1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
Lapa atjaunota:
19-04-2024
Vārdadienas šodien: Mirta, Ziedīte

Rakstos

Mūzika, deja un mode ir nedalāmas

24.februārī Viļakas kultūras namā norisinājās “Popielas” un modes skates konkurss “Iztēle. Izdoma. Improvizācija”, kurā savus talantus demonstrēja bērni no vairākām novada mācību iestādēm. Šoreiz pasākumu rīkoja neierastā formātā, piedāvājot dalībniekiem ne tikai nodemonstrēt pašu izdomātus un uzmeistarotus tērpus, bet arī parādīt, kā prot  atdarināt populārus pašmāju un ārzemju mūziķus.

Vienmēr ir jāpieņem lēmums

2.martā, Nacionālo partizānu bruņotās pretošanās atceres dienā, Stompaku nometni apmeklēja Rekavas un Baltinavas vidusskolu audzēkņi. Viļakas muzeja vadītāja Rita Gruševa pirms nometnes vietas apmeklēšanas uzsvēra, ka muzejpedagoģiskajā programmā “Vēsturi radām mēs paši” uzsvaru liks uz to, lai izprastu, kas bija nacionālie partizāni.

Laikrakstam – 73!

Šodien lasītāju rokās nonāk 9495. “Vaduguns” numurs. Laikraksts iznāk kopš 1950.gada 5.marta, un tolaik tas saucās “Balvu Taisnība”. Priecājamies, ka jau septiņdesmit trīs gadus esam kopā. Priecājamies, ka avīzei pieskārušies lasītāji jau vairākās paaudzēs. Priecājamies, ka par laikraksta nozīmību liecina kopdarbs, jo bez lasītājiem un rakstu varoņiem nav iespējama preses izdevuma pastāvēšana. Paldies! Apzinoties, ka pēc patiesības vienmēr būs lielāks pieprasījums nekā piedāvājums, turpināsim iet ceļu kopā, pārvarot dažnedažādus izaicinājumus. Un diemžēl to netrūkst. Uzskatām, ka katra vieta ir unikāla, katrai ir sava odziņa. Un patiesi to ik dienu apliecina Ziemeļlatgales ļaudis... Par to noteikti turpināsim vēstīt, – vēlreiz un vēlreiz PALDIES!
“Vaduguns” kolektīvs

 

Sacenšas nākamie tēvzemes aizstāvji

Aizvadītajā nedēļā sadarbībā ar Zemessardzes 31.kājnieku bataljonu un PII “Sienāzītis” Balvos notika bērnu ziemas sporta spēles, kurās piedalījās aptuveni 230 mazo novadnieku vecumā no 5 līdz 7 gadiem no visām novada pirmsskolas izglītības iestādēm.

Uzdrīkstējās un sāka visu no nulles

Covid laikā atvērt jaunu uzņēmumu un sākt ražošanu? Pesimists teiks – tas ir neprāts, savukārt optimists pierādīs, ka viss ir iespējams. Žīgurietis Artis Miņins acīmredzot ir optimists, jo jau divus gadus Žīguros, bijušajās “Žīguru MRS” galdniecības telpās, darbojas uzņēmums “Mi Ko Wood”. “Apvienojāmies divas ģimenes – Miņini un Kokoreviči, un tapa mūsu jaunais uzņēmums. Miljons ar ražošanu vēl nav nopelnīts, un tāds arī nebija mērķis, toties vismaz desmit jaunas darbavietas radītas. Un arī tas mūsu mazajos Žīguros nav maz,” ir pārliecināts jaunais uzņēmējs.

vadi

Veiksmes prognoze


.