1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
Lapa atjaunota:
18-04-2024
Vārdadienas šodien: Fanija, Vēsma

Mūspusē aizlieguma atrasties uz ledus nav

Aizvadītās pusotras nedēļas laikā Latvijā seši cilvēki, atrodoties uz ūdenstilpēm, ielūzuši ledū un gājuši bojā, bet divi – izglābti. Par laimi, mūspuses novados šī gada ziemā šādi traģiski negadījumi nav notikuši. Tomēr laikraksta “Vaduguns” redakcija un Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) aicina būt piesardzīgiem, jo ledus kārta joprojām ir ļoti plāna un atrasties uz ūdenstilpju ledus ir bīstami!

Stiglovas atsegumi - jaunā ietērpā

Novembra beigās Viļakas novada Šķilbēnu pagastā esošais tūrisma objekts ar agrāko nosaukumu “Stiglovas grava” ticis pie jauna ietērpa – jauniem informatīviem baneriem, glīta koka uzraksta ar tūrisma objekta nosaukumu, jaunām koka kāpnēm, dažādām norādēm, stendiem un citiem uzlabojumiem, kas padarījuši taku sakoptāku, drošāku un baudāmāku.

Donori, esiet atsaucīgi!

Rīt, 17.decembrī, Valsts asinsdonoru centra Latgales filiāle dosies izbraukumā uz Balvu muižu, Brīvības ielā 47, kur no plkst. 9.00 līdz 13.00 notiks Donoru diena.
Donoru atbalsts šobrīd ir īpaši nepieciešams, lai palīdzētu visiem pacientiem, kuriem tas nepieciešams. Esiet atsaucīgi!

 

Rugājos izglābts aizsargājamais ziemeļu gulbis

Pagājušajā pirmdienā pulksten 11.59 ugunsdzēsēji glābēji saņēma izsaukumu uz Rugāju pagastu, kur Rugāju ūdenskrātuvē atradās gulbis ar ievainotu spārnu. Izmantojot motorlaivu un laužot plāno ledu, ugunsdzēsēji glābēji palīdzēja notvert aizsargājamo ziemeļu gulbi, lai varētu to nogādāt tālākai aprūpei.

Izremontēta nodaļa ar atbilstošu ārstēšanu

Pēdējās divās nedēļās Balvu novadā saslimstība ar Covid-19 konstatēta 45 cilvēkiem. Diemžēl infekcijas skarto skaits palielinās, un realitāte ir arī Covid ārstniecības nodaļas atvēršana Balvos. Sazinājāmies ar Balvu un Gulbenes slimnīcu apvienības sabiedrisko attiecību speciālisti Lanu Upīti. Par to - "Vadugunī".

vadi

Veiksmes prognoze


.