1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
Lapa atjaunota:
29-04-2024
Vārdadienas šodien: Laine, Raimonds, Vilnis

Rakstos

Plenērā iepazīst pilsētu un rada darbus

10. jūnijā Balvu muižas zālē ar radošo darbu parādi noslēdzās Latvijas Mākslas akadēmijas Latgales filiāles studentu plenērs.

Divreiz vecāka par Balviem

Svētdien Balvu Romas katoļu draudze svinēja titulsvētkus. Prāvests Mārtiņš Klušs pirms svētku koncerta, kurā balveniešus un novada viesus priecēja pūtēju orķestris “Balvi” diriģenta Egona Salmaņa vadībā, atgādināja, ka draudzes svētki Svarīgākajos katoliskās Baznīcas normatīvajos aktos, proti, Kanoniskajās tiesībās, ir definēti šādi: “Draudze ir noteikta kristiešu kopiena, kas ir pastāvīgi iekārtota partikulārajā Baznīcā, kurā dvēseļu aprūpe tiek uzticēta prāvestam kā tās īpašajam ganam, kurš savukārt ir pakļauts diecēzes bīskapam. Atslēgas vārdi šajā definīcijā, manuprāt, ir ‘kopiena’ un ‘dvēseļu aprūpe’.”

Sevi paceļ divdesmit astoņas reizes

4.jūnijā Madonā Latvijas čempionātā svaru stieņa spiešanā guļus uz atkārtojumu skaitu veiksmīgi startēja Ziemeļlatgales Sporta centra komanda: Andris Aleksejevs – 4.vieta (10 reizes, svara kategorija līdz 83kg); Igors Aleksejevs – 2.vieta (18 reizes, sv.k. līdz 74 kg); Sergejs Sņegovs – 2.vieta (28 reizes, sv.k. līdz 93 kg). Jāpiebilst, ka Sergejs absolūtajā vērtējumā izcīnīja pirmo vietu, turklāt šosezon tā nav viņa vienīgā uzvara.

Izdejo lieluzveduma “Mūžīgais dzinējs” repertuāru

27. un 28.maijā Balvu Profesionālajā un vispārizglītojošajā vidusskolā aizvadīts deju kolektīvu metodiskais seminārs.

Pēta Balvu muižas ķieģeļus un meklē faktus

Balvu Profesionālās un vispārizglītojošās vidusskolas saimniecības pārzinis Viktors Šļuncevs, kurš strādā Balvu muižā, kur pašlaik notiek remontdarbi, ar interesi pēta šīs ēkas vēstures liecības – dažādu gadu ķieģeļus un citus agrāko laiku celtniecības materiālus, paralēli meklējot rakstos apstiprinājumu saviem atradumiem.

vadi

Veiksmes prognoze


.