1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
Lapa atjaunota:
30-04-2024
Vārdadienas šodien: Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Rakstos

Vai Krusta ceļš kļūs par tradīciju?

Pēc vairāku gadu pārtraukuma Lielajā piektdienā pa Balvu pilsētas ielām aizvadīts Ekumeniskais Krusta ceļš, neizpaliekot četrpadsmit stacijām, kurās klātesošos uzrunāja bīskaps, prāvesti, kā arī sabiedrībā zināmi ļaudis.

“Velku biedrība” pasniedz dāvanas

11.aprīlī pēc ilgāka pārtraukuma, ko raisīja Covid- 19 pandēmija, Balvu Profesionālajā un vispārizglītojošajā vidusskolā (BPVV) atkal viesojās biedrības “Velku biedrība” pārstāvji Ivars Velks, Liāna Velka un Tamāra Šabazova, kuri pasniedza dāvanas un ziedojumus skolas audzēkņiem, kā arī dāvināja mantas, papildinot mācību iestādes materiāli tehnisko bāzi. Lai saņemtu biedrības “Velku biedrība” stipendiju, jaunietim ir labi jāmācās un jābūt aktīvam, kā arī jāiesaistās izglītības iestādes kultūras dzīves veidošanā.

Aicina uz izstādi “Skalpelis un spalvaskāts”

Līdz 6.maijam Balvu Centrālās bibliotēkas izstāžu zālē skatāma izstāde, veltīta latviešu medicīnas darbiniekiem “Skalpelis un spalvaskāts”.

“Sauks mani atkal mājās, pasaules staigātāju...”

Kad rakstu šīs rindas, rīdziniece Marija KEIŠA ar dzimtas saknēm no Obeļovas, Baltinavas pagastā, atrodas Turcijā, kur divas nedēļas piedalās komandas “PostNos Latvija” organizētajā pirmās grūtību pakāpes pārgājienā ar teltīm. Viņa nav nedz sportiste, nedz kalnos kāpēja. “Man patīk staigāt, jo es pa pasauli daudz eju kājām. Turklāt dabu pa īstam var izbaudīt, tikai ejot,” saka Marija, kad tiekamies viņas dzimtas mājā “Buči”.

Labākais veids, kā audzināt patriotismu

Šī gada 8., 9. un 10. aprīlī visā Latvijā jau četrpadsmito reizi notika Latvijas nemateriālā kultūras mantojuma pasākums “Satiec savu meistaru!”, kurā iedzīvotājiem bija iespēja iegūt priekšstatu par dažādām amatu prasmēm, tautas tradīcijām un to, kā šīs tradīcijas tiek pārmantotas un pielāgotas laikmetam, kurā dzīvojam. Arī Balvu novada iedzīvotājiem bija iespēja apgūt kādu seno amatu. Baltinavas pagastā tā bija psalmu dziedāšana un pagasta tradīcijas, Vectilžā – dubultadījuma cimdu adīšana dažādos krāsu salikumos un mežģīņadījumi Ziemeļlatgales zeķēs, Briežuciema pagastā – latvju rakstu zīmju izšūšana ielocītajā rakstā grāmatzīmēs, bet Bērzpilī – cepumu cepšana no babiņas recepšu krājumiem.

vadi

Veiksmes prognoze


.