1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
Lapa atjaunota:
19-04-2024
Vārdadienas šodien: Fanija, Vēsma

Rakstos

Balvos ledu frēzē kartingi

Sacensību dienā Balvu ezerā ledus bija vairāk nekā 30 centimetrus biezs, un kopumā bija patīkama ziemas diena, kas čempionāta dalībniekiem ļāva nodemonstrēt savu labāko sniegumu. Kā sporta sacensībās pienākas, katra kartingu čempionāta posma noslēgumā ikvienas sacensību klases labāko trijnieks tiek apbalvots arī ar medaļām. Attēlos redzami ziemas kartingi sacensībās Balvos gan no līdzjutēju, gan arī paša braucēja skatpunkta. Jāpiebilst, ka ziemas kartingi spēj attīstīt līdz 50 km/h lielu ātrumu. Tiesa, kā skaidro čempionāta organizators Mareks Astašovs, sacensībās ziemā maksimālais ātrums nav tik svarīgs, jo īpaši veidotās ledus trases taisnes nav garas, bet svarīgākais ir precīzi un maksimāli ātri, kā mēdz teikt, izfrēzēt trases līkumus. Savukārt vasaras kartingi spēj braukt līdz pat 80 km/h.

Baltinavā aizvadīts ziemas motokross

Aizvadītajā sestdienā Baltinavā tieši pēc desmit gadu pārtraukuma atgriezās lielais motokross, kur notika Latvijas čempionāta, Latvijas kausa un Latvijas Junioru čempionāta otrais posms ziemas motokrosā. Jāuzsver, ka sacensību organizators bija baltinavietis, motosportists VALTERS LOGINS, kurš apvienotajā KAR (kross ar radzēm) MX1 un KAR MX2 klašu braucienā guva pārliecinošas uzvaras abos braucienos un izcīnīja 1.vietu.

“Jūsu cilvēki ir īpaši’’

Ceļu uz Medņevu todien mēroja ļoti daudz Balvu novada ļaužu. Izsludinātais koncerts bija radījis zināmu intrigu. Proti, iespēja noklausīties Latvijas populārās skatuves mākslinieces Olgas Rajeckas koncertu, turklāt – par brīvu. Koncerta izskaņā atklājās, kam par to jāpateicas.

Par vienu prieku bagātāki

Pagājušajā nedēļā ar dažādām aktivitātēm nosvinēta Balvu pilsētas 96.dzimšanas diena. Sestdienas rītā Balvu Kultūras un atpūtas centra vadītāja Dita Nipere uzsvēra, ka neizpaliks mīļa kopā būšana, tostarp uzņēmēju, amatnieku un mājražotāju izstādē: “Tāpat dzimšanas dienas sveicieni ceļos uz pansionātu “Balvi”. Centrā ikvienu interesentu priecēs gleznas, dziesmas, dejas, dzeja un vietējo mūziķu balle, lai, atceroties svinības, varam teikt, ka sirds ir par vienu prieku bagātāka!”

“Lepni par savu pilsētu”

Šonedēļ Balvu Centrālajā bibliotēkā atklāja nu jau desmito tradicionālo Balvu Mākslas skolas radošā kolektīva izstādi “Kopā”, kuru ikviens interesents var apskatīt līdz 28.martam. “Tā ir dāvana Balvu pilsētas dzimšanas dienā,” uzsver mākslinieki.

vadi

Veiksmes prognoze


.