvu novada pašvaldība saņēmusi balvenietes iesniegumu, kurā viņa nolēmusi pieteikt badastreiku. Plānots, ka streiks sāksies nākamo pirmdien, 27.septembrī pulksten 9.00 pie Balvu novada domes ēkas. Pati badastreika pieteicēja redakcijai jebkādus komentārus sniegt atteicās, taču pēc redakcijas rīcībā esošās informācijas tas balstīts uz sadzīviska rakstura nesaskaņām starp divām personām. Kā apliecina Balvu novada domes priekšsēdētājs Sergejs Maksimovs: “Pikets, badastreiks ir brīvprātīga, demokrātiska personas izvēle vai nu ar mērķi pievērst uzmanību, vai, kā iesniedzēja raksta savā iesniegumā, panākt uzstādītās prasības, pašvaldības rīcību. Pēc mums pieejamās informācijas, mēs saskaramies ar divu personu attiecību risināšanu, kurās, pēc badastreika pieteicējas domām, otra persona veikusi prettiesiskas darbības viņas īpašumā. Šobrīd, iespējams, tas ir mēģinājums gan vienai, gan otrai pusei iesaistīt pašvaldību un tās iestādes savu interešu aizstāvēšanā. Administratīvo aktu apstrīdēšanas komisijā iesniegts dokuments, ko tuvākajā laikā izskatīsim likumīgā kārtībā un sniegsim atbildi. Būtībā tā ir viedokļu sadursme starp divām personām, kuru šobrīd likumīgā, demokrātiskā valstī noskaidro tiesa. Ja pašvaldība, tās iestāde vai darbinieks rīkojies bezatbildīgi vai prettiesiski, par to tā tiks sodīta. Vajadzības gadījumā pašvaldība un pašvaldības policija sniegs nepieciešamo atbalstu šāda protesta veida izpausmei. Viss tiks izdarīts likumā noteiktajā kārtībā.”

 

Ar helikopteru uz Rīgu nogādā pacientu

22.septembrī Balvos, tā dēvētās Vecās slidotavas laukumā, pie BMX trases, nosēšanos veica helikopters. Kā laikrakstam “Vaduguns” pastāstīja SIA “Balvu un Gulbenes slimnīcu apvienība” izpilddirektore MARIKA JERMAŠEVIČA, ar helikopteru uz augstāka līmeņa medicīnas iestādi Rīgā tika aiztransportēts pacients, kurš guvis smagu traumu. Līdz šim pacients medicīnisko aprūpi saņēma Balvu slimnīcā, bet tagad šī cilvēka veselības stāvoklis ir stabilizēts. Notikuma vietā ieradās arī Balvu novada pašvaldības policija un Valsts policija. Balvu novada pašvaldības policijas priekšniece RITA KRAVALE informēja, ka likumsargu klātbūtne šādās reizēs nepieciešama, lai parūpētos par drošību, tajā skaitā par ceļu satiksmes organizēšanu, lai netiktu traucēts dienestu darbs.
Pēc redakcijas rīcībā esošās informācijas, smagu traumu guvušais pacients ir 1956.gadā dzimis vīrietis, kurš 21.augustā Balvu novada Bērzkalnes pagastā cieta ceļu satiksmes negadījumā - ar traktoru “John Deere” iebrauca grāvī. Kā tolaik informēja Valsts policija, vīrieti pēc notikušā ar gūtiem miesas bojājumiem nogādāja tuvākajā medicīnas iestādē.

 

Baltinavā filmē seriālu “Tas notika šeit…”

Septembra sākumā Baltinavas centrā, kā arī pagasta teritorijā trīs dienas bija manāma filmēšanas grupa. Baltinavā tapa dokumentālās filmas seriāls “Tas notika šeit…”.

Maijā Baltinavas novada domes vadību uzrunāja Anete Ruperte, Film Studio Mistrus Media producenta asistente, par iespēju filmēt Baltinavā trešās sezonas dokumentālās filmas seriālu “Tas notika šeit…”. Baltinavas novada vadība, iestāžu vadītāji, iedzīvotāji tikās ar filmēšanas komandu, izrunāja iespējas, kādas var piedāvāt Baltinavas novads, un saimnieciskos jautājumus. Filmēšanas grupa iepazinās ar vēstures liecībām, notikumiem, kas norisinājušies Baltinavā.

 

Ar velosipēdiem izbrauc pa veco dzelzceļa līniju

Kultūras mantojums ir daudzveidīgs, tas ir klātesošs mūsu ikdienā un ietekmē paaudžu likteņus. Šī gada Eiropas kultūras mantojuma dienas, sauktas arī par Mantojuma dienām Latvijā, kas norisinājās no 17. līdz 19.septembrim, bija veltītas transporta tēmai, izceļot vairāk nekā 80 objektus visā Latvijā.

Arī mūspusē notika Eiropas kultūras mantojuma dienu pasākumi, un viens no tiem bija atpūtas velobrauciens Viļaka- Balvi-Gulbene, kurā piedalījās arī tieslietu ministrs Jānis Bordāns. Tālākie velobraucēji ieradās ar vilcienu, citi - ar savu transportu un vispirms pulcējās Gulbenes dzelzceļa stacijā, lai dotos tālāk uz Viļaku, Žīguriem, Kupravu, Vīksnu un Balviem. Pasākumu rīkoja Balvu un Gulbenes novada pašvaldības sadarbībā ar Vidzemes tūrisma asociāciju. Atsaucība bija liela - “Zaļā ceļa Rīga-Pleskava” iepazīšanās braucienos no Viļakas līdz Gulbenei piedalījās vairāk nekā trīsdesmit velobraucēji. Vecās dzelzceļa līnijas ir sakārtotas par projekta līdzekļiem, kas tiek īstenots Latvijas-Krievijas sadarbības programmā.

 

vadi

Veiksmes prognoze


.