1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
Lapa atjaunota:
02-05-2024
Vārdadienas šodien: Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Rakstos

Strīpas debesīs – ķīmiskas pasaciņas vai iemesls uztraukumam?

Oktobra pašā nogalē ne tikai mūspusē, bet arī citviet Latvijā debesīs bija novērojamas baltas svītras, kuras pēc sevis atstāj lidmašīnas. It kā nekas īpašs, bet līniju daudzums, forma un citi iemesli sabiedrībā ar jaunu spēku atkal lika uzjundīt tā dēvēto ķīmisko trašu sazvērestības teorijai. Proti, ka tās nav gluži gaisa kuģu dzinēju inversijas gāzu sliedes, bet, vienkārši runājot, inde, ko kaisa virs mūsu galvām.

Labāk zīle rokā...

Balveniete Rasma Medne, kura aizvadītajā nedēļā loterijā par godu “Maxima Latvija” 20 gadu jubilejai kļuva par automašīnas “Volkswagen T-Cros” īpašnieci, atgādina senu latviešu sakāmvārdu: “Labāk zīle rokā, nekā mednis kokā.” Nopietni runājot, Rasma atklāja, ka nevar apgalvot, ka par loteriju bija aizmirsusi: “Vienkārši tai nepievērsu uzmanību.”

“Vai Balvos nēsā maskas?”

Sestdien Susāju pagasta iedzīvotāja Emīlija Ivanovska svinēs simtgades jubileju. Interesanti, ka sirmgalve visu mūžu pavadījusi dzimtajā pagastā un joprojām ir ņipra un zinātkāra. Viņa cītīgi klausās ziņas un ir lietas kursā par Covid-19 drūmo statistiku Latvijā. “Mammai bija un ir svarīgi zināt, vai Balvos nēsā maskas. Saslimstības cipari viņu dikti uztrauc,” secina jubilāres vienīgā meita Zinaida Logina.

Prot rotāties arī lapu kailumā

Rudeņi pēdējos gados stiepjas garumā, un arī šogad oktobris pārsteidza ar sauli un siltām dienām. Jau novembris, bet vēl nav ne sala, ne sniega. Vēl var rakt, stādīt, mēslot, var priecāties par ziedu puķēm un siltumnīcā atrast sarkanus tomātiņus. Par to priecājas dārzu saimnieces gan pilsētā, gan laukos, vēlīnos dārza darbus darot. Dārzi ir skaisti arī lapu kailumā.

Maskavu nomaina pret Latgales mazpilsētu

Daudzi balvenieši ievērojuši, ka kopš šīs vasaras vidus līdz ar Balvu evaņģēliski luteriskās draudzes prāvestu Mārtiņu Vaickovski dievkalpojumos piedalās jauns garīdznieks Artis Pētersons, kurš latviešu valodā runā ar nelielu akcentu. Izrādās, Daugavpilī dzimušais prāvests visu līdzšinējo mūžu nodzīvojis Maskavā, bet atgriezties dzimtenē nolēmis pavisam nesen. Jautājām viņam, kā tas notika un kādi ir viņa pirmie iespaidi.

vadi

Veiksmes prognoze


.