1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
Lapa atjaunota:
19-04-2024
Vārdadienas šodien: Mirta, Ziedīte

Rakstos

Pāris mēnešus jau noturēsies

Kāpēc piensaimniecības nozare piedzīvo tik strauju krīzi un kāda veida atbalsts ražotājiem būtu noderīgs? “Vaduguns” iztaujāja Jāni Auziņu, kooperatīvās sabiedrības “Māršava” valdes priekšsēdētāju, arī zemnieku saimniecības ”Līči” pārvaldnieku Kubulu pagastā.

Lustīgs un sirsnīgs plēšu ansamblis

Sabiedrība jau viļņojas Dziesmu un deju svētku gaidās. Ja koriem un deju kolektīviem cīņa par ceļazīmi uz svētkiem vēl priekšā – tās ir kolektīvu skates, tad etnogrāfiskie ansambļi un kapelas droši zina, ka viņiem biļete jau kabatā. Žūrija to piešķīrusi arī Briežuciema pagasta kapelai “AMMA”, ko pazīst kā muzicējošu četru dāmu kolektīvu. “Žūriju acīmredzot uzrunāja mūsu pozitīvā enerģētika un azartiskā spēles maniere,” atklāj kapelas vadītāja ANITA PAKALNĪTE.

Gadalaikos rotāta...

Balvu pilsētas 95.gadadiena aizritēja ar daudzveidīgiem pasākumiem, turklāt nedēļas garumā. Kādi secinājumi? “Ja tik vērienīgi svinam 95 gadus, kas būs simtgadē?” ar prieka asarām acīs retoriski jautāja arī svētku koncerta “Mana pilsēta gadalaikos rotāta” apmeklētāji. Par to vairāk jaunākajā laikraksta "Vaduguns" numurā.

Balvi zied un turpinās ziedēt

8.februārī Balvu Centrālajā bibliotēkā atklāja ikgadējo Balvu Mākslas skolas radošā kolektīva darbu izstādi “Kopā” ar nosaukumu “Balvi zied”, kas šoreiz veltīta Balvu pilsētas 95.jubilejai. Tās apmeklētāji var novērtēt mākslas skolas pedagogu Olgas Rečes, Evas Jungas, Anitas Kairišas, Lienes Šaicānes, Elitas Teilānes, Elitas Eglītes, Ivetas Pugejas, Astras Tjunītes, Skaidrītes Bankovas un Līgas Bules veikumu, godinot savu pilsētu.

Nekas nav vērtīgāks par bērnu smaidiem

9.februārī pārpildītā Balvu Kultūras un atpūtas centra zālē izskanēja bērnu un jauniešu apsveikums Balviem koncertuzvedumā “Mēs savai pilsētai – skaties, klausies, priecājies!”. Bērni un jaunieši pārsteidza skatītājus ne tikai ar dejām un dziesmām, bet arī ar aizkustinošiem novēlējumiem savai pilsētai.

vadi

Veiksmes prognoze


.