1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
Lapa atjaunota:
16-04-2024
Vārdadienas šodien: Jadviga, Laura

Rakstos

Pusstundā apkārt Balvu ezeram

Sestdien Balvu pilsētas parkā nu jau tradicionālajā pasākumā “Skrējiens un nūjošana apkārt Balvu ezeram 2022” dažādās vecuma grupās startēja 78 sportisti. Visātrāk lielo distanci paveica Salvis Gruševs, kuram bija nepieciešamas 32,52 minūtes, lai apskrietu apkārt Balvu ezeram.

Šauj kā snaipere un jūtas sievišķīga arī formā

“Ja pirms 20 gadiem kāds teiktu, ka strādāšu Valsts robežsardzē un pārstāvēšu to šaušanas sacensībās kā Valsts robežsardzes šaušanas izlases dalībniece, es neticīgi grozītu galvu un teiktu,– nekad mūžā! Taču, kā izrādās, ‘nekad’ laika gaitā var pārvērsties par ‘kaut kad’. Pēc septiņpadsmit Valsts robežsardzē nostrādātajiem gadiem varu teikt, – jā, man joprojām patīk tas, ko daru,” teic Valsts robežsardzes Viļakas pārvaldes Robežkontroles un imigrācijas kontroles dienesta Operatīvās vadības nodaļas vecākā inspektore, viļacēniete Edīte Barsova.

Nevis oponē, bet abonē!

Ar aicinājumu “Apetīte rodas lasot!” 2022.gada 1.oktobrī sākās tradicionālā Latvijas Pasta abonēšanas kampaņa, kuras laikā 2023.gadam iespējams abonēt kopumā 424 Latvijas un ārvalstu laikrakstus. Šonedēļ, kā Ziemeļlatgales laikraksta “Vaduguns” redakcijā atzina Sintija Pujāte, izdarīts svētīgs darbs – avīzīte abonēta uz pusgadu, turklāt tā nonāks viņas mīļās vecmāmiņas Annas Dzenītes novada attālākā pagasta – Krišjāņu pagasta Laimā – pastkastītē.

Izaugusi un kļuvusi par gādīgu māti

Laikā, kad Dabas aizsardzības pārvalde (DAP) uzsāk informatīvo kampaņu “Neizdzēs dzīvību!” savvaļas dzīvnieku  aizsardzībai, kurā informēs sabiedrību par rīcību un atbildību, sastopoties dabā ar savvaļas dzīvnieku mazuļiem, tā vienlaikus lūdz sabiedrību arī palīdzēt noskaidrot lāča vajātāju.  Elektroniskajos masu saziņas līdzekļos parādījies video, kurā redzams, ka kāds vīrietis diennakts tumšajā laikā ilgstoši, braucot nopakaļ ar automašīnu, trenc pusaugu lāci pa meža ceļu. Speciālistu ieskatā, tā jau ir vardarbība rīcība. Arī “Vaduguns” savulaik  ir rakstījusi par cilvēku atrastiem vai sastaptiem putnu un dzīvnieku mazuļiem, meklējot atbildi uz jautājumu, ko ar tiem iesākt.

Dodas veidot nākamo pieredzes stāstu

Balvu Valsts ģimnāzijas direktore Inese Paidere pēc uzvaras konkursā uz direktora amatu Salaspils 1.vidusskolā jau 10.oktobrī sāks strādāt jaunajā darbavietā. Jaunākajā "Vaduguns" numurā saruna ar I.Paideri.

vadi

Veiksmes prognoze


.