1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
Lapa atjaunota:
30-04-2024
Vārdadienas šodien: Ziedonis

Pozitīvais lādiņš muzejā

Vakar Balvu Novada muzejā, izpaliekot svinīgām uzrunām un ciemiņiem, atklāja fotoizstādi “Tētis Zviedrijā – Tētis Latvijā”, kas tapusi ar Zviedrijas vēstniecības atbalstu. Muzeja vadītāja Iveta Supe uzskata, ka izstādē, kas būs skatāma līdz 10.decembrim, var gūt ļoti daudz pozitīvu emociju, kas ir piemērota apskatei īpaši šajā laikā, kad apkārt nereti valda neziņa un drūms noskaņojums. “Tas patiesi ir pozitīvais lādiņš!” viņa uzsver.

Pirmoreiz diplomus saņem vizuālā tēla stilistes

30.oktobrī Balvu Profesionālajā un vispārizglītojošajā vidusskolā (BPVV) pirmo reizi izlaidumu svinēja profesionālās vidējās izglītības programmas “Skaistumkopšanas pakalpojumi” kvalifikācijas  “Vizuālā tēla stilists” absolventes. Diplomus par profesionālo vidējo izglītību saņēma 11 jaunās speciālistes.

Noslēgusies Vides izglītības skola “Ej purvā!”

21.oktobrī ar ekskursiju uz Lielo Ķemeru tīreli noslēdzās Vides izglītības skola “Ej purvā!”, kurā piedalījās Baltinavas vidusskolas skolēni un skolotāji. Vides izglītības skola “Ej purvā!”, ko finansēja Baltinavas  novada dome no dabas resursu nodokļa, aizsākās 8.oktobrī ar mērķi iepazīstināt skolēnus ar purvu kā  Latvijas teritorijas un dabas sastāvdaļu, tā saimniecisko nozīmi, rekreācijas iespējām.

Nama jaunā spozme

Ja vien vīrusa dēļ valstī neieviesīs vēl stingrākus ierobežojumus, novembra vidū Balvos piedzīvosim skaistu notikumu. Beidzot pēc četriem gadiem durvis vērs renovētais Balvu Kultūras un atpūtas centrs. Šis uzraksts, prasmīga kalēja darināts, tagad rotā arī nama ārpusi.

Rugāju pusē iesvēta divus krustus

Visu svēto diena Augustovas un Rugāju katoļu draudzēm izvērsās kā īpaša diena, jo pēc dievkalpojumiem baznīcu dārzos iesvētīja krustus. Prāvests Oļģerts Misjūns priecājas, ka, neskatoties uz Covid-19 briesmām, ticīgi ļaudis svin svētkus un lūdz Dieviņu: “Protams, ievērojām visus drošības pasākumus.”

vadi

Veiksmes prognoze


.