1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
Lapa atjaunota:
25-04-2024
Vārdadienas šodien: Alīna, Rūsiņš, Sandris

Rakstos

Kurš ātrāks – zaķis vai vilks?

Jau desmito gadu pēc kārtas (neskaitot kovida pandēmijas gadus, kad pasākums notika attālināti), Zaļajā ceturtdienā Balvu parkā pulcējās visa novada pirmsskolas iestāžu audzēkņi, lai noskaidrotu, kurš tad galu galā ātrāks – Balvu vilks vai zaķi. Misijas “Zaķu skrējiens” laikā izrādījās, ka žiglumā zaķi joprojām palikuši nepārspēti.

Lielākajā daļā Latgales vēja parku nebūs

Aizsardzības ministrija izstrādājusi informatīvo ziņojumu “Par vēja parku attīstību Latvijā un aizsardzības nozares operacionālajām vajadzībām”. Sagatavota arī Latvijas teritorijas karte, lai uzņēmējiem un enerģētikas sektoram piedāvātu risinājumus vēja parku attīstībai un uzskatāmi parādītu, kurās Latvijas vietās to izbūve salāgojama ar valsts aizsardzības interesēm, bet kurās – nē.

Esam apguvuši vēstures mācību

Pirms 75 gadiem 25.martā, piespiedu kārtā pametuši savas mājas, bez tiesas sprieduma, pret savu gribu tūkstošiem nevainīgu Latvijas iedzīvotāju lopu vagonos mēroja grūto ceļu uz tālo Sibīriju. Daudzi no viņiem vairs nekad neieraudzīja dzimto zemi. Pieminot traģiskos tā laika notikumus, Balvu novadā notika vairāki komunistiskā genocīda upuriem veltīti piemiņas pasākumi.

Pat pēc 30 gadiem uz darbu iet ar prieku

21.martā Rīgas kinoteātrī “Splandid Palace” notika Latvijas Ārstu biedrības rīkots svinīgs pasākums, kurā desmit nominācijās apbalvoja “Gada balva medicīnā 2023” laureātus. Patiess lepnums, ka vienā no nominācijām galveno balvu ieguva SIA “Balvu un Gulbenes slimnīcu apvienības” māsas palīdze Olga Pomare.

Pavasara gaišākie svētki

Jau šo svētdien sagaidīsim Lieldienas jeb Jēzus Kristus augšāmcelšanās dienu, kas ir vieni no lielākajiem kristiešu svētkiem pasaulē. Lieldienu tradīcijas augstā godā tur arī Balvu pirmsskolas izglītības iestādes “Sienāzītis” kolektīvs un mazie audzēkņi, kuri, tuvojoties šiem svētkiem, allaž parūpējas par jauku Lieldienu atmosfēru.

vadi

Veiksmes prognoze


.