1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
Lapa atjaunota:
19-04-2024
Vārdadienas šodien: Fanija, Vēsma

Rakstos

Četri kolektīvi no Rugājiem. Tas ir daudz!

No Rugāju pagasta uz Vispārējiem Dziesmu un Deju svētkiem Rīgā pošas četri pašdarbnieku kolektīvi – Rugāju tautas nama jauktais koris “Vārpa” un trīs deju kolektīvi: vidējās paaudzes deju kolektīvi “Švirksts” un deju kopa “Rugāji” un senioru deju kopa “Ezerrieksts”. Visiem jau biļete kabatā.

“Tas ir tik dārgi, ka taupa katru metru?”

Ar laikraksta “Vaduguns” redakciju sazinājās Lazdukalna pagasta iedzīvotāja. Lasītāja vēlas noskaidrot, kāds būs vietējā ceļa “Pāliņi – Gailīši” turpmākais liktenis.

Uzlikt zīmes nav risinājums

Redakcija saņēma lasītāja vēstuli, kurā pausta neapmierinātība, ka “Ecolines” starppilsētu autobusi tiek novietoti netālu no Partizānu un Tautas ielas krustojuma, tādējādi citiem autobraucējiem traucējot pārredzēt abu ielu krustojumu. Šādas iedzīvotāju sūdzības esam saņēmuši arī iepriekš, par tām ziņots pašvaldībai, kas savukārt meklējusi risinājumus, tomēr līdz šim brīdim bez redzamiem panākumiem.

Mācīsies sadzīvot kopā

Kopš 2021.gada 29.jūnija Balvu pilsētas iedzīvotājiem svarīgā amatā strādā pašvaldības aģentūras “San-Tex” direktors Egons Strumpe. Taujāts, kādus secinājumus šajā laikā ir izdarījis, atzina, ka joprojām mācās: “Aģentūras reorganizācijas mērķis ir nodot labiekārtošanas un apzaļumošanas nozari pilsētas pārvaldei, tāpēc mēs savu uzmanību turpmāk koncentrēsim uz nekustamā īpašuma pārvaldīšanu un komunālajiem pakalpojumiem – ūdens ieguvi, notekūdeņu savākšanu un attīrīšanu.”

Kultūrai būt!

27.aprīļa Balvu novada domes sēdē deputāti atbalstīja lēmumprojektu par Ditas Niperes iecelšanu Balvu Kultūras un atpūtas centra (BKAC) direktores amatā. Jāsecina, ka jau pirms nedēļas Finanšu komitejas sēdē viņa saņēma vienbalsīgu klātesošo atbalstu.

vadi

Veiksmes prognoze


.