1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
Lapa atjaunota:
16-04-2024
Vārdadienas šodien: Jadviga, Laura

Rīgas pils ir mūsējā!

Trešdien visā valstī atzīmēsim Lāčplēša dienu. Jau ilgāku laika posmu atbildi uz zīmīgu jautājumu, kas iederas svētku priekšvakaram, meklē Balvu Novada muzeja vadītāja Iveta Supe, proti: “Vai arī prezidenta pils glabā Latgales partizānu pulka piemiņu?”

Ilgtspējīgas nākotnes vārdā

Ar saukli “Labie darbi planētai!” no 2. līdz 8.novembrim visā Latvijā norisinās Ekoskolu Rīcības dienas 2020. Aizvadītajā nedēļā ap 37 000 bērnu un jauniešu no vairāk nekā 130 izglītības iestādēm pievērsa sabiedrības uzmanību klimata pārmaiņām, bioloģiskās daudzveidības izzušanai un aprites ekonomikas principu ieviešanai ikdienā. Savās aktivitātēs viņi apņēmās un izaicināja sabiedrību iesaistīties vides problēmu risināšanā. Labos darbus planētai aizvadītajā nedēļā veica arī mūspuses Ekoskolu audzēkņi.

Mūžīgā pateicībā, kuri krita par mūsu valsti

Lai arī šogad Latviju un visu pasauli pārņēmusi pandēmija un tai sekojošie plašie ierobežojumi, nav pasaulē tāda spēka, kas Latvijas iedzīvotājam arī vientulībā liegtu iedegt svecīti un veltīt piemiņas mirkļus Latvijas brīvības cīņās kritušajiem varoņiem Lāčplēša dienā, bet jau pēc nedēļas atcerēties mūsu senču grūto ceļu uz Latvijas Republikas neatkarības pasludināšanas dienu 18.novembrī. Jaunākajā laikraksta "Vaduguns" numurā saruna ar Zemessardzes 3.Latgales brigādes 36.kaujas atbalsta bataljona komandieri pulkvežleitnantu OSKARU OMUĻU Rēzeknes novada Lūznavā.

 

Pozitīvais lādiņš muzejā

Vakar Balvu Novada muzejā, izpaliekot svinīgām uzrunām un ciemiņiem, atklāja fotoizstādi “Tētis Zviedrijā – Tētis Latvijā”, kas tapusi ar Zviedrijas vēstniecības atbalstu. Muzeja vadītāja Iveta Supe uzskata, ka izstādē, kas būs skatāma līdz 10.decembrim, var gūt ļoti daudz pozitīvu emociju, kas ir piemērota apskatei īpaši šajā laikā, kad apkārt nereti valda neziņa un drūms noskaņojums. “Tas patiesi ir pozitīvais lādiņš!” viņa uzsver.

Pirmoreiz diplomus saņem vizuālā tēla stilistes

30.oktobrī Balvu Profesionālajā un vispārizglītojošajā vidusskolā (BPVV) pirmo reizi izlaidumu svinēja profesionālās vidējās izglītības programmas “Skaistumkopšanas pakalpojumi” kvalifikācijas  “Vizuālā tēla stilists” absolventes. Diplomus par profesionālo vidējo izglītību saņēma 11 jaunās speciālistes.

vadi

Veiksmes prognoze


.