1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
Lapa atjaunota:
19-04-2024
Vārdadienas šodien: Mirta, Ziedīte

Rakstos

Vai pasta vietā – pakomāts?

Valsts akciju sabiedrība “Latvijas Pasts” pieņēmusi lēmumu par pakalpojuma sniegšanas formāta maiņu Baltinavā. Iedzīvotājiem tā ir bēdīga ziņa. No šī gada 27.decembra pasts pāriet uz pakalpojuma formātu – pasta pakalpojums pēc klienta pieprasījuma klienta norādītajā adresē. Tas nozīmē, ka pasta nodaļa Baltinavā nedarbosies.

Kā no pieciem pulksteņiem salikt vienu?

Nav noslēpums, ka novada iedzīvotāji vēro, kas notiek citos novados, kā tur tiek organizēts pašvaldības  darbs,  kā šie novadi dzīvo un attīstās. Arī salīdzināts, kāpēc viņi dara tā, bet mēs joprojām dzīvojam, kā dzīvojuši pēc četru novadu apvienošanās vienā – Balvu – novadā. Tomēr kauliņi ir mesti. Kā var noprast pēc “Vaduguns” 24.novembra publikācijas, novada domes Finanšu komiteja sēdē pirmo reizi publiskotas iespējamās izmaiņas Balvu novada pilsētu un pagastu darba organizācijā, sadalot novadu piecos blokos. Vienā no blokiem plānots apvienot Baltinavas, Briežuciema, Lazdulejas, Vectilžas un Tilžas pagastus. Par to saruna ar Baltinavas un Briežuciema pagasta pārvaldes vadītāju SARMĪTI TABORI.

Ilgi gaidījāt? Visu mūžu!

6.decembrī Rīgas pilī Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs tikās ar 20 daudzbērnu ģimenēm no dažādiem Latvijas novadiem un pilsētām, tostarp Balviem, lai Ziemassvētku pasākumā kopīgi iedegtu svētku egli laukumā pie Rīgas pils. Trešdien Latvijas Televīzijas ziņu radījumā “Panorāma” Ušacku ģimenei jaujāta, vai ilgi gaidīja tikšanos ar prezidentu, uz ko desmitgadīgais Hugo pavēstīja, ka visu mūžu.

163 miljonu īpašnieki

Sestdien Balvu Kultūras un atpūtas centrā kāzu valsi grieza divdesmit Zelta pāri, kuri laulību noslēguši 1970., 1971., 1972. un 1973.gadā. “50 gadi ir daudz vai maz?” jautāja Balvu novada domes priekšsēdētājs Sergejs Maksimovs. “Man 50 gadi izskatās Sergeja izskatā, jo viņš šogad svinēja 50 gadu jubileju,” piebilda Žanna Maksimova. Interesanti, ka Maksimovu pāris veiksmīgi iejutās vedēju lomā, turklāt viņi šogad nosvinēja savu Sudrabkāzu jubileju. ‘Rūgts!’ neizpalika it visiem... Mēdz teikt, ka katrs bērns ir miljonu vērts. Jāsecina, ka 20 pāriem kopā ir 54 bērni, 100 mazbērni un 9 mazmazbērni.

Ziemas prieki zirgu sētā

Laikā, kad daudziem sniegs sagādā daudz darba un rūpju, AGRITA PROLE no Bērzpils pagasta teic: “Es tikai priecājos, ka beidzot ir mans gadalaiks – ziema.” Zirgu sētā “Jaunbērziņi”, līdzīgi kā arī citās saimniecībās, kur piedāvā vizināšanos ar zirgiem, sākusies darbīga sezona. Ciemiņiem Agrita piedāvā iespēju braukt izvizināties gan vienjūga, gan divjūga vilktās kamanās, kā arī vizināties ponija vai zirga mugurā: “Šobrīd sezona tikai sākas. Visi laipni gaidīti! Kā uzsniga sniegs, iejūdzām ponijus, lai viņiem atgādinātu, kas ir kamanas, interesenti vizināties pie mums jau brauc, jūdzam divjūgu, un viss notiek!”

vadi

Veiksmes prognoze


.