1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
Lapa atjaunota:
26-04-2024
Vārdadienas šodien: Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

Izremontēta nodaļa ar atbilstošu ārstēšanu

Pēdējās divās nedēļās Balvu novadā saslimstība ar Covid-19 konstatēta 45 cilvēkiem. Diemžēl infekcijas skarto skaits palielinās, un realitāte ir arī Covid ārstniecības nodaļas atvēršana Balvos. Sazinājāmies ar Balvu un Gulbenes slimnīcu apvienības sabiedrisko attiecību speciālisti Lanu Upīti. Par to - "Vadugunī".

Staņislavs dosies karantīnā

Plānots, ka 15.decembrī pie Latgales partizānu pulka kritušo karavīru pieminekļa Balvos piebrauks autokrāns, lai noceltu 1993.gada 11.novembrī atjaunoto tautā saukto Staņislava skulptūru. Kurp dosies Staņislavs? Par to vairāk jaunākajā laikraksta "Vaduguns" numurā.

Balvos ārstē Covid pacientus

Lai nodrošinātu Covid-19 pacientu ārstēšanu slimnīcās, valdība 8.decembrī lēma piešķirt papildu 8 miljonus eiro, lai izveidotu jaunas gultas Covid-19 pacientiem, pārprofilētu jau slimnīcās esošās gultas, kā arī nodrošinātu papildu nepieciešamo aprīkojumu. 150 tūkstoši eiro atvēlēti Covid-19 pacientu nodaļas izveidei ar 15 gultām “Balvu un Gulbenes slimnīcu apvienības” slimnīcā Balvos.

Kļūdu rezultātā – cilvēka nāve

Aizvadītajā nedēļas nogalē visas Latvijas iedzīvotājus šokēja vēsts par Viļakas novadā medību laikā notikušo traģisko negadījumu, kad bojā aizgāja mednieku makšķernieku kluba “Žīguri” vadītājs, mednieks ar milzīgu pieredzi Guntars Šīriņš. Gan liktenīgo medību dalībnieki, gan citi mednieki un Latvijas Valsts meža dienesta pārstāvji joprojām ir neizpratnē, kā tas varēja notikt, ņemot vērā, ka bojāgājušais bija medību vadītājs un pieredzējis mednieks.

Joprojām nav skaidrības, kurā virzienā iet

 

Būt vai arī nebūt lielākam pansionātam Viļakas novadā, un kur tam būt – Žīguros, Mežvidos vai varbūt Kupravā? Šis jautājums aktualizējās jau šī gada pavasarī, bet dažādu apstākļu dēļ līdz pat šim brīdim novada domes deputāti gala lēmumu vēl nav pieņēmuši. Tuvojoties gada izskaņai, pansionāta jautājums pašvaldības dienaskārtībā nonācis atkārtoti, bet, pirms deputāti teic ‘jā’ vai ‘nē’ vienam konkrētam variantam, tika pieņemts lēmums vēlreiz tikties ar ieinteresētajām pusēm. Tikšanās mērķis – mēģināt salikt punktus uz ‘i’ un atrast vienotu kopsaucēju.

vadi

Veiksmes prognoze


.