1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
Lapa atjaunota:
19-04-2024
Vārdadienas šodien: Fanija, Vēsma

“Balts eņģelis par visiem nomodā”?

Trešajā Adventē dievišķīgus mirkļus balveniešiem un pilsētas visiem sarūpēja jauktais koris “Mirklis”, kas klātesošajiem gan Balvu Kultūras un atpūtas centrā, gan Balvu luterāņu baznīcā koncertos “Virs zemes miers un cilvēkiem labs prāts” vēlreiz atgādināja, ka klāt ir Ziemassvētki.

Pārslēgt domāšanu uz ziemas režīmu

Arī šogad VAS “Ceļu satiksmes drošības direkcija” (CSDD) sadarbībā ar Latvijas Transportlīdzekļu apdrošinātāju biroju aicināja autovadītājus pieteikties bezmaksas konsultācijām braukšanai ziemā. Decembrī vairākās Latvijas pilsētās nodarbības jau noslēgušās, kuras atsāksies jau janvārī (Madonā, Valmierā, Jelgavā, Daugavpilī, Rīgā). Aizvadītajās brīvdienās – piektdien, sestdien un svētdien – šādas konsultācijas autovadītājus pulcēja arī lidlaukā Balvu pagastā. Jāuzsver, ka katrā no dienām notika trīs nodarbības, un brīvu vietu nebija – uz konsultācijām pieteicās maksimālais autovadītāju skaits. Par vienu no nodarbībām plašāk fotoreportāžā!

Agri vai vēlu šis ceļš būs jāiet…

Skolu tīkla sakārtošana – jautājums, par kuru Izglītības un zinātnes ministrija, kā arī pašvaldības runā jau vairākus gadus. Lai izvairītos no liekas satraukuma radīšanas sabiedrībā, ministrija nolēmusi vairs nepubliskot iecerēto skolu tīkla izmaiņu karti, jo gala lēmums tāpat jāpieņem pašvaldībai. Bet ir zināms, ka jau nākamgad pārmaiņas varētu skart 60 skolas. Vai to vidū būs arī Viduču un Žīguru pamatskolas, kas šobrīd ir viena mācību iestāde? Vai tajās nākamā mācību gada 1.septembrī vairs nezvanīs skolas zvans? Tas bija jautājums, par kuru pagājušo otrdien Balvu novada pašvaldības deputāti un speciālisti Viduču pamatskolā uz sarunu aicināja abu izglītības iestāžu skolēnu vecākus.

Svētki pēc labi padarīta darba

Aizvadītās darba nedēļas nogalē Balvu muižā, svinīgi atklājot jauno konferenču zāli, žurnālists, moderators Haralds Burkovskis uzsvēra, ka klātesošie ir sanākuši, lai svinētu: “Jā, tieši tā, jo vairāku gadu garumā realizēti trīs apjomīgi projekti. Pirmais – “Saglabāt, lai nepazaudētu – kultūrvēsturiskā mantojuma aizsargāšana”, kuram sekoja divi nākamie – “Ne tikai grāmatas – bibliotēkas uzņēmējdarbības atbalstam!”.

“Ecolines” autobuss atkal avarē

Šīs otrdienas rītā vēl vienā ceļu satiksmes negadījumā cieta “Ecolines” autobuss, kas iebrauca grāvī. Šoreiz avārija notika mūspusē – ceļa posmā Balvi–Rugāji, netālu aiz Balvu pilsētas (attēlos).

vadi

Veiksmes prognoze


.