1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
Lapa atjaunota:
19-04-2024
Vārdadienas šodien: Mirta, Ziedīte

Rakstos

Kur slēpjas gudrība?

Šonedēļ Balvos, Rugājos, Tilžā un Viļakā, atzīmējot reformācijas piecsimtgadi Latvijā un Latvijas evaņģēliski luteriskās baznīcas (LELB) simto dzimšanas dienu,  iestādīja ozolus. Interesanti, ka dažādās Latvijas vietās šogad iestādītos ozolus var droši dēvēt par pirmās Bībeles tulkotāja latviešu valodā Ernsta Glika bērniem. Kā nu ne, ja ozolzīles nākušas no E.Glika pirms vairāk nekā 300 gadiem iestādītajiem diviem kokiem Alūksnes mācītājmuižas parkā.

Cilvēki mainās, bet problēma paliek

Jau vairāk nekā mēnesi Viļakas pilsētas pārvaldes rīcībā ir pašiem savs alkometrs. Tas paredzēts cīņai pret tiem negodprātīgajiem sabiedrisko darbu veicējiem, kuri nereti darbā mēdz ierasties alkohola reibumā. Pārvaldes vadītājs Oļegs Kesks uzsver,- jaunais pirkums iegādāts nevis tāpēc, lai cilvēku sodītu, bet lai disciplinētu.

 

Gadadienu nosvin ar pārgājienu

24.septembrī par godu Jaunsardzes kustības 30. gadadienai Jaunsardzes centrs organizēja pārgājienu “Apkārt Latvijai”, kura mērķis bija savstarpēji saliedēt jaunsargus no visas Latvijas, kā arī popularizēt Jaunsardzes kustību. Vienlaikus šāds pārgājiens bija laba iespēja pārbaudīt izturību un fizisko sagatavotību. Pārgājiena dalībnieki veica distanci, kas ir līdzvērtīga Latvijas sauszemes robežai, un kopā nogāja 1836 km, pulcējot aptuveni 1700 jaunsargus no visiem reģioniem.

Pasniedz Nikodema Rancāna balvas

Svētdien Balvu Kultūras un atpūtas centrā Nikodema Rancāna balvas pasniedza izciliem Latgales reģiona pedagogiem, kuri kopj latgaliskās vērtības, radoši un inovatīvi organizē mācību procesu, ir sabiedrības viedokļu līderi. Konkursam bija pieteikti 14 pretendenti no Rēzeknes pilsētas un novada, Daugavpils, Balvu un Krāslavas novadiem.

“Grāmatu svētki” Rugājos un Lazdukalnā

23.septembrī Balvu Centrālā bibliotēka “Grāmatu svētkus” rīkoja Rugāju un Lazdukalna pagastos. Pie saviem lasītājiem ciemos ieradās rakstniece Linda Nemiera, bērnu dzejniece un rakstniece Evija Gulbe, rakstnieki Maija Pohodņeva un Modris Pelsis, rakstnieks Guntis Tālers, ilustratore Agija Staka.

vadi

Veiksmes prognoze


.