1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
Lapa atjaunota:
30-04-2024
Vārdadienas šodien: Ziedonis

Labiekārto Svētūnes ezera krastu. Ezeros plāno ielaist amūrus

Baltinavas novadā labiekārtots Svētūnes ezera krasts, ko novada iedzīvotāji un ciemiņi no citiem novadiem varēs izbaudīt jau nākamajā atpūtas pie ūdeņiem sezonā. Savukārt pamatojoties uz novada iedzīvotāju iesniegumu, Baltinavas novada ezeros, tostarp arī Svētūnē, plānots ielaist balto amūru (liela auguma karpu dzimtas saldūdens zivs, kas pārtiek galvenokārt no ūdensaugiem) ezeru aizaugšanas novēršanai.

Trīs reizes mazāk kalpu

Līdz 1.decembrim pašvaldību domēm bija jāsasauc apvienojamo pašvaldību deputātu kopsapulces, lai ievēlētu novada vēlēšanu komisiju. Mūspuses deputāti to izdarīja jau 9.novembrī, par apvienotā Balvu novada Vēlēšanu komisijas priekšsēdētāju ievēlot Ivaru Loginu. Par to vairāk jaunākajā laikraksta "Vaduguns" numurā.

“Kad esmu Latvijā, jūtos kā savās otrajās mājās”

Puisis, kurš pirmo reizi uz Latviju atbrauca pirms 6 gadiem kā apmaiņas students no Japānas, iemīlējās mūsu valstī un darīja visu, lai atgrieztos jau kā Latvijas Universitātes students. Viņam te patika viss - valoda, daba, cilvēki, latviešu dziļā saikne ar mūziku. Tas ir latviski dziedošais japānis Masaki Nakagava (Masaki Nakagawa). Viņš ir ne tikai neparasts jaunietis, kurš turpina mācīties sarežģīto latviešu valodu, bet arī dzied zināmas, iemīļotas latviešu dziesmas, kā arī sacer jaunas. Masaki ir ļoti komunikalbs, atsaucīgs, izglītots jaunietis, kurš labprāt piekrita intervijai “Vadugunī”.

Olivera “Novada Garšas” ceļojums

Latvijas Lauku konsultāciju un izglītības centrs (LLKC) šoruden aicināja interesentus piedalīties ceļošanas akcijā “Atklāj Novada Garšu!”. Apmeklējot vairākus mazos ražotājus, mājražotājus un ēdinātājus gan tuvākos, gan tālākos novados un sakrājot uzlīmes, ceļotājiem bija iespēja tikt pie vērtīgām balvām.  Notika arī galvenās balvas izloze. Auto no “Moller Auto” tirdzniecības centra uz nedēļas nogali ar pilnu bāku, pārtikas grozu ar lauku labumiem un naktsmājas viesu namā divām personām vinnēja tobrīd vēl desmit gadus vecais OLIVERS KOZLOVSKIS no Balvu novada. Tas bija neaprakstāms prieks!

Dāvina prieku Viļakas iedzīvotājiem

Pirmā Adventes svece jau iedegta. Novadu centros vakaros spulgojas gaismiņas, tās iededz arī dzīvokļu un māju saimnieki. Viļakas pilsētu pie novada domes ēkas grezno liels vainags. Tā darinātājiem īpašs prieks par savu varēšanu un pateicība visiem, kuri novērtē viņu darbu.

vadi

Veiksmes prognoze


.