1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
Lapa atjaunota:
16-04-2024
Vārdadienas šodien: Alfs, Bernadeta, Mintauts

Rakstos

“Vilku ieleja” ir vaļā!

Pilsētas pierobežā – Brīvības ielā, Balvos – svinīgi atklāja sen gaidīto laukumu četrkājainajiem saimnieku mīluļiem. Galvenās lomas un savu talantu te varēs apgūt un parādīt  dažādu šķirņu un augumu suņi.  Par  laukumu rūpēsies biedrība “Vadi Vidi”, kas bija uzņēmusies galvenās rūpes, to iekārtojot sadarbībā ar pilsētas pārvaldi. Svētku reizē laukumā risinājās azartiskas aktivitātes, ko demonstrēja apmācīti suņi.

Pasniedz dāvanu ugunsdzēsējiem glābējiem

Šo trešdien Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) svinēja savu dzimšanas dienu, kad ugunsdzēsībai Latvijā apritēja 158.gadadiena un ikviens interesents varēja apmeklēt kādu no ugunsdzēsības depo un iepazīties ar ugunsdzēsēja glābēja profesiju. Divkārt nozīmīga šī diena bija Viļakas postenī, kur ieradās gan Balvu novada domes, Viļakas pilsētas un Susāju pagasta vadība, gan arī Viļakas Vissvētās Jēzus Sirds Romas katoļu draudzes prāvests Guntars Skutels, lai vienlaikus iesvētītu jauno posteņa specializēto transportlīdzekli. Klātesošos ar videouzrunu sveica arī iekšlietu ministrs Māris Kučinskis. Tikmēr, šķiet, vismīļākos un jaukākos sveicienus Viļakas posteņa un ikvienam mūspuses ugunsdzēsējam glābējam dāvāja sešus gadus jaunā Vīksnas pagasta iedzīvotāja Alīna Košļeva (attēlā), pasniedzot pašas veidotu zīmējumu. “Lai tikpat liels spars, degsme un drosme darboties arī turpmāk!” vēlēja allaž smaidīgā Alīna un viņas mamma Laura Košļeva, kura ikdienā pilda VUGD Balvu daļas ugunsdrošības uzraudzības un civilās aizsardzības inspektores pienākumus.

Ver vaļā maciņus un pērk

Lielās salnas beigušās, dārzkopji var uzelpot. Savas ziedošās puķes un zaļos košumaugus nosargājusi arī pazīstamā puķkope Biruta Circene Gobusalā. Plēves mājās valda īsta vasara, jo augi ne tikai zaļo, bet bagātīgi pumpuro un zied.  Daudzveidīgs leduspuķu, begoniju, krāsaino petūniju, lobēliju un vēl citu puķu klāsts. Ir arī daži jauninājumi, par kuru izskatu un patikšanu  grasās pārliecināties saimniece. Biruta audzē arī bagātīgu tomātu un piparu  stādu klāstu. Ir tomāti, kas jau  pavisam lieli un ziedos. Tie ir potētie, un šis sava veida eksperiments sevi jau attaisnojis.

Kā dabai sadzīvot ar saimniecisko darbību

10.maijā Bērzpils pagasta saietu namā notika Balvu novada domes Tautsaimniecības un vides komitejas izbraukuma sēde jautājumā par atzinuma sniegšanu dabas lieguma “Lubāna mitrājs” dabas aizsardzības plānam 2023.-2035.gadam, kurā piedalījās novada vadība, deputāti, plāna izstrādes speciālisti un arī vietējie iedzīvotāji.

Lai kariete nepārtop par ķirbi!

Aizvadītās brīvdienas balveniešus un pilsētas viesus priecēja gan ar jauku un pasakainu laiku, gan ar dažnedažādām aktivitātēm – lauku labumu tirdziņu, Muzeju nakti, suņu pastaigu un treniņa laukuma atklāšanu, gan ar zirgu parādi. “Izrādās, cilvēki mums ir, turklāt smaidīgi un aktīvi,” secināja visi aptaujātie, novēlot, lai turpmākās vasaras aktivitātes ir tikpat spilgtas un aizraujošas: “Lai kariete nepārvēršas par ķirbi, zirgi – par pelēm un drēbes nezaudē spožumu...”

vadi

Veiksmes prognoze


.