1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
Lapa atjaunota:
16-04-2024
Vārdadienas šodien: Jadviga, Laura

Rakstos

Iespējams, savā dzīvē nerealizējies detektīvs

Rakstnieki, grāmattirgotāji un bibliotēkas piedāvā lasītājiem dažādu žanru literatūru, dodot iespēju katram izvēlēties lasāmvielu pēc sirds patikas. Viena no čaklākajām Balvu Centrālās bibliotēkas lasītājām VALIJA PODKOVIRINA priekšroku dod detektīvžanram, kā arī grāmatām par vēsturi un laikmeta personībām. Par sevi viņa teic: “Lasītāja esmu bijusi vienmēr, bet tagad es šo procesu burtiski izbaudu.”

Kāda ir prezidenta sapņu dāvana?

12.septembrī Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs, apmeklējot Balvu novadu, nolika ziedus pie Latgales partizānu pulka kritušajiem karavīriem veltītā pieminekļa, tikās Balvu Valsts ģimnāzijā ar 9. – 12. klašu skolēniem un pedagogiem, zemnieku saimniecības “Kotiņi”, kūdras pārstrādes ražotnes SIA “Compaqpeat”, SIA “Balvu un Gulbenes slimnīcu apvienība” un Balvu Daudzfunkcionālo sociālo pakalpojumu centra vadību. Par to vairāk jaunākajā laikraksta "Vaduguns" numurā.

Aizraujošs un izglītojošs piedzīvojums dabā

Aizvadītajā nedēļā vairāku mūspuses skolu, arī Eglaines pamatskolas pārstāvji, pulcējās Rēzeknes novada Verēmu pagasta “Sarkaņkalnā”, kur notika pasākums “Zaļā klase 2023”. Latgales reģiona pamatskolas klašu skolēnus uz aizraujošu, izglītojošu piedzīvojumu dabā, lai kopā iepazītu meža apsaimniekošanas ciklu un kokrūpniecības nozari Latvijā, aicināja “Latvijas Finieris” sadarbībā ar AS “Latvijas valsts meži”.

Izbauda skaistās Viļakas apkaimes ainavas

Svētdien, 10.septembrī, pārgājienu Viļakas apkaimē, ietverot tajā arī  “Ezertakas” garo pārgājienu posmu, organizēja Latgales Tūrisma asociācija sadarbībā ar Ziemeļlatgales biznesa un tūrisma centru. Viens no pārgājiena dalībniekiem, novadnieks Francis Slišāns, kurš dzīvo un strādā ārzemēs, to novērtēja īsi un kodolīgi: “Ļoti jauks pārgājiens. Diena – super!”

“Tantuk, ejiet pa kreisi”

Sestdien mežainākajā Latvijas ciematā ar dažādām aktivitātēm aizvadīta Meža diena, kas, kā vēstīja afiša, priecēs gan lielus, gan mazus. Un priecēja arī... Žīguru kultūras nama vadītāja Marija Bukovska ir pārliecināta, ka Žīguri nav iedomājami bez tradicionālajām Meža dienām.

vadi

Veiksmes prognoze


.