1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
Lapa atjaunota:
19-04-2024
Vārdadienas šodien: Fanija, Vēsma

Nodokļa likme ietekmē atkritumu tarifu

SIA “Pilsētvides serviss” paziņojis, ka, sākot ar šī gada 1.janvāri, paaugstinās nešķiroto sadzīves atkritumu apsaimniekošanas maksu uzņēmuma apsaimniekotajā teritorijā Balvu novadā. Tas nozīmē, ka paaugstinās pakalpojuma cenrāži, un iedzīvotājiem būs jāmaksā vairāk, nekā bija līdz šim.

“Savu laiku pie zvaigznēm piesējusi...”

Valsts Kultūrkapitāla fonds piešķīris mūža stipendijas izciliem kultūras un mākslas darbiniekiem par mūža ieguldījumu kultūras un mākslas attīstībā. Tā piešķirta arī Balvu Tautas teātra režisorei Vairai Resnei. Par viņas veikumu atmiņās dalās dažādu paaudžu aktieri, atklājot vien pilienu jūrā no bagātā darba mūža. “Savu laiku es gribu pie zvaigznēm siet!” - šāds uzraksts rotā Balvu Tautas teātra karogu, un tā gribas teikt arī par Vairu - izcilo kultūras darbinieci.

Jauniete, kura lauž stereotipus

Jaunībā, kad ideju pilna galva un gribas tās visas realizēt, bet pietrūkst līdzekļu, ir ļoti svarīgi, lai kāds sniedz palīdzīgu roku. Viļakas novada pašvaldība labprāt atbalsta savus jauniešus, dodot iespēju palikt uz dzīvi dzimtajā novadā. Pateicoties uzvarai pašvaldības projektu konkursā jaunajiem uzņēmējiem, finansiālu palīdzību saņēmusi arī rekoviete ar eksotisku vārdu Feride Ločmele, kura drīzumā pabeigs bakalaura studijas Rīgas Tehniskajā universitātē.

Uzņēmējam Bērzkalnē piemēro 2000 eiro sodu

Pagājušajā trešdienā valdība noteica pārvietošanās ierobežojumus jeb mājsēdi, kad iedzīvotājiem bija pienākums atrasties savās dzīvesvietās no 30.decembra līdz vakardienai - laikā no pulksten 22 līdz 5. Šobrīd šāda ierobežojuma vairs nav, bet tas atkal būs spēkā no 8. līdz 10.janvārim. Lai veiktu komandantstundas uzraudzību un pārējo ar Covid-19 saistīto ierobežojumu ievērošanu, aizvadītajās Jaungada brīvdienās visā Latvijā tika iesaistīti plaši Valsts un pašvaldības policijas, Valsts robežsardzes un Zemessardzes resursi.

Var dziedāt no rīta līdz vēlam vakaram

Valsts Kultūrkapitāla fonda padome aizvadītā gada 17.decembra sēdē piešķīra mūža stipendijas izciliem kultūras un mākslas darbiniekiem par mūža ieguldījumu kultūras un mākslas attīstībā. No 2021.gada janvāra šīs mūža stipendijas saņems arī Medņevas etnogrāfiskā ansambļa un garīgo dziesmu dziedātāja Malvīne Ločmele un Balvu Tautas teātra režisore Vaira Resne. Šoreiz uzrunājām Malvīni Ločmeli.

vadi

Veiksmes prognoze


.