1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
Lapa atjaunota:
19-04-2024
Vārdadienas šodien: Fanija, Vēsma

Rakstos

Ver vaļā maciņus un pērk

Lielās salnas beigušās, dārzkopji var uzelpot. Savas ziedošās puķes un zaļos košumaugus nosargājusi arī pazīstamā puķkope Biruta Circene Gobusalā. Plēves mājās valda īsta vasara, jo augi ne tikai zaļo, bet bagātīgi pumpuro un zied.  Daudzveidīgs leduspuķu, begoniju, krāsaino petūniju, lobēliju un vēl citu puķu klāsts. Ir arī daži jauninājumi, par kuru izskatu un patikšanu  grasās pārliecināties saimniece. Biruta audzē arī bagātīgu tomātu un piparu  stādu klāstu. Ir tomāti, kas jau  pavisam lieli un ziedos. Tie ir potētie, un šis sava veida eksperiments sevi jau attaisnojis.

Kā dabai sadzīvot ar saimniecisko darbību

10.maijā Bērzpils pagasta saietu namā notika Balvu novada domes Tautsaimniecības un vides komitejas izbraukuma sēde jautājumā par atzinuma sniegšanu dabas lieguma “Lubāna mitrājs” dabas aizsardzības plānam 2023.-2035.gadam, kurā piedalījās novada vadība, deputāti, plāna izstrādes speciālisti un arī vietējie iedzīvotāji.

Lai kariete nepārtop par ķirbi!

Aizvadītās brīvdienas balveniešus un pilsētas viesus priecēja gan ar jauku un pasakainu laiku, gan ar dažnedažādām aktivitātēm – lauku labumu tirdziņu, Muzeju nakti, suņu pastaigu un treniņa laukuma atklāšanu, gan ar zirgu parādi. “Izrādās, cilvēki mums ir, turklāt smaidīgi un aktīvi,” secināja visi aptaujātie, novēlot, lai turpmākās vasaras aktivitātes ir tikpat spilgtas un aizraujošas: “Lai kariete nepārvēršas par ķirbi, zirgi – par pelēm un drēbes nezaudē spožumu...”

Cik labi, ka man mamma ir...

Svētdien, kā arī visas šīs nedēļas garumā daudzviet Latvijā, tostarp Balvu sākumskolā, godināja un vēl godinās gan ģimenes, gan māmiņas. Atgādinām, ka Mātes dienu Latvijā svin maija otrajā svētdienā, līdz ar to svinību datums katru gadu mainās, bet Starptautisko ģimenes dienu atzīmē 15.maijā.

“Tas ir uzbrukums mūsu valstij un valodai!”

2021.gada 18.novembrī, kad Latvija svinēja savu 103.dzimšanas dienu, Balvu novada vēstures lapās tika ierakstīti unikāli un vēsturiski fakti. Proti, tika svinīgi atklātas vairākas ceļa zīmes, kurās Balvu novada nosaukums lasāms gan latviešu, gan arī latgaliešu valodā. Diemžēl pavisam nesen, pirms valsts svētkiem 4.maijā, viens no latgaliešu valodas uzrakstiem, kas atrodas uz ceļa zīmes, iebraucot no Gulbenes puses, tika aizpūsts ar baltu krāsu.

vadi

Veiksmes prognoze


.