1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
Lapa atjaunota:
19-04-2024
Vārdadienas šodien: Mirta, Ziedīte

Rakstos

Jaunieši rullē!

Pirms nedēļas vienpadsmito gadu Balvu novada Bērnu un jauniešu centra komandas gada cēliens sākas ar “Jauniešu gada balvas 2023” pasākuma organizēšanu, kas jau kļuvusi par tradīciju un ir gaidīts pasākums jauniešu vidū. “Šis vakars būs mūsu stāsts par aktīviem jauniešiem mūsu pusē, kas iedvesmo citus un pierāda to, ka arī Balvu novads, mūsu Latvija turpina attīstīties,” pavēstīja pasākuma vadītājas – māsas Krista un Aiga. Jāsecina, ka vislielāko popularitāti sociālajā platformā ieguva jauniešu deju kolektīvs “Balvu vilciņš”, kas var lepoties ar dažādiem panākumiem, tostarp C kvalitātes grupā izcīnīto augstākās pakāpes vērtējumu, kā arī Latvijas mērogā 9.vietu starp 118 kolektīviem.

Sportiskais azarts uz ledus. Ne asakas!

4.februārī Baltinavas pagastā uz Svātūnes ezera notika pirmās zemledus makšķerēšanas sacensības, kurās 28 dalībnieki no Balvu novada cīnījās par Baltinavas kausiem zemledus makšķerēšanā. Sacensības notika trīs grupās – vīriešiem, jauniešiem un sievietēm.

Reiz pietiek! Arī mūsu zemnieki iziet ielās

Latvijas lauksaimnieku pacietības mērs ir pilns, un tas aumaļām līst pāri malām – laiks iziet ielās! Šādu nostāju vakar, 5.februārī, pauda visā Latvijā notikušās biedrības “Zemnieku saeima” izsludinātās vērienīgās protesta akcijas dalībnieki. Tūkstošiem lauksaimnieku pulcējās dažādos Latvijas reģionos, lai paustu savu nostāju. Viņu vidū bija arī Balvu novada zemnieki, kuri devās uz tuvāko akcijas vietu – Gulbeni.

Rugājietis izcīna zelta medaļu

Gada sākums ir aktīvs mācību priekšmetu olimpiāžu laiks. Janvāra otrajā pusē uz bioloģijas valsts olimpiādi 9.klašu grupā bija uzaicināti 59 skolēni no visas Latvijas. Rugāju vidusskolas skolēns EDUARDS KRILOVS tajā ieguva zeltu.

Kā apēda fotogrāfu Latgalē

Trešdien Balvu muižā atklāja jau trešo Balvu Centrālās bibliotēkas organizēto konferenci “Prāvesta Alberta Budžes piemiņai veltīti novadpētniecības lasījumi III”. Bibliotēkas direktore Ruta Cibule, atklājot pasākumu, uzsvēra, ka lektori šoreiz prāvestu pieminēs vairāk ar darbiem, nevis ar vārdiem.

vadi

Veiksmes prognoze


.