1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
Lapa atjaunota:
30-04-2024
Vārdadienas šodien: Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Rakstos

Pret vilku iebildumu nav

Jau desmit mēnešus apvienotā Balvu novada ceļa zīmēs ģerboņa vietā ir iezīmēta tā kontūra. Pagājušajā nedēļā Izglītības, kultūras un sporta jautājumu komitejas sēdē Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Iluta Jaunžeikare klātesošos informēja par Balvu novada ģerboņa izstrādes procesu.

Sacenšas mazie grāmatu draugi

25.maijā pēc pandēmijas pārtraukuma Balvu Centrālajā bibliotēkā atkal pulcējās Skaļās lasīšanas konkursa reģionālā fināla dalībnieki. Tie bija novada skolu 5.klašu audzēkņi, kuru dzīvē nozīmīgu vietu ieņem grāmatu lasīšana. Žūrijas uzdevums bija no visiem dalībniekiem izvēlēties vienu labāko, kurš 24.septembrī pārstāvēs Balvu novadu Skaļās lasīšanas konkursa finālā Rīgā, Latvijas Nacionālajā bibliotēkā (LNB). Savukārt labākais lasītājs valstī kļūs par Latvijas Nacionālās bibliotēkas bērnu direktoru.

Vai Balvos pavasara gadatirgus nebūs?

Balvu pilsētā regulāri notiek Balvu novada pašvaldības Ziemeļlatgales biznesa un tūrisma centra organizētie lauku labumu jeb zaļie tirdziņi, kur tradicionāli var iegādāties dažādus mājražotāju gardumus, stādus un amatniecības izstrādājumus no zemniekiem un sava amata meistariem.

Lai bērnu dvēselēs valda miers

20.maijā Balvu Kultūras un atpūtas centrā pēc ilgāka pārtraukuma uz Ziemeļlatgales lūgšanu brokastīm pulcējās garīdznieki, novada pašvaldības pārstāvji, uzņēmēji, lauksaimnieki, kultūras darbinieki, kā arī Ukrainas bēgļu pārstāvji un vienkārši iedzīvotāji, kuru sirdīs mājo Dievs un vēlme palīdzēt. Šogad Lūgšanu brokastu dalībnieki ziedoja līdzekļus bērniem, tostarp mazajiem Ukrainas bēgļiem, lai ar dažādām radošām aktivitātēm, mākslas un mūzikas palīdzību stiprinātu bērnu garu šajā trauksmainajā laikā.

Nevis iznīcināt, bet pārvietot

Balvu novada Izglītības, kultūras un sporta jautājumu komitejas sēdē deputāti iepazinās arī ar Kultūras pārvaldes vadītājas Rudītes Krūmiņas sagatavoto informāciju par iespējamo pieminekļu pārvietošanu. Šo jautājumu aktualizēja deputāti Jānis Vancāns un Ruta Cibule, pieļaujot, ka pienācis laiks pārvietot padomju okupāciju un Sarkano armiju slavinošus pieminekļus.

vadi

Veiksmes prognoze


.