1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
Lapa atjaunota:
19-04-2024
Vārdadienas šodien: Fanija, Vēsma

Rakstos

“Balvi taču nevar atpalikt!”

Šonedēļ, svinīgi atklājot jauno vides objektu pie Balvu luterāņu baznīcas, prāvests Mārtiņš Vaickovskis atgādināja, ka 31.oktobris luterāņu baznīcā ir Reformācijas jeb Ticības atjaunošanas svētku diena: “Jaunais vides objekts ir starpkonfesionāls un ekumēnisks, kas skaistā veidā atklāj kristīgās ticības pamatvērtības.”

Izvēles priekšā: pārtika, zāles vai mājokļa izdevumi

26.oktobrī Rēzeknē notika Latgales reģionālās pensionāru apvienības padomes (LRPA) sēde, kuru vadīja valdes priekšsēdētāja Aina Jaunzeme. Darba kārtībā bija vairāki aktuāli jautājumi, piemēram, kā pašreizējos apstākļos senioriem nodrošināt cilvēku cienīgu dzīvi. Sēdes gaitā vienojās arī par Dziesmu un deju festivāla norisi Rugājos 2023.gada vasarā.

Civilās aizsardzības mācības “Pilskalns 2”

Šo trešdien Balvu Kultūras un atpūtas centrā notika Zemessardzes 2.Vidzemes brigādes 31.kājnieku bataljona un Balvu novada Civilās aizsardzības komisijas kopējās mācības “Pilskalns 2”. Mācības, kas mūspusē notika jau otro reizi, organizēja 31.kājnieku bataljons, un tajās piedalījās komisijas pārstāvji no dažādām valsts un pašvaldību iestādēm un dienestiem.

Tēmē mērķī!

Pagājušās nedēļas nogalē Viļakas Valsts ģimnāzijas 2.kategorijas šautuvē pēc trīs gadu pārtraukuma pulcējās sportisti, lai divās dienās sadalītu godalgas Broņislava Bondara piemiņas balvas izcīņas sacensībās ložu šaušanā. Sacensību galvenais tiesnesis Ēvalds Vancāns neslēpj gandarījumu, ka sportisti ir aktīvi, turklāt šogad īpaša atsaucība ir no skolēnu puses, kuri sākuši trenēties šaušanas pulciņā. “Būs darbs, būs rezultāts,” viņš nešaubās.

Kupravas attīrīšanai no naftas produktu piesārņojuma – novada pusgada budžets

Novada  domes  Tautsaimniecības un vides komitejas sēdē 19.oktobrī apsprieda jautājumu par gruntsūdeņu un augsnes piesārņojuma ar naftas produktiem attīrīšanu bijušās Kupravas drenu cauruļu rūpnīcas teritorijā, kas ir viena no 3500 piesārņotākajām un potenciāli piesārņotākajām teritorijām Latvijas teritiorijā. Vēsturisks mantojums no padomju laikiem.

vadi

Veiksmes prognoze


.