1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
Lapa atjaunota:
16-04-2024
Vārdadienas šodien: Alfs, Bernadeta, Mintauts

Rakstos

Līdz simtam nedaudz pietrūkst

Aizvadītajā sestdienā gandrīz simts sportisti cīnījās par medaļām skrējienā un nūjošanā apkārt Balvu ezeram. Sacensību galvenais tiesnesis Kaspars Usāns pirms sacensībām atklāja, ka noskaņojums ir pozitīvs. “Skrējiens apkārt ezeram ir gandrīz 9,7 kilometrus garš,” viņš piebilda.

Iebraukšana maksā vienu dolāru, izbraukšana – divus

Pagājušajā nedēļā Balvos ciemojās žurnālists un fotogrāfs Atis Klimovičs. Karsto punktu reportieris ar 30 gadu stāžu, grāmatu “Personiskā Latvija” un “Kara reportieris ceļā” autors, uzrunājot Balvu Valsts ģimnāzijas audzēkņus, mudināja uzdot jautājumus, “lai tas nav tikai monologs”. 

Vēlas gan iegūt, gan ieguldīt

Eiropas brīvprātīgie, 18-gadīgā ŠARLOTA un 19-gadīgais ERIKS, kuri Balvos ieradās rudens sākumā, mazliet apraduši ar jaunajiem darba un dzīves apstākļiem, cer ne vien gūt šeit jaunu pieredzi un zināšanas, bet sniegt arī savu artavu vietējās jaunatnes izglītošanā. Viņi plāno rīkot dažādas radošas, izzinošas un sportiskas aktivitātes bērniem, kā arī apgūt latviešu valodu un mūsu tradīcijas.

Slēgs Vientuļu robežkontroles punktu

Reaģējot uz Krievijas lēmumu būtiski ierobežot Ukrainas pilsoņu ieceļošanas iespējas no Eiropas Savienības valstīm, pa sauszemi atļaujot ieceļot tikai caur vienu robežpunktu Latvijā – Vientuļiem, Latvijas valdība lēmusi no 16.oktobra slēgt Pededzes un Vientuļu robežšķērsošanas punktus.

 

“Balvu Roņi” atklāj sezonu un gaida ziemu

1.oktobrī tradicionāli sezonu atklāja ziemas peldētāji, tautā saukti par roņiem. Tagad viņi ik svētdienas rītu desmitos, neskatoties uz vēju, lietu vai sniegu, satiekas Balvu ezera pludmalē.

vadi

Veiksmes prognoze


.