1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
Lapa atjaunota:
02-05-2024
Vārdadienas šodien: Gints, Uvis

Rakstos

Kad varam sagaidīt remontdarbu noslēgumu?

Vidzemes ielas posmam, no Balvu Profesionālās un vispārizglītojošās vidusskolas līdz pilsētas robežzīmei (virzienā uz pansionātu “Balvi”), ir uzsākti ceļa remontdarbi. Iedzīvotāji brīdi, kad beidzot salabos bedraino asfaltu, gaidīja ilgi, bet tagad iesāktie būvdarbi tikpat kā vairs nekust uz priekšu. Saprotams, ka iedzīvotāji ir neapmierināti un jautā, kad tad remontdarbus beidzot novedīs līdz pozitīvam iznākumam?

Miera kapos – miers un svecītes

Lai arī Svecīšu vakari un kopīgās lūgšanas par mirušajiem lokdauna laikā ir atceltas, mūspuses ļaudis kapsētas apmeklē individuāli, sakopjot kapu kopiņas, iededzot svecītes, pavadot laiku klusumā un pārdomās. Un patiesi – sestdien Miera kapos valdīja miers.

Jāpagriež vienu stundu atpakaļ

Vasaras laiks Latvijā beigsies šī gada 31.oktobrī plkst. 04.00 (naktī no sestdienas uz svētdienu), kad pulksteņa rādītāji jāpagriež vienu stundu atpakaļ. Tā kā Eiropas Savienības līmenī vienots redzējums par jauniem nosacījumiem attiecībā uz laika maiņu divas reizes gadā vēl nav panākts, šobrīd joprojām ir spēkā iepriekš apstiprinātā kārtība – vasaras laiks Latvijā ir spēkā no marta pēdējās svētdienas līdz oktobra pēdējai svētdienai. Pāreja uz vasaras laiku atkal notiks 2022.gada 27.martā.

 

Ziedu sirdi veido arī bērzpilieši

Performances jeb milzīgas ziedu sirds tapšanā pie Paula Stradiņa Klīniskās universitātes slimnīcas piedalījās arī bērzpilieši Sintija Prole un Dāvis Prols. Tā bija dāvinājums mediķiem, kuri, spītējot negatīvajiem komentāriem internetā un pandēmijas apšaubīšanai, turpina cīņu par cilvēku dzīvībām.

Demonstrē dažādu laikmetu vizuālos tēlus

Pusaudža gados ne viena vien meitene sapņojusi iemācīties saskaņot apģērbu, grimu un aksesuārus tā, lai būtu visglītākā vienaudžu vidū. Dažas pat gribējušas kļūt par stilistēm, bet kaut kādu iemeslu dēļ to nav sadūšojušās izdarīt. Balvu Profesionālā un vispārizglītojošā vidusskola (BPVV) sniedza iespēju jebkurā vecumā piepildīt šo jaunības dienu sapni, ko izmantoja vairākas balvenietes. 20. un 21.oktobrī noslēguma eksāmenos pusotra gada laikā apgūtās profesionālās iemaņas demonstrēja trīs profesionālās mācību programmas “Skaistumkopšanas pakalpojumi” absolventes Daiga Supe, Sandra Misiņa un Iluta Medne.

vadi

Veiksmes prognoze


.