1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
Lapa atjaunota:
19-04-2024
Vārdadienas šodien: Mirta, Ziedīte

Rakstos

Mācību diena sākās ar barikādēm

20.janvāra rītā Balvu Valsts ģimnāzijas (BVĢ) audzēkņi, ienākot skolas telpās, piedzīvoja pārsteigumu, kāds varbūt pat šoku, jo mācību iestādes priekštelpa bija pārvērtusies par barikādēm ar kaudzēs sakrautiem krēsliem, soliem, galdiem un pat simbolisku ugunskura vietu. Pieminot 1991.gada janvāra notikumus, barikāžu ceļu organizēja skolēnu pašpārvalde kopā ar direktores vietnieci audzināšanas jomā Dainu Medinieci.

Ar medaļu pūru no Igaunijas

Janvāra vidū ar panākumiem svarcelšanas sacensībās startējuši Balvu Sporta skolas audzēkņi, izcīnot kopumā 14 visa kaluma medaļas. Balvu Sporta skolas svarcelšanas treneris Varis Sārtaputnis (attēlā – pa vidu) pastāstīja, ka tuvākās sacensības mūsu svarcēlājiem būs 11.februārī Daugavpilī, kur notiks Valērija Petrova kausa izcīņa svarcelšanā.

Baltinavā renovē muzeja ēku

Notiek muzeja fasādes siltināšana. Baltinavas muzejs ir viens no tiem Balvu novada objektiem, kur ēkas energoefektivitātes paaugstināšanas darbi iesākās jau pērn. Pabeigt tos plānots šogad, vasaras otrajā pusē, ja termiņš netiks pagarināts, galarezultātā nododot muzeja apmeklētājiem un pagasta iedzīvotājiem vizuāli pievilcīgu ēku gan no ārpuses, gan iekšpusē. Muzeja ēkas energoefektivitātes paaugstināšanas darbi notiek, izmantojot Eiropas Savienības fondu, valsts un pašvaldības līdzekļus. Ceturtdien, 26.janvārī, notika domes sēde, kurā lēma par aizņēmumu projektam “Baltinavas muzeja ēkas energoefektivitātes paaugstināšana”. Balvu novada pašvaldības projektu vadītājs Gatis Siliņš, komentējot situāciju, informēja, ka cipari patlaban grūti saucami, jo viss ir procesā. “Ēka nav jauna. Remonta gaitā jāveic dažādas izmaiņas, kas reizēm gan sadārdzina, gan palētina dažādas pozīcijas. Taču sākotnējās ieceres, ieskaitot saules paneļu uzstādīšanu uz ēkas jumta, netiek atceltas,” viņš paskaidroja. Muzeja ēkas viena daļa būvēta Latvijas brīvvalsts laikā, otra daļa – padomju laikā. Ēka laika gaitā ir tehniski novecojusi. Realizējot siltināšanas darbus, plānota logu un durvju nomaiņa, grīdu un pamatu siltināšana, ēkas fasādes siltināšana un apdare, jumta siltināšana un seguma maiņa, ventilācijas ierīkošana, apkures katla maiņa, ēkas iekšdarbi, ūdensapgādes un kanalizācijas ārējo tīklu sakārtošana, saules paneļu uzstādīšana, apgaismojuma nomaiņa un teritorijas labiekārtošanas darbi. Līgums par darbu veikšanu noslēgts ar SIA “LVS Building”.

“Vai starp abām mājām sēta jāceļ?!”

Laikraksta “Vaduguns” redakcija saņēma iedzīvotājas vēstuli no daudzdzīvokļu mājas Baznīcas ielā 7, Balvos. Lasītāja raksta, ka pēc tā, kā blakus mājas iekšpagalmā ieviesa noteikumus, ka tur novietot automašīnu var tikai ar atļaujām, tas sācis radīt neērtības automašīnu īpašniekiem no kaimiņu mājas. “Sanāk, ka mēs tagad neko citu nevaram izdarīt, kā tikai pretī ieviest tādas pašas zīmes un atļaujas?” neapmierināta ar izveidojušos situāciju ir iedzīvotāja.

Beidz smēķēt, sāc elpot!

Trešdien Balvu novada Bērnu un jauniešu centrā (BNBJC) Balvu Valsts ģimnāzijas (BVĢ) 12.b klases skolēni Jūlija Kuzņecova, Anastasija Klija, Mareks Ņikuļins un Arturs Seļavins, kuri apgūst padziļināto mācību priekšmetu “Sociālās zinātnes 2”, organizēja pilsoniskās līdzdalības iniciatīvas aktivitāti “Nekūpini plaušas”, kurā stāstīja par elektronisko cigarešu ietekmi uz veselību, kā arī citiem kaitīgiem faktoriem, ko izraisa šo ierīču lietošana. 

vadi

Veiksmes prognoze


.