1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
Lapa atjaunota:
29-04-2024
Vārdadienas šodien: Laine, Raimonds, Vilnis

Rakstos

Sportiskais azarts uz ledus. Ne asakas!

4.februārī Baltinavas pagastā uz Svātūnes ezera notika pirmās zemledus makšķerēšanas sacensības, kurās 28 dalībnieki no Balvu novada cīnījās par Baltinavas kausiem zemledus makšķerēšanā. Sacensības notika trīs grupās – vīriešiem, jauniešiem un sievietēm.

Reiz pietiek! Arī mūsu zemnieki iziet ielās

Latvijas lauksaimnieku pacietības mērs ir pilns, un tas aumaļām līst pāri malām – laiks iziet ielās! Šādu nostāju vakar, 5.februārī, pauda visā Latvijā notikušās biedrības “Zemnieku saeima” izsludinātās vērienīgās protesta akcijas dalībnieki. Tūkstošiem lauksaimnieku pulcējās dažādos Latvijas reģionos, lai paustu savu nostāju. Viņu vidū bija arī Balvu novada zemnieki, kuri devās uz tuvāko akcijas vietu – Gulbeni.

Rugājietis izcīna zelta medaļu

Gada sākums ir aktīvs mācību priekšmetu olimpiāžu laiks. Janvāra otrajā pusē uz bioloģijas valsts olimpiādi 9.klašu grupā bija uzaicināti 59 skolēni no visas Latvijas. Rugāju vidusskolas skolēns EDUARDS KRILOVS tajā ieguva zeltu.

Kā apēda fotogrāfu Latgalē

Trešdien Balvu muižā atklāja jau trešo Balvu Centrālās bibliotēkas organizēto konferenci “Prāvesta Alberta Budžes piemiņai veltīti novadpētniecības lasījumi III”. Bibliotēkas direktore Ruta Cibule, atklājot pasākumu, uzsvēra, ka lektori šoreiz prāvestu pieminēs vairāk ar darbiem, nevis ar vārdiem.

Klienti ceļo pat no Smiltenes

“Vai varat uzminēt, kura naktsmītne Balvu novadā ir visdārgākā? Balvu atskurbtuve! 105 eiro par vienu nakti!” pavisam nesen kādā no tikšanās reizēm ar iedzīvotājiem teica Balvu novada domes priekšsēdētājs Sergejs Maksimovs.

vadi

Veiksmes prognoze


.