1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
Lapa atjaunota:
23-04-2024
Vārdadienas šodien: Georgs, Jurģis, Juris

Rakstos

Nopietni un pa jokam

1.aprīlī Balvu Kultūras un atpūtas centrā patiesi virmoja īpaša gaisotne. Kā nu ne, ja visas dienas garumā uz skatuves kāpa mūspuses talanti, Balvu novada amatierteātru skatē 2023 apliecinot, ka teātris ir dzīves neatņemama sastāvdaļa. “Tas priecē, iedvesmo un mudina domāt!” apliecināja aktieri.

Kas notiks ar tranzītielām Balvos?

Nesen Balvu novada pašvaldības izpilddirektora vietnieks attīstības plānošanas un nekustamā īpašuma jautājumos Jānis Bubnovs deputātus informēja par katastrofālo stāvokli tranzītielās. Viņš aicināja, plānojot Brīvības un Bērzpils ielas uzturēšanas darbus Balvos, raudzīties uz visu ainu kopumā, nevis atrauti tikai par asfalta segumu.

Ir daudz jauninājumu, jālasa un jāmācās

Sākot īstenot Latvijas Kopējās lauksaimniecības politikas Stratēģisko plānu un lai veicinātu izpratni par jaunajiem atbalsta maksājumiem un to saņemšanas nosacījumiem, Latvijas reģionos kopš janvāra notiek Zemkopības ministrijas, sadarbībā ar Latvijas Lauku konsultāciju un izglītības centru, rīkotie semināri. Šāds informatīvais seminārs notika arī Balvos. Eksperti skaidroja atbalsta saņemšanas nosacījumu jauno kārtību, pievēršot uzmanību jaunievedumiem, un atbildēja uz jautājumiem. Stratēģiskais plāns 2023.-2027.gadā Latvijas laukiem kopumā paredz izmaksāt 2,5 miljardus eiro.

Kas vajadzīgs, lai dzīvotu labāk?

Šonedēļ biedrības “Ziemeļlatgales partnerība” valdes locekle Ieva Leišavniece informēja uzņēmējus par projektu iesniegšanas iespējām 12.kārtā. Viņa pieļāva, ka šogad būs arī 13.kārta. Jauns izaicinājums, viņasprāt, ir jaunās attīstības stratēģijas izstrādāšana. “Mēs gribam zināt, kas nepieciešams Balvu novada jebkura vecuma iedzīvotājiem,” uzsver I.Leišavniece.

Pulkā eimu, pulkā teku

Piektdien kultūrvēsturiskajā lauku sētā “Vēršukalns” uz Kūkovas novada folkloras svētkiem “Pulkā eimu, pulkā teku” pulcējās bērnu folkloras kolektīvi no Upītes, Ciblas, Viļakas un Baltinavas. Žūrija, izvērtējusi bērnu sniegumu, gandrīz visiem dalībniekiem piešķīra 1.pakāpi, tādējādi dodot iespēju piedalīties svētku finālā, kas 15.aprīlī norisināsies Rīgā.

vadi

Veiksmes prognoze


.