1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
Lapa atjaunota:
16-04-2024
Vārdadienas šodien: Alfs, Bernadeta, Mintauts

Rakstos

Jāpagriež stundu atpakaļ (30.10.2023.)

 

Vasaras laiks Latvijā šogad beigsies šī gada 30.oktobrī plkst. 04.00 (naktī no sestdienas uz svētdienu), kad pulksteņa rādītāji jāpagriež vienu stundu atpakaļ.

 

Lai pašiem prieks un garāmbraucējiem

Braucot no Balviem uz Rēzekni vai Kapūni, cilvēki ievērojuši, ka ceļa labajā pusē, netālu aiz Balviem, novākts apaugums un skats kļuvis daudz glītāks un patīkamāks. Šādai rīcībai – sakopt apkārtni, lai prieks ne tikai pašiem, bet arī garāmbraucējiem patīkami paskatīties – vajadzētu mudināt visus zemes un ēku īpašniekus. “Kurš tā pūlējies noņemot apaugumu?” “Vaduguns”’ jautāja Balvu novada Balvu pagasta pārvaldes vadītājam ANDRIM ĶERĀNAM. “Tās ir privātīpašnieku zemes. Labi, ka viņi to apzinās un dara. Pagastā 95% zemes pieder privātīpašniekiem. Pašvaldības pārziņā ir tikai zeme ap tā saukto Naudaskalna ezeriņu, kur mēs arī pļaujam zāli un uzturam apkārtni. Vēl pašvaldībai ir kopjams aptuveni hektārs zemes ap veco ūdenstorni, kas ir zema vieta, pļava. Cilvēki vēl ir interesējušies, kas notiek ar veco padomju saimniecības kantora, ēdnīcas ēku. To nopirka pērn. Īpašnieki šeit vēlas ierīkot kokzāģētavu, ofisa ēku. Liekos gružus viņi izvāca, bet acīmredzot tālākiem remontdarbiem pagaidām trūkst līdzekļu,” informē pārvaldnieks.

 

Veidos datubāzi nemateriālajam mantojumam

Pēteris Mežulis 16.oktobrī bija ieradies Balvu Novada muzejā ar mērķi, sadarbojoties veidot datubāzi nemateriālajam mantojumam. Klausīties un uzzināt vairāk bija ieradušies bibliotekāri.

Darbs, kas datorā, galvā un sirdī

Pirms sešiem gadiem intervijā “Vadugunij” jaunā uzņēmēja Elīna stāstīja par ieceri uz iegādātā zemes īpašuma Balvos atvērt reklāmas drukas darbnīcu. Tas jau izdarīts! Vēl vairāk – atvērtas jaunas ražošanas telpas, iepakojuma ražošanas iekārtas, par kurām sākumā bija bail pat sapņot. Uzņēmuma “AMATI PRINT” īpašniece, balveniete Elīna Kaļva pie sasniegtā apstāties neplāno un teic: “Viss turpinās. Jāstrādā tālāk, jāattīsta digitālā pārdošana, jauni produkti, iekārtas un jāizmanto dzīves piespēlētās iespējas.”

Neko negrasās slēgt

20.oktobrī veselības ministrs Hosams Abu Meri darba vīzītē ciemojās Balvu slimnīcā, kur iepazina SIA “Balvu un Gulbenes slimnīcu apvienība” darba specifiku. Taujāts, vai dzemdību nodaļas likteni nekas neapdraud, kā tas bija šovasar, kad mūspusē vācām parakstus par nodaļas saglabāšanu, ministrs viennozīmīgi atzina, ka tas nav viņa plānos.

vadi

Veiksmes prognoze


.