1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
Lapa atjaunota:
23-04-2024
Vārdadienas šodien: Bārbala, Līksma

Rakstos

Vēlas tikt līdz finālam

Balvu puses skolu jaunieši ir aktīvi erudīcijas spēles “Gudrs, vēl gudrāks” dalībnieki. Aizvadītās nedēļas nogalē televīzijas skatītāji varēja sekot līdzi Rugāju vidusskolas 9.klases audzēknes Samantas Sproģes dalībai šajā spēlē. Ne visas meitenes atbildes trāpīja mērķī, bet viņa ir apņēmības pilna: “Jāpiedalās vēlreiz un jātiek līdz finālam – tāds ir mans mērķis.”

Iestudē izrādi “Mantojums”

2023.gada pavasarī nevalstiskajā teātrī Dirty Deal Teatro Rīgā, Āgenskalnā, savu dzīvi sāks  iestudējums, kas šobrīd top ar nosaukumu “Mantojums”. To veido trīs mākslinieku komanda, dzejniece un dramaturģe Anna Belkovska, dramaturgs un teātra veidotājs Jānis Balodis, kā arī skaņu mākslinieks Viesturs Balodis. Izrādes veidošanai viņi izmantoja gan Baltinavas kultūras nama telpas, gan  dzīvoja Baltinavā.

Neizvēlas drošu ātrumu un apgāžas

Pagājušās ceturtdienas vakarā Rugāju pagasta Medņos, uz tilta pār Vārnienes upi, notika ceļu satiksmes negadījums, kurā avarēja kravas automašīna. Par laimi, notikušajā fiziski cietušu cilvēku nav. Tikmēr pamatīgi bojājumi nodarīti pašai automašīnai, cietusi arī nesen uzceltā tilta infrastruktūra.

Starta šāviens atkal Balvos

Jau vairākus gadus Latvijas čempionāta zemledus makšķerēšanas pirmā posma improvizētais starta šāviens ar signāltauri atskan Balvos. Izņēmums nebija arī šī gada 14. un 15.janvāris, kad lielos lomus tīkoja nomakšķerēt 19 komandas. Jāpiebilst, ka pērn pirmajā posmā cīnījās 15 komandas.

 

Jauna spēle latgaliešu valodā

18.janvarī pasākumā “Ontona dīnas lustes/ Čipierkstneiša čempionāts” prezentēs jauno galda spēli latgaliski “Čipierkstneits”, kuras idejas un dizaina autore ir Jolanta Keiša.

vadi

Veiksmes prognoze


.