1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
Lapa atjaunota:
18-04-2024
Vārdadienas šodien: Fanija, Vēsma

Barikādēm – 30!

Pagājuši jau trīsdesmit gadi kopš Latvijas Tautas frontes organizētā barikāžu laika, kurā piedalījās Latvijas neatkarības aizstāvji. Alkas pēc neatkarības un tautas ticība bija tā, kas janvāra barikāžu dienās liesmoja līdz ar spožajiem ugunskuriem. Pagājušajā nedēļā Stacijas pamatskolas 6.-9.klašu audzēkņi “Zoom” tiešsaistes mācību stundā “Barikādēm -30!” ieklausījās dokumentālajā filmā iemūžināto barikāžu dalībnieku atmiņu stāstos, kā arī uzdeva jautājumus mūspuses cilvēkiem, kuri pirms 30 gadiem kļuva par vēsturiskā notikuma aculieciniekiem. Iedegsim svecītes logos 20.janvārī, atceroties traģiskos notikumus, kad OMON iebruka Iekšlietu ministrijā un apšaudē Rīgā gāja bojā pieci cilvēki!

Jaunā redaktore vēl mācās

Nesen lasītāju vērtējumam nodots Bērzpils vidusskolas avīzes “Stars” pirmais 2021.gada numurs. Vislielāko gandarījumu šis notikums sagādāja jaunajai izdevuma redaktorei, 8.klases skolniecei Evitai Prolei un viņas kolēģēm - 6-klasniecei Līvai Raciborskai un Evitas klasesbiedrenei Valērijai Borovikovai, kuras, žurnālistikas pulciņa skolotājas Lolitas Kokorevičas vadībā, šo darbu paveica pirmo reizi.

Konstatē četrus ierobežojumu pārkāpumus

19.janvārī Valsts policijas Balvu iecirknis sadarbībā ar laikrakstu “Vaduguns” devās reidā, lai īpašu uzmanību pievērstu ārkārtējās situācijas ierobežojumu ievērošanai tirdzniecības vietās. Proti, vai tiek lietoti un pareizi lietoti mutes un deguna aizsegi, vai pie ieejas tirdzniecības vietās ir izvietotas brīdinošas norādes apmeklētājiem par Covid-19 ierobežojumiem, kā arī tika pievērsta uzmanība pārējiem ar koronavīrusa izplatību pieņemtajiem ierobežojumiem.

Kas notiek "baltajā namā" Balvos?

Pirms jaungada Balvu novada pašvaldības administrācijas ēkas galveno ieeju norobežoja ar sētu nevis Covid-19 ierobežojumu dēļ, bet lai šogad tā pārtaptu mūsdienīgā veidolā. Taujāts, kas notiek "baltajā namā", Balvu novada domes priekšsēdētājs Aigars Pušpurs atjokoja, ka šoziem visi nami ir balti. Pašreizējo Balvu novada pašvaldības administrācijas ēku ekspluatācijā nodeva 1968.gadā. “Laiks pārmaiņām,” ir pārliecināts novada vadītājs Aigars Pušpurs. Atbildot uz jautājumu, vai "baltais nams" arī turpmāk būs balts, domes priekšsēdētājs bija lakonisks: “Nebūs vienkrāsains.” 

Auto sadursme

Šīs trešdienas rītā pirms pulksten 9 uz ceļa Balvi – Viļaka (netālu pirms pagrieziena uz Bērzkalni) notika divu auto sadursme. Par to vairāk jaunākajā laikraksta "Vaduguns" numurā.

vadi

Veiksmes prognoze


.