1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
Lapa atjaunota:
30-04-2024
Vārdadienas šodien: Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Rakstos

Pēta Balvu muižas ķieģeļus un meklē faktus

Balvu Profesionālās un vispārizglītojošās vidusskolas saimniecības pārzinis Viktors Šļuncevs, kurš strādā Balvu muižā, kur pašlaik notiek remontdarbi, ar interesi pēta šīs ēkas vēstures liecības – dažādu gadu ķieģeļus un citus agrāko laiku celtniecības materiālus, paralēli meklējot rakstos apstiprinājumu saviem atradumiem.

Atrodi savu saulpureni!

4.jūnijā Latvijas Botāniķu biedrība organizēja saulpureņu meklēšanas akciju astoņās vietās Latvijā, tostarp arī Krišjāņu pagastā, Balvu novadā. Kāpēc saulpurene? Kāpēc Krišjāņos?

Satiekas “Izaugsmes pieturā” un apbalvo labākos

31.maijā, noslēdzot mācību gadu, Balvu Valsts ģimnāzijā notika Pateicības pasākums “Izaugsmes pietura”, kurā godināja labākos skolēnus un skolotājus.

“Labs nāk ar gaidīšanu...”

Vasarsvētku dievkalpojumā Balvu Evaņģēliski luteriskās draudzes prāvests Mārtiņš Vaickovskis atzina, ka bērnībā, esot dievkalpojumos, dažreiz šķitis, ka sprediķi ir par garu, īpaši svētkos: “Bet Dievs kaut kā palīdzēja. Viņš deva pacietību. Tā arī mums – gan pieaugušajiem, gan bērniem – Dievs dod pacietību šajā pasaulē. Mums taču tā ir vajadzīga vienam pret otru, kā arī tad, kad pēc kaut kā ilgojamies. Ne velti ir teiciens, – labs nāk ar gaidīšanu...”

“Vēders saka pukš, atkal esmu tukšs”

Pirms Starptautiskajai bērnu aizsardzības dienai veltītā koncerta “Mana bērnība. Mana ģimene. Manas mājas. Mans spēks!” Balvu Kultūras un atpūtas centrā deju studijas “Terpsihora” vadītāja Līga Moroza-Ušacka spriežot, kādi ir mūsdienu bērni, zināja teikt, ka viņi ir fantastiski un talantīgi. Viņa nekļūdījās, par ko liecināja bērnu un vecāku smaidi, skaļas ovācijas un pat prieka asaras.

vadi

Veiksmes prognoze


.