1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
Lapa atjaunota:
23-04-2024
Vārdadienas šodien: Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

Sociālie pakalpojumi ar relaksācijas odziņu

Īstenojot Eiropas Sociālā fonda projektu par deinstitucionalizācijas pasākumiem, Balvu novada pašvaldība sakārtojusi telpas divās ēkās Balvos. Šobrīd notiek iekštelpu aprīkošana un nepieciešamo iekārtu uzstādīšana. Ir cerība, ka ar martu varētu svinīgi vērt durvis Vidzemes un Liepu ielas mājās, aicinot nākt atbilstošās mērķgrupas klientus saņemt viņiem paredzētos sociālos pakalpojumus.

“Esam pārliecināti, ka savu panāksim!”

Pērn gada nogalē Baltinavas novada iedzīvotājs Aigars Bukšs apmeklēja satiksmes ministru Tāli Linkaiti, lai iesniegtu viņam iedzīvotāju parakstītu vēstuli par nepieciešamību turpināt Tilžas – Baltinavas ceļa sakārtošanu, uzklājot ceļam asfalta segumu. Aigars tic, ka viņa iniciatīvu atbalstīs. Dzīve taču virzās uz priekšu! Katrs jauns gads sākas ar jaunām iecerēm, arī darbiem. Arī šis jaunais gads sācies ne vien ar jauniem sapņiem, bet arī jaunu attīstības programmu izstrādi, jaunu plānošanas periodu Eiropas Savienības struktūrfondu sadalē, kas kaut kādā veidā tomēr dzīvi virza uz priekšu.

Latgales tradīciju ilgtspēja mūsdienīgā vidē

14. un 25.janvārī Rēzeknē, Latgales vēstniecībā “Gors”, norisinājās divu tiešsaistes semināru cikls “Latgales tradīciju ilgtspēja mūsdienu vidē”. Semināru mērķis bija aktualizēt Latgales nemateriālā kultūras mantojuma saglabāšanas un popularizēšanas iespējas. Semināru dalībnieki pārstāvēja dažādas kultūras un amatniecības jomas, piedāvājot savu pieredzi ne tikai Latgales, bet arī citu reģionu interesentiem.

Ziemas pasaka zirgu sabiedrībā

Zemnieku saimniecībai “Mežaines” Rugāju novadā ir īpašas attiecības ar zirgiem. Par to mūsu laikrakstā jau esam stāstījuši vairākkārt. Saimniecības īpašniecei Vitai Zušai un viņas mammai Ievai Koškinai zirgu audzēšana un kopšana ir nodarbe, kas padodas un sagādā prieku. Un šajā priekā viņas labprāt dalās arī ar citiem. Vita ikdienā strādā Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestā. Mediķes darbs ir grūts un atbildīgs, bet saskarsme ar zirgiem ir gluži cita pasaule, kas dod atpūtu un vaļu domām. Par to viņa labprāt pastāstīja arī šoreiz.

Ceļā uz troni

Pagājušajā nedēļā Centrālā vēlēšanu komisija izsludināja 5.jūnija pašvaldības domes vēlēšanas, kas norisināsies sešās valstspilsētās un 35 novados. Lai arī deputātu kandidātu sarakstu iesniegšana noritēs no 17.marta līdz 6.aprīlim, ir skaidrs, ka maisam gals ir vaļā. Visu četru mūspuses novadu vadītāji gatavi startēt vēlēšanās 5.jūnijā. Tiesa, konkurence nebūs maza, jo politiķu aptauja liecina, ka ceļā uz troni ir vismaz septiņi politiskie spēki.

vadi

Veiksmes prognoze


.