1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
Lapa atjaunota:
17-05-2024
Vārdadienas šodien: Dailis, Herberts, Umberts

Rakstos

Izlaušanās spēle caur Ziemassvētku apsveikumu mežu

Kad Latvijā vēl nebija mobilo telefonu, cilvēki viens otram Ziemassvētkos sūtīja apveikuma kartītes. Daudziem tās sakrājušās, jo žēl izmest atmiņas par cilvēkiem, kuri sūtīja apveikumus, par aizgājušiem laikiem. Lai iepazītu, kādi apveikumi Ziemassvētkos ceļoja Latvijā jau pēc neatkarības atgūšanas, Balvu novada Baltinavas muzejs no 13. līdz 30.decembrim organizē aktivitāti lieliem un maziem.

Pārcelšanās bija neizbēgama

Gada sākumā rakstījām par gandrīz 90 gadus vecu balvenieti Mariju (vārds ir mainīts), kurai dēla neapmaksātā uzturlīdzekļu parāda dēļ draudēja izlikšana no dēlam piederošā dzīvokļa, kur viņa nodzīvojusi visu mūžu. Lai gan sirmgalve līdz pēdējam brīdim neticēja, ka tā notiks, šī gada 25.novembrī viņai un dēlam nācās izvākties. Marija joprojām pārdzīvo notikušo, kā arī nav apmierināta ar viņai ierādīto pansiju pansionātā “Balvi”, jo vēlas dzīvot Balvu pilsētā kopā ar dēlu.

Kurš ir lielākais vīrs novadā?

Pirms atkušņa redakcija saņēma divas jaukas ziņas, ka tapuši, rakstītājuprāt, lielākie sniegavīri Ziemeļlatgalē. Kultūras centra “Rekova” vadītāja Kristīna Lapsa lepojas, ka Šķilbēnu pagastam 4,20 metrus augsto sniegavīru uzdāvinājis vietējais uzņēmums SIA “Dolo”. Arī  bērzkalnietis Intars Sārtaputns ar ģimeni spriež, ka viņu veidotais sniegavīrs, kura augstums pārsniedza četrus metrus, iespējams, ir lielākais Balvu novadā.

Līdz Atzinībai akmeņains ceļš

Pagājušajā nedēļā Anita Petrova saņēma Balvu novada pašvaldībai piešķirto Atzinību par iekļaujošas un piekļūstamas vides izveidi daudzfunkcionālo pakalpojumu centrā un tā teritorijā Balvos. Taujāta, kā vērtē šo pagodinājumu, A.Petrova atzina, ka atmiņā uzjundī filma “Akmeņainais ceļš”.

Cer atjaunot brīvprātīgo ugunsdzēsēju komandu

Šonedēļ Šķilbēnu pagasta kultūras centrā “Rekova” Latvijas Brīvprātīgo ugunsdzēsēju apvienības valdes priekšsēdētājs Vijārs Griķis, Valmieras Brīvprātīgo ugunsdzēsēju biedrības valdes priekšsēdētājs Egīls Kaužēns un Balvu Brīvprātīgo ugunsdzēsēju biedrības valdes priekšsēdētājs Māris Voicišs šķilbēniešiem atgādināja par brīvprātīgo ugunsdzēsēju būtību, mudinot atjaunot glābēju komandu.

vadi

Veiksmes prognoze


.