1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
Lapa atjaunota:
18-04-2024
Vārdadienas šodien: Fanija, Vēsma

Digitalizācija pašu spēkiem

Baltinavas muzejs iesaistījies pētījumā “Baltinavas pagasta zūdošie ciemi”, kur ietilpst arī vietējo kapsētu izpēte. “Gandrīz katram ciemam ir savi kapi, bet kapsētu digitalizācija – elektroniskās datu bāzes veidošana par apbedījumiem, kapsētu atrašanās vietām – izmaksā ļoti dārgi. Tādēļ šis pētījums būs noderīgs arī pagastam,” saka muzeja darbiniece Anita Ločmele.

Lustējas četrdesmit gadus

Aizvadītajā sestdienā Balvu Kultūras un atpūtas centrā senioru deju kopa “Luste” kopā ar mūspuses, kā arī Gulbenes, Ludzas un Stopiņu pagasta dejotājiem nosvinēja 40 gadu dzimšanas dienu, kas izvērtās par visīstākajam svētkiem, gaisā virmojot smaidiem, atmiņu stāstiem un visnotaļ interesantiem faktiem. Piemēram, “Lustes” dejotāju vidējais vecums ir 60 gadi, viņiem kopā ir 46 bērni un 65 mazbērni.

Saka: dabai slikta laika nav…

Nekad nav tā, ka visi priecātos par vienu un to pašu. To var teikt arī par četriem gadalaikiem, kas raksturo Latviju, un ko vieni uzskata par bagātību un  prieku, bet citi saka, ka ziema šogad atnākusi daudz par ātru, par daudz sniega paspēts izbrist, un kupenas sagādājušas neērtības gan lauciniekiem, gan pilsētniekiem. Taču darbi notiek, sniegu tīra, un, mitējoties snigšanai, ietves un ielas kļūst arvien sakoptākas un labāk izbraucamas.

Balvu muižas sākuma restarts

14.decembrī Balvu muižā projekta “Ne tikai grāmatas II” noslēguma pasākumā svinīgi atklās jauno konferenču zāli, kā arī klātesošajiem būs iespēja uzklausīt mūspuses uzņēmēju iedvesmojošus kultūras radošuma stāstus. Interesanti, ka aizvadītajā nedēļā Ziemeļlatgales Biznesa un tūrisma centra vadītāja Mārīte Orniņa, tiekoties ar uzņēmējiem tradicionālajā pasākumā “Biznesa sarunas”, jokoja, ka lietišķas sarunas noritēs vienlaikus ar jaunās zāles testēšanu.

Nāc un sajūti Dundenieku keramiku!

Klātesot amatpersonām, keramikas cienītājiem un interesentiem, aizvadītajā piektdienā Balvu Centrālajā bibliotēkā atklāja Jolantas un Valda Dundenieku keramikas darbu izstādi.

vadi

Veiksmes prognoze


.