1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
Lapa atjaunota:
02-05-2024
Vārdadienas šodien: Gints, Uvis

Rakstos

Divos mūspuses objektos konstatē neatbilstības

No 5. līdz 7.oktobrim Valsts vides dienesta (VVD) inspektori veica pārbaudes iepriekš identificētās paaugstināta riska degradētajās teritorijās visā Latvijā, kopumā apmeklējot 103 objektus. Pastiprināta uzmanība tika pievērsta nolietoto transportlīdzekļu atbilstošai apsaimniekošanai un vides prasību ievērošanai autoservisos. Pārbaužu laikā konstatēti 30 objekti, kuros tika veikta nolietoto transportlīdzekļu nelikumīga izjaukšana, kas ir aptuveni 80% no visiem šādiem pārbaudītajiem objektiem. 

Jaunas vēsmas Staburagā

Ja pagājušajā sestdienā Krišjāņos ieskandināja šūpoļu laukumu, tad šo sestdien Balvu novada attālākajā pagastā, pasākumā “Gaismas nakts Staburagā”, uzstādīs vides objektu. Tāpat neizpaliks pašizgatavotu svecīšu aizdegšana, muzikāli sveicieni no grupas “Guna” un Sintijas Velmes.

Galvenais ir neapjukt un spēt pielāgoties

Pandēmijas laiks pierādījis, cik svarīgi spēt pielāgoties dažādiem apstākļiem, nākt klajā ar jaunām biznesa idejām, izmantojot arī pašvaldības projektu konkursu sniegtās iespējas. Medņeviete Guna Žurauska, kura tolaik vēl Viļakas novada pašvaldības konkursam iesniedza projektu “Cineplace”, priecājas, ka drosme ir atmaksājusies. Par piešķirtajiem EUR 2000 iegādājusies kino projektoru, papildus par saviem līdzekļiem – 120 collu ekrānu, jaudīgu skaļruni, spuldzīšu virtenes, sarkanus pufus sēdēšanai un citas filmu demonstrēšanai nepieciešamas lietas, un no šī gada jūlija viņa šo tehniku piedāvā nomai.

“Ar piemīlīgu murrāšanu var panākt visu...”

Šāds uzraksts rotāja kādu krūzīti, ko 9.oktobrī Balvu pilsētas parkā piedāvāja pārdevējs no Jēkabpils. Jāteic,  šoreiz zaļajā tirdziņā bija daudz tirgotāju no citiem novadiem, un tas pircējiem patika: preču piedāvājums bija daudz plašāks.

Baltinavā iestāda kociņus Mīlestības saliņā

Baltinavā Meža dienu dalībnieki – Baltinavas vidusskolas skolēni, skolotāji, pagasta pārvaldes un iestāžu darbinieki, sieviešu biedrības “Vaivariņi” pārstāvji – pulcējās Baltinavas muižas parkā ar mērķi iestādīt košumkrūmus tautā tā sauktajā Mīlestības saliņā.

vadi

Veiksmes prognoze


.