1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
Lapa atjaunota:
30-04-2024
Vārdadienas šodien: Ziedonis

Serenāde daudzdzīvokļu mājas pagalmā

Pagājušās nedēļas nogalē neparastu pārsteigumu balvenietei Zojai Zaharovai sarūpēja vokālā ansambļa “Razdoļje” dziedātājas, kuras savu mīļo kolektīva vadītāju, dziedot serenādes zem viņas loga daudzdzīvokļu māju pagalmā, sveica zīmīgā dzīves jubilejā. Par to vairāk jaunākajā laikraksta "Vaduguns" numurā.

 

Kad prāts un sirds velk uz laukiem

Visi ceļi ved uz Rīgu! Šis visiem zināmais teiciens mūsdienās jau mazliet jāpārfrāzē un tā vietā jāteic,- visi ceļi ved uz laukiem. Un kurš gan lai par to labāk zinātu, ja ne paši rīdzinieki. Ilze un Rolands Strelči, iegādājoties īpašumu Viļakas novada Susāju pagastā, piepildījuši jaunības dienu sapni par lauku māju, kurā rast mieru un iedvesmu. Viņi atzīst,- tikai tas, kurš ko tādu reiz piedzīvojis, zina šīs sajūtas – prieku un gandarījumu par otro elpu un dzīvību, kas iedota vecam namam. 15 gadu laikā “Vecozoli” pārmainījušies līdz nepazīšanai un nu piesaista uzmanību kā mūsdienīga dizaina un koncepta ģimenes atpūtas māja.

“Lūdzies un paliec mājās”

Svētdien, 29.novembrī, sāksies Adventes laiks, kā būtība ir gaidīšana, pārdomas un gatavošanās pēc četrām nedēļām gaidāmajiem Kristus dzimšanas svētkiem. Tradicionāli Adventes laikā katru svētdienu tiek aizdedzināts pa vienai svecītei Adventes vainagā. Pirmā, ko aizdegsim svētdien, luteriskajā baznīcā tiek saukta par pravieša sveci - tā simbolizē cerību, kas ir Kristus. Par to vairāk jaunākajā laikraksta "Vaduguns" numurā.

Augsts novērtējums – iegūtas divas galvenās balvas

Paziņoti “Spēlmaņu nakts 2019/2020” teātra gada balvu ieguvēji. Nominācijā “Gada gaismu un video mākslinieks” galveno balvu saņēma Lienīte Slišāne kā gada gaismu māksliniece Latvijas Nacionālā teātra režisora Valtera Sīļa izrādē “Puika, kurš redzēja tumsā”. Neilgi pirms tam, novembrī, Bulduru Izstāžu nama konkursā - izstādē “JĀ/Nēatkarība” žūrija viņai piešķīra galveno balvu par ļoti emocionālu darbu – “Dieliņ, es arī tevi mīlu” – izadot personisku traģēdiju, gandrīz pirms diviem gadiem zaudējot dēlu dzelzceļa katastrofā. Lienīte Slišāne - mūsu novadniece ar dzimtas saknēm Upītes ciemā.

Egļu sēklu plantācijā “Vecumi” novākta lielākā čiekuru raža Latgalē

Ne katru gadu ābelēm ir āboli un eglēm - čiekuri. Mēdz būt, ka eglēm nav čiekuru pat desmit gadus. Tāds ir dabas likums! Šogad Ziemeļlatgalē egļu čiekuru raža padevusies laba, par ko pārliecina vēstījums no a/s “Latvijas valsts meži” egļu sēklu plantācijas “Vecumi” Viļakas novadā.

vadi

Veiksmes prognoze


.