1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
Lapa atjaunota:
02-05-2024
Vārdadienas šodien: Gints, Uvis

Rakstos

Cilvēkiem jāsaprot – vakcīna ir bruņas

Saslimstība ar Covid-19 Latvijā sit augstu vilni – statistiskajos rādītājos pēc saslimstības tempa ieņemam stabilu pirmo vietu pasaulē. Mediķi atzīst, ka šobrīd jūtas kā universālie kareivji, kuri strādā frontes pirmajā līnijā. Vieni glābj dzīvības slimnīcās, citi savās ārsta praksēs ar pacientiem runā, skaidro un pārliecina par vakcinēšanās nepieciešamību. Kā un vai tas izdodas, saruna ar ģimenes ārstu Šķilbēnos Andri Spridzānu.

Gribasspēks, ar kādu nevar lepoties katrs

Katram no mums dzīve rit savu gaitu. Mēs mācāmies, ejam uz priekšu, dažbrīd gūstam sāpīgu pieredzi, lai jau rītdien ar jauniem spēkiem atkal atgūtu iekavēto. Dažus dzīves pārbaudījumi gan salauž, bet citus tie dara vēl stiprākus. Tas ir arī stāsts par balvenieti LAURI BARANOVSKI, kurš, neskatoties uz gūto smago traumu, ne mirkli nav izkāris balto karogu sarežģīto dzīves pārbaudījumu priekšā, bet soli pa solim ne tikai mērķtiecīgi dodas pretī jauniem izaicinājumiem, bet savus sapņus arī piepilda.

“...turiet stipri pareizticību...”

14.oktobrī Viļakas pareizticīgo baznīcā valdīja īpaša gaisotne. Kā nu ne, ja draudze svinēja baznīcas 30 gadu atjaunošanas jubileju un 150 gadu jubileju, kopš tā tika uzcelta. Balvu Centrālās bibliotēkas datu bāzē atrodami fakti, ka baznīca iesvētīta 1871.gada 6.jūnijā, taču 1964.gada decembrī nodega un to atkal atjaunoja 1991.gada 14.oktobrī.

Aizvadīta “Spēka diena” Baltinavā

17.oktobrī pie Baltinavas vidusskolas notika sacensību “Spēka diena” 1.posms. Par to vairāk jaunākajā laikraksta "Vaduguns" numurā.

Viļakā atklāj aprūpes centru un dzīvokļu māju

Pagājušo otrdien, 12.oktobrī, Viļakā notika svinīga ēku Abrenes ielā 9 un Balvu ielā 10 atklāšana. Viļaka ir viena no Latgales pašvaldībām, kura deinstitucionalizācijas projektā nolēma veidot jaunu infrastruktūru un tagad ar lepnumu un gandarījumu rāda atjaunotās ēkas, kurās jau tuvākajā laikā uzņems savus pirmos klientus.

vadi

Veiksmes prognoze


.