1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
Lapa atjaunota:
19-04-2024
Vārdadienas šodien: Fanija, Vēsma

Rakstos

Stiprina austrumu robežu

Atgādinām, ka 5.martā valdība apstiprinājusi Latvijas austrumu robežas militārās stiprināšanas un pretmobilitātes plānu, kas piecu gadu laikā paredz ieguldīt 303 miljonus eiro. Šis plāns ir daļa no Baltijas Aizsardzības līnijas izveides, kas gar visu Krievijas un Baltkrievijas robežu ietvers Nacionālo bruņoto spēku vienību atbalsta punktu izveidi. Šogad kopumā robežas stiprināšanai plānots novirzīt 25 miljonus eiro. Drošības aspekts kļuvis par prioritāti numur viens Latvijas dienaskārtībā, tādēļ 6.martā Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs Rīgas pilī aicināja Latvijas pašvaldību pārstāvjus un Latvijas pašvaldību savienību. Uz tikšanos, kurā Valsts prezidents ar pašvaldībām pārrunāja aktuālos finansēšanas, infrastruktūras, uzņēmējdarbības, skolu tīkla, kā arī drošības jautājumus, devās arī Balvu novada domes priekšsēdētājs Sergejs Maksimovs.

 

Iespēja lasīt lugas un ieraudzīt plašāku pasauli

Iznācis un pie lasītājiem devies biedrības “Dramaturgu asociācija” izdotais lugu krājums “Cilvēksvelme”, kurā lasāmas lugas par mīlestību, atklājot šī vārda visdažādākās nozīmes un nokrāsas.
Kā stāsta “Dramaturgu asociācijas” biedre, novadniece Biruta Zujāne, šis ir ceturtais izdotais lugu krājums. Jau pie lasītājiem 2020.gadā nonācis “Cilvēkzvērs”, gadu vēlāk – “Cilvēktīkls”, vēl pēc gada – “Cilvēkspārns”, kurā ir lugas deviņus gadus un vecākiem bērniem, arī jauniešiem.

 

Balveniete kļūst par četrkārtēju Latvijas čempioni

No 1. līdz 3.martam Ķīpsalas 50 metru peldbaseinā norisinājās VI Latvijas junioru un jauniešu čempionāts peldēšanā, kurā piedalījās arī dalībnieki no Balvu Sporta skolas. Latvijas čempiones titulu un uzvaras laurus 200 m brasā ar rezultātu 2:53,70 (I sporta klase) ieguva Balvu Sporta skolas peldētāja Jūlija Antonova.

Vēsturiska dāvana savējiem

Uzrakstīts vārds saglabājas ilgāk, – ir pārliecināta gan tilženiete, lokālās vēstures pētniece, bijusī pedagoģe Aina Rakstiņa, gan Upītes Nemateriālās kultūras mantojuma centra direktors Andris Slišāns (foto). Ainas vairāku gadu darbs, vācot un dokumentējot vēsturiskas liecības par Tilžu ciemu, tās iedzīvotājiem un dzīvesstāstiem beidzot rezultējies ar brīnišķīgu iznākumu – 6.martā Balvu Centrālajā bibliotēkā prezentāciju piedzīvoja vairāk nekā 300 lappuses bieza, skaista grāmata zilos vākos, kas atgādina pamatīgu enciklopēdiju. Grāmata “Tilža un tilženieši” uzskatāmi parāda to, ka jebkurā vietā cilvēks ir vērtība, un tikpat liela vērtība ir arī viņu atmiņas. Šis ir ne vien vērtīgs informācijas avots vietējiem, bet arī senāku laiku dzīvesziņa jaunajiem. Šobrīd grāmata izdota 500 eksemplāros, tā būs pieejama vietējās skolās, bibliotēkās un iegādei jebkuram interesentam.

Balvos applūst daudzdzīvokļu māju pagrabi

Februāra otrajā pusē, sākoties atkusnim, slapjdraņķis salu un sniega segu zem kājām nomainīja ne tikai Balvu pilsētas ielās, bet ūdens līmenis strauji palielinājās arī atsevišķu daudzdzīvokļu māju pagrabtelpās. Turklāt tā ir problēma, ar ko daudzstāvu namu iedzīvotājiem jāsadzīvo jau ne pirmo gadu un ne tikai Balvos.

vadi

Veiksmes prognoze


.