1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
Lapa atjaunota:
19-04-2024
Vārdadienas šodien: Fanija, Vēsma

Rakstos

Pludmales volejbolisti noslēdz sezonu

Sestdien Balvu pludmales volejbola laukumos vairāk nekā pussimts sportisti cīnījās par medaļām nakts volejbola turnīrā “BALVI OPEN 2023”. Balvu Ziemeļlatgales Sporta centra vadītājs Arnis Voika informēja, ka nakts turnīrā laukumā devās astoņas komandas sieviešu grupā, četras komandas vīrieši 40+ grupā un sešpadsmit komandas vīriešu grupā.

Svinēs Baznīcas svētkus

27. un 28.augustā Balvu Vissvētākās Dievmātes Aizmigšanas pareizticīgo draudze svinēs Dievmātes Aizmigšanas, tostarp arī Baznīcas, svētkus. Tēvs Sergijs atgādina, ka pareizticīgo tradīcijas paredz neteikt, ka cilvēks miris, bet gan ir aizmidzis. 

Gadsimta notikums Upītē

Oficiāli šis nams bija administratīvā ēka, taču visos laikos tas ir dēvēts un uzskatīts par Upītes Tautas namu. Būvēts pagājušā gadsimta tālajā 1960.gadā un savas pārvērtības piedzīvo tikai tagad. Vietējo un arī plašākas sabiedrības acīs Upīte ir latgaliskuma saliņa, jo pasākumi notiek latgaliski. Sava tēva Ontona Slišāna nodoto mantojuma ceļu turpina ģimenes nākamās paaudzes ar centra direktoru Andri Slišānu vadībā. Beidzot Tautas nams piedzīvojis būtiskas pārvērtības tā izskatā.

Vai spējam sadoties rokās?

23.augustā Balvu Kultūras un atpūtas centra laukumā balvenieši un pilsētas viesi izveidoja Baltijas ceļa simbolisku ķēdi, turot rokās vēsturiskas fotogrāfijas.

Iepazīstina ar patvēruma meklētāju centru

Pagājušajā ceturtdienā mediju pārstāvjus aicināja apmeklēt jaunatklāto patvēruma meklētāju izmitināšanas centru Alūksnes novada Liepnā, kas izveidots bijušajā Liepnas internātpamatskolas internāta ēkā. Centrā, kura darbību nodrošinās Pilsonības un migrācijas lietu pārvalde (PMLP), uzņems tikai cilvēkus, kuri pieprasīs patvērumu Eiropas Savienībā, viņiem nav naudas līdzekļu un nespēj paši sevi nodrošināt.

vadi

Veiksmes prognoze


.